Σεισμός

Τι κάνω αν παρκάρουν ξένοι στην πιλοτή μου;

Τι κάνω αν παρκάρουν ξένοι στην πιλοτή μου; Facebook Twitter
6

Τι κάνω αν παρκάρουν ξένοι στην πιλοτή μου; Facebook Twitter

 

1.

Αγαπητέ κε Γραμματίδη,
εργάζομαι εθελοντικά σε ΜΚΟ σε τομέα σχετικό με το αντικείμενο των σπουδών μου με σκοπό την εξασφάλιση κάποιας προϋπηρεσίας. Πότε θα μπορώ να τους ζητήσω κάποια βεβαίωση που θα αναφέρει καλή συνεργασία; Ο εθελοντισμός μπορεί να θεωρηθεί προϋπηρεσία ή όχι;
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Νατάσα

Αγαπητή Νατάσα,

Να κάνουμε μια βασική διάκριση μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Αν στο μέλλον προσληφθείς στο δημόσιο, εκεί ισχύει ειδικό καθεστώς για την βαθμολογική και μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας (η ασφαλιστική αναγνώριση για «συντάξιμα» χρόνια εξαρτάται από την καταβολή εισφορών). Προς το παρόν, αναγνωρίζεται μόνο η προϋπηρεσία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά υποτίθεται ότι θα εκδοθεί ένα προεδρικό διάταγμα (το έχει προβλέψει ο νόμος για το ενιαίο μισθολόγιο) ώστε όσοι προσλαμβάνονται στο δημόσιο να μπορούν να αναγνωρίσουν και την προϋπηρεσία τους στον ιδιωτικό τομέα υπό προϋποθέσεις αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αναγνωρίζεται η εθελοντική εργασία (για τους λόγους που θα σου πω κατωτέρω).

Αν προσληφθείς στο μέλλον σε ιδιωτική επιχείρηση: η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα έχει δύο έννοιες. Πρώτον, νοείται ως κριτήριο για την πρόσληψη (δηλ. να σε προσλάβει λόγω της εμπειρίας σου). Εκεί μπορεί σαφώς να μετρήσει η δουλειά σου σε μια ΜΚΟ κατά την απόλυτη όμως κρίση του εργοδότη. Δεύτερον, νοείται ως κριτήριο για αυξημένες αποδοχές.  Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) προβλέπει μικρή αύξηση των αποδοχών ανά 3 χρόνια προϋπηρεσίας (δηλ. αυτός που έχει 3-6 χρόνια προϋπηρεσίας παίρνει κάτι παραπάνω από αυτόν που έχει 0-3 χρόνια και ούτως καθεξής). Η ΕΓΣΣΕ μιλάει για προϋπηρεσία σε «οποιονδήποτε εργοδότη». Όμως η εθελοντική εργασία ΔΕΝ αποτελεί σύμβαση εργασίας. Είναι μια «εξωνομική σχέση» όπως λέμε και δεν παράγει υποχρεώσεις για τον εργοδότη εκτός από δύο: (α) την υποχρέωση προστασίας της ζωής, υγείας, τιμής, κλπ του εθελοντικώς εργαζομένου και (β) την υποχρέωση απόδοσης στον εθελοντικώς εργαζόμενο των οποιωνδήποτε δαπανών αυτός πραγματοποίησε για λογαριασμό του εργοδότη. Συνεπώς, η εθελοντική εργασία δεν θεμελιώνει προϋπηρεσία υπό την οικονομική έννοια.

Βεβαίωση καλής συνεργασίας μπορείς να του ζητήσεις όποτε αποχωρήσεις, δεν χρειάζεται να συμπληρώσεις κάποιο χρόνο υπηρεσίας. Δικαιούνται βέβαια να μην σου τη δώσουν εάν δεν έμειναν ικανοποιημένοι.

_____________

2.

Τι συμβαίνει με τις κατασχέσεις και δημοπρατήσεις ακινήτων; Αν χρωστάει κάποιος 5.000ε και το ακίνητο δημοπρατηθεί για 100.000 πχ, παίρνει η τράπεζα τα 5.000 + τα έξοδα και τα υπόλοιπα ο ιδιοκτήτης; Ευτυχώς δεν χρωστάω αλλά το είχα πάντα απορία.

