Η κόρη του Μιχαλολιάκου είναι για λύπηση - και όχι για κοροϊδίες

Η κόρη του Μιχαλολιάκου είναι για λύπηση - και όχι για κοροϊδίες Facebook Twitter
112

Πρέπει να το πω. Χτες ήταν απο τις πιο ευτυχισμένες μου μέρες τον τελευταίο καιρο - η σύλληψη της ηγετικής ομάδας της Χ.Α., μιας ομάδας που τρομοκράτησε κάθε μειονότητα και κάθε αδύναμο άωπο ήταν τεράστιος λόγος γιορτής.

Ξετι τωρα ξύπνησε η κυβέρνηση, μετά απο τόσο καιρο (αν και δεν το ξέχασα). Δεν με νοιάζει ποιος θα ξεφτιλιζε τη Χ.Α. - μου αρκεί που την ξεφτιλίσαν.

Μόνο ένα μελανό σημείο υπήρξε χτες, που έστω και ελάχιστα μετρίασε τη χαρα μου - που με μελαγχόλησε. Η κόρη του Μιχαλολιακου, που έτρεξε και τον αγκάλιασε. Ήταν η μόνη κάπως ανθρώπινη στιγμή. Αν δεν ήταν μια ενήλικη (25χρονη!!!) γυναίκα θα την ένιωθα περισσότερο. Τωρα με τόσο μίσος που έχει μέσα της δυσκολεύομαι να την σύμπονεσω. Νιώθω λύπη για την κατάντια της οικογένειας της- ταυτόχρονα όμως, όταν σκέφτομαι το πόσο υπεράνω το έπαιξε αυτή η οικογένεια, το πόσο κατέκριναν όλες τις άλλες οικογένειες επειδη δεν ήταν σαν τη δική τους, μου ξανανεβαινει το αίμα στο κεφάλι.

 

Διάβασα πολλα σχόλια, και με τα περισσότερα συμφωνώ. Είναι παχιά, οχι όμορφη, μοιάζει με την κυρία Λουκά στα νιάτα της, είναι επικίνδυνη. 

Το ότι είναι όμως παχιά ή funny looking πάντως, δεν έχει σχεση. Το να πούμε ότι θυμίζει τον μπαμπά της ή την κυρία Λουκά είναι ΟΚ, είναι γεγονότα. Διάβασα -και διέγραψα- όμως σχόλια εξαιρετικά ακραία. Δεν αποδεικνυόμαστε καλύτεροι απο αυτήν όταν την κοροϊδεύουμε για το πώς μοιάζει. Μην ξεχνάμε ότι κι αυτή και οι ομοιοι της έκαναν επιθέσεις σε άλλους, λόγω της εμφάνισης τους - έμοιαζαν πιο μελαμψοι απο αυτούς (που λέει ο λόγος).

Δεν το παίζω ανώτερος: κι εγω βλέποντας την, όπως και όταν βλέπω ολο το freak show που λέγεται Χρυσή Αυγή τα ίδια θέλω να πω.

Όμως, ακόμα κι αν ήταν δίμετρη γκομεναρα δεν θα είχε καμία διάφορα (ίσως μάλιστα να υπήρχαν περισσότερα σεξιστικά σχόλια).  Ο σχολιαστής Κούλα -που μόνο φιλοχρυσαυγίτη δεν τον λες- έγραψε για τα σχόλια που έγιναν για την Ουρανία Μιχαλολιάκου: "Δυστυχώς τα περισσότερα σχόλια είναι ρατσιστικά, αποδεικνύοντας από πού ξεφύτρωσε και πως θέριεψε η Χ.Α."

 

Υπερβολή, αλλά ας μην εστιάσουμε στην επιφάνεια λοιπόν, παρ' ό,τι η συγκεκριμένη επιφάνεια είναι αξιογέλαστη και πάει γυρεύοντας - αν είσαι ρατσιστής και πιστεύεις ότι ανήκεις στην Αρεία Φυλή τουλάχιστον να σου φαίνεται αυτό! 

Εικάζω πάντως ότι οποίος από εμάς είχε την ατυχία να μεγαλώσει στην οικογένεια Μιχαλολιακου την ίδια αφοσίωση προς τους γονείς του θα ένιωθε - άκόμα κι αν διαφωνούσε μαζί τους, σε μια δύσκολη στιγμή θα τους στήριζε.

