Μπουτάρης: «Να σεβόμαστε και τους καπνίζοντες»

Μπουτάρης: «Να σεβόμαστε και τους καπνίζοντες» Facebook Twitter
100

Τη στήριξη του στους ιδιοκτήτες καφέ και μπαρ της Θεσσαλονίκης για το θέμα του καπνίσματος εκδήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, είπε ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία τους εν όψει επανέναρξης των ελέγχων για το κάπνισμα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε να ξεκινήσουν συζητήσεις με επιμελητήρια και συλλόγους για το συγκεκριμένο θέμα, κάνοντας λόγο για «φαρισαϊσμό», καθώς όπως είπε, «το κάπνισμα επιτρέπεται στα μπουζούκια, όχι όμως στα καφέ-μπαρ».

«Σεβόμαστε τους μη καπνίζοντες, αλλά να σεβόμαστε και τους καπνίζοντες», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

100

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Είναι μπροστά ο Μπουτάρης.Εδώ στην Ολλανδία πλέον και στην Αμερική υπάρχουν μαγαζιά που μπορείς να κάνεις τσιγαριλίκια... και στην Ελλάδα θέλουμε να μην υπάρχει ούτε ένα μαγαζί που να μπορείς να πίνεις το ποτό σου και να καπνίζεις.Το δικαίο είναι να απαγορευτεί σε κάθε χώρο εργασίας δημόσιο αλλά και ιδιωτικό, σε αίθουσες εκδηλώσεων (γάμους, βαφτίσια κ.λπ.) όπου κάποιος που δεν καπνίζει πάει αναγκαστικά. Και μετά να υπάρχουν cafe-bar-restaurant που να επιτρέπεται και cafe-bar-restaurant που να μην επιτρέπονται. Ο καθένας να κάνει την επιλογή του.
Ειλικρινά τώρα, όποιος δεν αποδέχεται την παραπάνω πρόταση. Ή επιθυμεί να κάνουμε ό,τι κάνουν οι ξένοι άκριτα (να πιθηκίζουμε)ποιος ξέρει γιατί; Ή επιθυμεί να περάσει ο δικός του τρόπος ζωής για να ικανοποιηθεί το υπερτροφικό εγώ του.Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Είναι πασιφανές πως πρόκειται για το σωστό και δίκιο.
Για την ιστορία, στα γνωστά coffee shops της Ολλανδίας δεν μπορείς να πας με το πακετάκι σου κ να καπνίζεις, πας επί τούτω, για να αγοράσεις το τσιγαριλίκι κ να καπνίσεις
Για την ιστορία, τα γνωστά coffee shops της Ολλανδίας, δεν είχαν τέτοιο κανονισμό στην αρχή.Με τον γενικό αντικαπνιστικό νόμο πέρασε και για αυτά ότι "επιτρέπεται να πιεις ένα τσιγάρο" κανονικά, αλλά απαγορεύεται να καπνίσεις ένα τσιγάρο εργοστασιακό. Μάλιστα αν έχεις το πακέτο τσιγάρα στο τραπέζι και φαίνεται σου κάνουν παρατήρηση ή σε διώχνουν.Πες μου ποια είναι η λογική που τόσο πολύ μας αρέσει σε αυτό;Αν αυτό δεν είναι (η ακραία) ένδειξη της υποκρισίας αυτής της (πάντα διχαστικής) κατάστασης τι είναι;
Τόσα χρόνια τους σεβόμαστε τους καπνίζοντες, μήπως θα έπρεπε να αρχίσουν κι αυτοί να σέβονται τους μή καπνίζοντες; Εμείς που δεν καπνίζουμε, δεν έχουμε δικαίωμα στην διασκέδαση; Πρέπει για μια βόλτα σε μπουζούκια, μπάρ ή καφέ, να καίγεται ο λαιμός μας, να τσούζουν τα μάτια μας, να φυσάει ο καπνιστής τον καπνό, και να φυσάμε εμείς για να μην έρθει επάνω μας για να πάρουμε αναπνοή, και να θέλουμε καθαριστήριο για τα ρούχα που βρωμάνε τσιγαρίλα;Δεν είμαι αντικαπνιστής, να καπνίσουν οι άνθρωποι, αλλα όχι στον χώρο που είναι ο πολύς κόσμος. Ας φτιάξουν χώρους καπνίσματος, να πηγαίνουν να ξεχαρμανιάζουν, γιατι πρέπει να είναι στο τραπέζι με το τσιγάρο στο χέρι; Όλοι πρέπει να κάνουμε κάποιο συμβιβασμό.
Δεν είναι έτσι. Αμά θέλεις να καπνίζεις είναι δικό σου θέμα και δεν θα σε κρίνει κανείς. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο διπλανός σου είναι υποχρεωμένος να εισπνέει τον καπνό σου απο την στιγμή που απο επιλογή του δεν καπνίζει.
Δηλαδή όσοι πάτησαν "όχι" εννοούν: "άμα θέλεις να καπνίζεις σημαίνει πως ο διπλανός σου είναι υποχρεωμένος να εισπνέει τον καπνό σου και ας είναι επιλογή του να μην καπνίζει";Μ'αρέσει πολύ ο ορισμός σας για τον σεβασμό.
Εγώ που πάσχω από άσθμα και ο καπνός θέτει σε κίνδυνο την υγεία μου ουσιαστικά έχω αποκλειστεί από καφε και μπαρ γιατί δεν μπορώ να βγαίνω έξω, να παίρνω αναπνοή και μετά να την κρατάω. Αντίθετα ένας καπνιστής μπορεί να βγει να κάνει το τσιγάρο του και να ξαναμπεί στο μπαρ.
Ακριβως αυτο! Οι μη καπνίζοντες πρεπει να υπομένουν τους καπνίζοντες για όση ωρα βρίσκονται σε κλειστό χώρο. Ενω οι μη καπνίζοντες έχουν την επιλογή να βγουν εξω να κάνουν το τσιγάρο τους και να ξαναμπούν μεσα.
Περισσότερο από το παράνομο παρκάρισμα (που ναι με ενοχλεί) με ενοχλεί που δεν υπάρχει ούτε ένας άκαπνος χώρος στον οποίο μπορώ να διασκεδάσω ή να χαλαρώσω με τους φίλους μου στην Ελλάδα. Αν τον δω ποτέ μπροστά μου τον Μπουτάρη θα του κολλήσω ένα αυτοκόλλητο στο κούτελο με την επιγραφή "Είμαι γάιδαρος καπνίζω όπου γουστάρω" (ο ίδιος είχε κολλήσει το άλλο το γνωστό σε παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο).
Α ρε Αταξινόμητε...Να είχατε όλοι εσείς το ίδιο πάθος σε πράγματα που εχουν σημασία και που όντως μας καταστρεφουν την υγεία, χωρίς καν να έχουμε την επιλογή να τα αποφύγουμε... τι καλά που θα ήταν. Αλλά βλέπεις είναι εύκολο να τα βάλεις με "τους πίθηκους που καπνίζουν".Βγαίνεις (όχι εσύ προσωπικά) από πάνω και αισθάνεσαι όμορφα να τα χώνεις είτε με δίκιο είτε με άδικο.