Superguest

Αγαπητέ Super guest,

Βασικώς ναι. Όταν γίνεται ένας πλειστηριασμός λόγω αναγκαστικής εκτέλεσης που σου έκανε π.χ. μία τράπεζα, τότε έχει δικαίωμα οποιοσδήποτε έχει νόμιμη απαίτηση απέναντί σου να εμφανιστεί και να «αναγγελθεί» που σημαίνει να ζητήσει να εισπράξει κι αυτός από το «πλειστηρίασμα» (έτσι λέγεται το ποσό που πληρώνει ο πλειοδότης). Έτσι, με τη σειρά πρώτα θα πληρωθούν τα έξοδα της εκτέλεσης, μετά θα εξοφληθούν αυτός που προκάλεσε τον πλειστηριασμό (λέγεται «επισπεύδων») και όλοι οι δανειστές που αναγγέλθηκαν (κάποιοι προηγούνται, π.χ. το Δημόσιο και όσοι έχουν απαιτήσεις από σύμβαση εργασίας) και εάν υπάρχει υπόλοιπο (περίσσευμα) αυτό όντως θα πάει στον ιδιοκτήτη του πλειστηριαζόμενου ακινήτου.

_____________

3.

Πρόσφατα βίωσα το απίστευτο θράσος οδηγού η οποία παρκάρισε στη θέση μου στο παρκινγκ (πιλοτή) της πολυκατοικίας. Κάνοντας υπομονή - επαγγελματικό ταξίδι εκτός Αττικής - 24 ώρες απευθύνθηκα στην τροχαία η οποία με βάση τον αριθμό κυκλοφορίας βρήκε την κάτοχο και την ενημέρωσε τηλεφωνικώς. Έτσι μετακίνησε το όχημά της. Μεταξύ άλλων πληροφορήθηκα πως δεν επιτρέπεται να δώσει κλίση η τροχαία σε ιδιωτικό χώρο, καθώς και πως δεν δικαιούμαι να μετακινήσω με δικό μου μέσο το όχημα που παραβιάζει αυθαίρετα την περιουσία μου. Αν είχα καλέσει την άμεσο δράση (100) θα ήταν σωστότερο /προτιμότερο γιατί η "κυρία" με εξόργισε φεύγοντας λέγοντας "μα για λίγο το άφησα πως κάνετε έτσι;"

Γεράσιμος

Αγαπητέ Γεράσιμε,

Κατ’ αρχήν η Τροχαία βεβαιώνει τις παραβάσεις του ΚΟΚ. Η στάθμευση στο ιδιόκτητο πάρκινγκ της πολυκατοικίας από κάποιον τρίτο δεν παραβιάζει τον ΚΟΚ και η Τροχαία δεν έχει αρμοδιότητα.

Σχετικά με το εάν μπορείς να μετακινήσεις το όχημα του τρίτου έξω από την περιουσία σου (π.χ. με γερανό): παρ’ ότι κατά κανόνα η αυτοδικία απαγορεύεται, με ειδική διάταξη (άρθρο 985 Αστικού Κώδικα) ο νομέας κινητού ή ακινήτου δικαιούται να αποκρούσει «με τη βία» (εννοείται μόνο στο πλαίσιο που ορίζει η νόμιμη άμυνα) κάθε διατάραξη της νομής του καθώς και να επανακτήσει με τη βία τη νομή που του αφαίρεσαν παράνομα (ειδικά στα ακίνητα αυτό μπορεί να συμβεί μόνο «αμέσως μετά την αποβολή»). Δηλαδή αν δρούσες μόλις το άφησε το αυτοκίνητο, τότε είχες δικαίωμα να φωνάξεις ένα γερανό και να της το βγάλεις στο δρόμο (χωρίς να του προκαλέσεις φθορές και χωρίς να της το τοποθετήσεις κάπου όπου απαγορεύεται η στάθμευση).

Η Άμεσος Δράση δεν ξέρω τι θα μπορούσε να προσφέρει ούτε βέβαια μπορούσε να κάνει κάτι για το γεγονός ότι η κυρία σε «εξόργισε» (αυτό ευτυχώς δεν είναι ποινικό αδίκημα αλλιώς θα είχα στείλει πολύ κόσμο στα κάτεργα).

_____________

4.

Καλησπέρα, αν δημοσιεύσω σε ένα φόρουμ αυτοκινήτων μία αρνητική άποψη για έναν επαγγελματία του χώρου (π.χ. άλλα είχαμε συμφωνήσει, άλλα έκανε),έχει το δικαίωμα να με κατηγορήσει για συκοφαντική δυσφήμηση-εφόσον το ίντερνετ είναι "χώρος" όπου ο καθένας έχει πρόσβαση? Ευχαριστώ πολύ!