[Ο/η Κάπα σχολίασε, εύστοχα κατά τη γνώμη μου, γράφοντας το εξής:

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ/ΘΥΜΑΤΑ

Είναι κρίμα να συμπεριφερόμαστε ρατσιστικά, ιδίως στα παιδιά/θύματα των ρατσιστών (θυμηθείτε την τύχη που είχαν τα παιδιά του Γκαίμπελς), την ώρα που ξέρουμε ότι μεγάλωσαν μέσα σε ένα πολυετή οικογενειακό οχετό φανατικού οίστρου, ναζιστικών παραληρημάτων και μισαλλόδοξης μεγαλομανίας.]


Παρ´ολη όμως την κατανόηση που έχω για την Ουρανία Μιχαλολιάκου -και την αντίθεση μου στο bullying εναντίον της σχετικά με την εξωτερική της εμφάνιση, κι ας έκανε κι αυτή τα ίδια και χειρότερα-, δεν κρύβω τη χαρα μου για το ότι η μπαμπας της είναι στη φυλακή.

Ή, όπως είχε το θράσος να δηλώσει η μαμα της στην ελληνική Βουλή για άσχετη υπόθεση, ο μπαμπας της είναι πλέον στη μπουζού, με την πρεζού!

 

Επιτέλους. 

 

 

 

 

