Στα έξτρα του DVD του Inland Empire που κυκλοφόρησε το 2006 υπήρχε ένα βίντεο με τον Lynch που μαγείρευε κινόα.

[H κινόα είναι ένα κινέζικο ψευτοδημητριακό] 

 

Το βίντεο είχε ανέβει στο youtube ολόκληρο πριν από μερικά χρόνια αλλά εξαφανίστηκε λόγω πνευματικών δικαιωμάτων.

 

Κάποιος καλός άνθρωπος μπήκε στον κόπο να το ξανανεβάσει σε δύο μέρη.

 

Το βίντεο είναι ασπρόμαυρο και έχει ατμοσφαιρική μουσική όπως οι ταινίες του διάσημου σκηνοθέτη.  Σε αυτό ο Lynch προτείνει ένα μπολ κινόα για βραδινό και ξεκινάει να το μαγειρεύει και να περιγράφει την διαδικασία με έναν μοναδικό τρόπο.  

 

 

Μέχρι που στο δεύτερο μέρος, αρχίζει και ξεφεύγει.  Αντί να δούμε ένα πλάνο που να τον δείχνει να συνεχίζει το μαγείρεμα, τον βλέπουμε να κάθεται με ένα τσιγάρο στο στόμα και να αφηγείται μια περίεργη ιστορία για ένα χάλκινο νόμισμα, ένα μπουκάλι με ζαχαρόνερο και μια κοπέλα που δεν είχε πιει ποτέ κόκα κόλα.  Η ιστορία  είναι τρελό κάψιμο. Πιο πολύ κι από το Twin Peaks! Όλα αυτά μέχρι να βράσει η κινόα!

Σε κάποια φάση ρωτάει τον κάμεραμαν πόση ώρα έχει περάσει και αφού κάνει κάτι κουλες χειρονομίες,  σηκώνεται από την καρέκλα και πάει χαλαρός να τελειώσει το πιάτο!

 

 

Αν και πρέπει να λείπουν 2 λεπτά, το βίντεο είναι πραγματική εμπειρία.

Σίγουρα πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά να κάνει μια εκπομπή μαγειρικής.

 

Ας  ελπίσουμε ότι δεν θα το κατεβάσουν πάλι.

 

 

Η συνταγή του Lynch για ένα μπολ κινόα

 

Διάρκεια προετοιμασίας: 17 λεπτά

 

Υλικα:

1/2 κούπα κινόα

1 ½ κούπα οργανικό μπρόκολο

1 κύβο  λαχανικών

Braggs Liquid Aminos [δεν έχω ιδέα τι είναι! Κάτι υγρό σίγουρα]

Ελαιόλαδο

Αλάτι

 

Γεμίζετε μία μεσαία κατσαρόλα με λίγο νερό [μια ίντσα λέει] και βάζετε το αλάτι. Μετά διαλύετε τον κύβο με ένα μαχαίρι  και το αφήνετε στην άκρη να περιμένει.

Όταν το νερό αρχίζει να βράζει, ρίχνετε στην κατσαρόλα την κινόα [που μοιάζει με άμμο κατά τον σκηνοθέτη] και την σκεπάζετε. Χαμηλώνετε  το μάτι και περιμένετε για 8 λεπτά. Μπορείτε να σκεφτείτε τις θρεπτικές αξίες της κινόα για να περάσει η ώρα ή να κάνετε ένα τσιγάρο πίνοντας  ένα ποτήρι  κρασί από την Πολωνία  [υποθέτω αυτά είναι τα 2 λεπτά που έχουν κοπεί από το βίντεο]

Προσθέστε το μπρόκολο  και περιμένετε άλλα 7 λεπτά.  Μπορείτε να διηγηθείτε στο μεταξύ ότι σας κατέβει στο κεφάλι.

Κλείστε το μάτι και προσθέστε τον κομματιασμένο κύβο. Βάλτε το κινόα στο μπολ με ένα κουτάλι. Προσθέστε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το υγρό aminos και είναι έτοιμο! Ένα φαντασικό μπολ κινόα. Καλή όρεξη!