Alex

 

Αγαπητή Alex,

Ας τα πάρουμε ένα-ένα:

Κατ’ αρχήν να διακρίνουμε μεταξύ «άποψης» και «γεγονότων». Αυτό που αναφέρεις στο ερώτημά σου («άλλα είχαμε συμφωνήσει, άλλα έκανε») δεν είναι «αρνητική άποψη» αλλά «γεγονός». Η διάκριση είναι σοβαρή για τον εξής λόγο: μια «άποψη» είναι μια αξιολογική κρίση που κάνεις εσύ ο ίδιος και ως τέτοια είναι κατ’ αρχήν δικαίωμά σου. Ένα «γεγονός» όμως είναι είτε αληθές είτε ψευδές. Εδώ έρχεται ο νόμος και λέει: τις «απόψεις» σου για κάποιον μπορείς να τις λες εφ’ όσον δεν προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή του (μπορείς να πεις «δεν μου αρέσει ο τρόπος που κάνει τη δουλειά του» αλλά όχι «είναι μαλάκας»). Τα «γεγονότα» μπορείς να τα ισχυρίζεσαι κατά κανόνα μόνο εάν είναι αληθινά (το «άλλα είχαμε συμφωνήσει, άλλα έκανε» μπορείς να το πεις μόνο εάν όντως συνέβη). Εάν χρησιμοποιήσεις προσβολές της τιμής του άλλου διαπράττεις το αδίκημα της εξύβρισης, εάν ισχυριστείς ψευδή γεγονότα διαπράττεις το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Μπορείς όμως να τιμωρηθείς ακόμη κι αν το γεγονός που ισχυρίστηκες είναι αληθινό στην περίπτωση που πρόκειται για γεγονός που αφορά τον οικογενειακό ή ιδιωτικό βίο και εσύ το διέδωσες κακόβουλα.

Όλα τα παραπάνω (όπως και όλα τα πλημμελήματα) δεν τιμωρούνται πάντα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο νόμος για συγκεκριμένους λόγους τα θεωρεί συγχωρητέα.

Σε σχέση με το διαδίκτυο: για τα παραπάνω αδικήματα δεν έχει κατ’ αρχήν σημασία αν όσα λες τα ακούει ένας ή πολλοί. Αυτό δεν ενδιαφέρει τόσο το ποινικό δικαστήριο (περισσότερο αφορά το αστικό δικαστήριο που θα καθορίσει το ύψος της δέουσας αποζημίωσης). Στο διαδίκτυο πάντως, υπάρχει πολλές φορές το θέμα της ανωνυμίας που καθιστά δυσχερή την προστασία των δικαιωμάτων όσων εξυβρίζονται ή συκοφαντούνται . Θυμίζω ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει κρίνει το 2008 ότι τα κράτη πρέπει να έχουν κάποιου είδους διαδικασία για την άρση του απορρήτου στο διαδίκτυο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Στην Ελλάδα αντί για τέτοια διαδικασία έχουμε κάποιες ανερμάτιστες γνωμοδοτήσεις εισαγγελέων του Αρείου Πάγου (Σανιδά, Τέντε) που λένε ότι το απόρρητο των επικοινωνιών ούτως ή άλλως δεν ισχύει στο διαδίκτυο (πράγμα κατάφωρα λανθασμένο και αντισυνταγματικό – πάντως πρόσεχε τι γράφεις).

_____________

Ρωτήστε κι εσείς τον Χρήστο Γραμματίδη στο City Legal, για τα νομικά ζητήματα που σας απασχολούν, συμπληρώνοντας την φόρμα δεξιά (αν δεν τη βλέπετε κάντε κλικ εδώ).

Παρακαλούμε, μία ερώτηση κάθε φορά.

6

Σεισμός

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Μακάρι να μου τύχαινε κατι τέτοιο .Με τα νεύρα πού'χω αυτόν τον καιρό, και μήν βιαστήτε να πιστέψετε οτι θα τον αρπάξω. Ειναι απλή,διασκεδαστική,διαδραστική και ειρηνική η λύση . Λοιπόν.Του κλείνω κατ'αρχήν την εξοδο με το δικό μου αυτοκίνητο,στην συνέχεια ανεβαίνω στο σπίτι μου και βάζω στο full to stereo-κατά προτίμηση rock στο repeat,σιγουρεύεμαι οτι πήρα το smart-phone, κλειδώνω το σπιτι και πάω στο απέναντι καφέ.Δίνω το smart αφού του κλείσω το Ring σε όποιον γνωστο βρώ ,και του λέω οτι είναι η ευκαιρία του να γίνει Hidden operater. Παραγγέλνω δύο 5πλούς freddo-δεν σκέφτομαι όοοχι τα 8 γιούρια- θα τούς κεράσουν έτσι και αλλιώς αφού θα γελάσουν κι αυτοί με την ψυχή τους ,πράγμα πολύτιμο και σπάνιο στις σκυθρωπές μέρες που ζούμε.Μολις εμφανιστεί ο τύπος και αρχίζει να με ψαχνει πατάω το Rec στο video του smart και το δίνω στον γνωστό ο οποίος θα πάει να δεί και καλά τι γίνεται. Αφού κανα μισάωρο μετά καταφερει να μπει στην πολυκατοικία -μαζι του κι ο γνωστός μου με το τηλέφωνο και καλα στο χερι -να "γραφει" και αρχίζει να βαράει το κουδούνι μου ασταματητα σίγουρος πλέον οτι είμαι μέσα.Αν την δεί να φυγει συντομα ο γνωστός θα τον προτρέψει να επιμείνειλέγοντας του "μεσα θα είναι αυτός μαζευεται νωρίς σπιτι, βαζει δυνατα μουσική την πεφτει στο καναπέ και πινει κανα 2 -3 ποτακια -θα τον έχει πάρει ο ύπνος.Εγώ στο μεταξύ κάτω στο cafe βρίσκω την ευκαιρία να την πέσω στο πιο "υποσχόμενο γλυφιτζούρι" ,με μια προσεγγιση του τύπου,"κοπελιά μήπως ξέρεις απο windows?"και εξηγώντας της τι παιζει.- Ναι, το ομολογώ για τα νεύρα μου φταίει κι η αγαμία, για την οποία φταίει κι η κρίση γιατι ώς γνωστόν το "λιλί" θέλει "μαλλί". Στο μισάωρο λογικά οτι τυπος θαχει κατέβει κατω κατεβαζοντας καντηλια.Αν τώρα εχω "ψήσει" το αντικέιμενο του Πό(ρ)θου μου,- ναι ρε σείς ,όλοι του δίνουμε ένα όνομα, το Διαμαντης καλύτερο ειναι δηλαδή;- νάρθει σπίτι να δούμε στο PC τί παίχτηκε στη εξώπορτα και μετα να μου δείξει πως θα φορτώσω το video , το σταματάω εδώ. Όπως και νάχει μου κάτσει δεν μου κάτσει το γκομενάκ θα τα σπάσει το video στο youtube. ps: Στραβή ένα: νάναι ο "τύπος" ντουλάπα Μηλοποτάμου" και να με πάρει χαμπάρι.ε ρε γλέντια τότε.. Στραβή δύο: ο "τύπος" νάναι ψηλή ξανθια , με ψηλοτάκουνες γόβες και κατι σαν μινι. Στραβή τρία: το παραπάνω αλλα νάναι ο γνωστός που εστειλα να τραβήξει αγάμητος μαλακοπίτουρας ,οπότε πριν περάσουν 5 λεπτα της τα ξερνάει όλα μπας και πηδηξει.ps1: σχετικά θέματα/Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας/Βοήθεια μας ψεκάζουνε/Super Δημήτριος /Η κάλπικη λίρα.ps2: Τι τροχαία, γερανούς ,και μαλακίες..
@Εγκέλαδος: μάκαρι να είχα και εγώ 8 φίλους να κάνω το ίδιο σε εκείνο το περιστατικό. Με τη διαφορά οτι εγώ θα το αφηνα μέσα στη μέση του δρόμου, ώστε να αναγκαστεί να έρθει ο γερανός να το πάρει.
Αναφορικά με την ερώτηση 3: επειδή έχει συμβεί σε εμένα να παρκάρει αυτοκίνητο ακριβώς μπροστά απο τη θέση πάρκινγκ στην πολυκατοικία μου ετσι ώστε να μην μπορώ να βγω, αυτο που έκανα ήταν να καλέσω το 100. Οταν ήρθαν μου ειπαν οτι το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να κόψουν κληση 40€. Αν σε 2 ωρες δεν μετακινηθει το οχημα, τοτε να τους ξανακαλέσω να κόψουν 2η κλήση. Αν σε 2 ωρες μετα τη 2η κληση, τοτε ερχεται γερανος και μετακινει το οχημα. Στη δικη μου περίπτωση εκοψαν την πρωτη κληση αλλα ο οδηγος ηρθε και το μετακίνησε πριν τις 2 ωρες που επρεπε να αφησω να περασουν για να κοπει και 2η κληση. Το αναφέρω μηπως αυτο σε βοηθήσει σε μελλοντικο συμβαν.
Να σας πω και το καλύτερο; Στη δική μου περίπτωση, όταν ήρθε η ώρα να επέμβει ο γερανός, η ώρα ήταν 19.30 και είχε κλείσει το πάρκινγκ της Τροχαίας (ω, ναι!), οπότε "από αύριο το πρωί στις έξι ο γερανός μαντάμ", κι εγώ πήρα το αμάξι μου στις δέκα το βράδυ που ήρθε ο οδηγός που με έκλεινε να πάρει το δικό του.
Κάποτε μας συνέβη αυτό έξω από το σπίτι. Ευτυχώς που ήμασταν 8 και ...σηκώσαμε το φιατάκι του ασυνείδητου η αφηρημένου οδηγού για να το πάμε λίγο πιό πέρα, ώστε να μπορέσει να βγεί από το υπόστεγο το αυτοκίνητό μας. Ούτε γερανός, ούτε τροχαία.