112

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Υπό άλλες συνθήκες θα έλεγα ντροπή και αίσχος σε όποιον σχολιάζει κάποιον μόνο για την εξωτερική του εμφάνιση και δεν αντικρούει ή τέλος πάντων δεν σχολιάζει τις ιδέες αυτού του ανθρώπου.Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ παρά να μπω στον πειρασμό να δώσω στην Ουρανία και την οικογένεια της λίγο από το δικό τους φάρμακο, λίγο από τη δική τους ιδεολογία και να πω "κοπέλα μου, εσύ που υποστηρίζεις τα εθνικοσοσιαλιστικά ιδανικά, της Αρία φυλή και το αρχαίο ελληνικό κάλος, έχεις δει τον εαυτό σου ή τον πατέρα σου στον καθρέφτη για να δείτε πόσο γελοία είναι αυτά που υποστηρίζετε;"....
συμφωνώ με το κείμενο, ωραία τέθηκε το ζήτημαμε προβληματίζουν όμως λίγο οι σχολιαστές, έχω προσέξει αναρίθμητα κακόβουλα σχόλια σε παλιότερα διάφορα άρθρα, τα οποία προβάλαν πχ μια γεματούλα κοπέλα/νεαρό ή κάποιον μακρυά από τα καθιερωμένα (sic)πρότυπα ομορφιάς, από τους ίδιους τους σχολιαστές που κρίνουν την εξωτερική εμφάνιση της κόρης του μιχαλολιακου αλλά KAI από τους political correct(κι εγώ είμαι, άλλο τι σκέφτομαι κάποιες φορές) σχολιαστές που κουνάνε το δάχτυλο στους υπολοίπους. επίσης, ο κοινωνικός ρατσισμός υπάρχει,(αν και πολλοί το αρνούνται) δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, χαλαρώστε λίγο φίλτατοι και δείτε την ουσία, και εγώ από την ασφάλεια του υπολογιστή μου διαλαλώ τις απόψεις μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δικαιολογούμαι για τα πάντα, peace
επίσης, μα πως είναι δυνατόν να υπήρχε περίπτωση να ξεφύγει από αυτή την ιδεολογία ένα άτομο που μεγαλώνει σε μια άκρο-ακροδεξιά οικογένεια με όπλα στο σπίτι και γονείς/οικογενειακό κύκλο με τέτοια ''δράση'' (πολύ πολύ σπάνιο να ξεφύγει κάποιος) δεν είναι δα και κόρη δεξιού που ψηφίζει σύριζα(ακόμα κι αυτό δύσκολο το κόβω)
Επειδή διάβασα κάποια απ' τα σχόλια, και βέβαια μπορείς να ξεφύγεις απο μια εσφαλμένη ιδεολογία του πατέρα ή της μητέρας σου. Αλλά απ' τη στιγμή που γεννιέσαι, μεγαλώνεις και δέχεσαι πλύση εγκεφάλου τότε δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να αναπτύξεις την κρίση σου, την γνώμη σου και μια κάποια διαφορετική ιδεολογία. Ειδικά οταν αυτό το brain washing προέρχεται απ' τους γονείς αμφότερους. Όσον αφορά την εξωτερική της εμφάνιση και τα αστεία/ενοχλητικά/ρατσιστικά σχόλια που ακούστηκαν και διαβάστηκαν βρίσκω τον εαυτό μου διχασμένο. Όντας θύμα bullying απ' την 1η Δημοτικού έως την 3η Λυκείου είμαι εντελώς κατά όλων αυτών γιατί ξέρω τι σημαίνει να είσαι κάπως αλλιώς απ' τους υπόλοιπους επειδή δεν βρίζεις και δεν χτυπάς τους συμμαθητές σου. Εστιάζοντας στο ότι έχει κιλά, δεν είναι ωραία, δεν είναι γκομενάρα το μόνο που καταφέρνουμε είναι να γίνουμε σαν δαύτους (βάζω και τον εαυτό μου μέσα). Ας παραμείνουμε και κατακρίνουμε στην ιδεολογία και την ψυχή της. Τί να κάνεις όμως όταν είσαι θύμα και έρμαιο των ίδιων των γονιών σου?
Οι περισσότεροι προοδευτικοί άνθρωποι σε περιβάλλοντα εκ διαμέτρου αντίθετα από μεριάς απόψεων και πεποιθήσεων μεγάλωσαν.Δεν τους εμπόδισε αυτό να αποτινάξουν αυτήν την νοοτροπία και μπουν μπροστά για την πρόοδο των κοινωνιών.Οπότε δεν δίνω ελαφρυντικά επειδή μεγάλωσε σε τέτοιο περιβάλλον,άμα ήταν έτσι όλα τα παιδιά φιλοβασιλικών και φιλοχουντικών έπρεπε να γίνουν ταμάμ με τους γονείς τους.Όντας κι εγώ θύμα bullying θα πω μόνο ότι δεν βγαίνει άκρη να λέμε για τα κιλά της στο Internet,οπότε ναι να εστιάζαμε στον σκατοχαρακτήρα της.Αλλά όχι πως άμα ο άλλος κακολογεί γίνεται και αυτός ρατσιστής.Αν σε πειράζει το τι σου λέει ο άλλος υπάρχουν πράγματα να κάνεις.Ή του αποδεικνύεις το αντίθετο ή τον αγνοείς ή κοιτάς να αλλάξεις(προσοχή εννοώ να αλλάξεις επειδή θες εσύ,όχι για να του μπεις στο μάτι).Με το να κατηγορείς τον άλλον σαν ρατσιστή αυτομάτως ισοδυναμεί με μετατόπιση των ευθυνών στον άλλον και σημαίνει πως δεν αναγνωρίζεις ότι μπορεί να έχεις και ελαττώματα.Δηλαδή δεν έχεις αυτογνωσία και κινδυνεύεις και με έπαρση με το να λες "ο άλλος είναι ρατσιστής εγώ είμαι μια χαρά".Και είναι και κάτι που πολλοί συνεχίζουν να το κάνουν κατά την διάρκεια της ζωής τους:"Οι άλλοι είναι στραβοί εγώ είμαι μια χαρά" και γίνονται αυτομάτως αντικοινωνικοί.Αν ξέρεις πως έχεις ελαττώματα...τι σε νοιάζει αν θα σου τα χτυπήσει και ο άλλος;
"εικάζω πάντως ότι οποίος από εμάς είχε την ατυχία να μεγαλώσει στην οικογένεια Μιχαλολιακου την ίδια αφοσίωση προς τους γονείς του θα ένιωθε - άκόμα κι αν διαφωνούσε μαζί τους, σε μια δύσκολη στιγμή θα τους στήριζε"-->συγγνωμη αλλα η αμφισβήτηση των γονέων ξεκινά στην εφηβεία...ο ανθρωπος μετά απο κει(και πόσο μάλλον στα 23 του) κάνει τις επιλογές του και κρίνεται απο αυτες!
Το να σκυλεύουμε επί του πτώματος και το φτηνό χιούμορ είναι γνήσια χαρακτηριστικά της ελλαδίτικης κοινωνίας. Είναι σαν μία υποσυνείδητη ανάγκη να καταπνίξουμε προβαλλόμενες τύψεις που όμως δεν είχαμε πριν όταν βλέπαμε το τέρας να εξοντώνει τους "άλλους" και ταυτόχρονα σαν να διεκδικούμε τη θέση μας στην κάθαρση που ακολουθεί την τραγωδία - άσχετα αν δεν έχω λόγους να περιμένω την ολοκληρωτική εξολόθρευση, μάλλον για αλλαγή σκηνικού το βλέπω πριν να αρχίσει η επόμενη πράξη του έργου. Το ίδιο συνέβη και με την πτώση της Χούντας, όπου ξαφνικά στην Μεταπολίτευση οι πιο πολλοί βρέθηκαν στην αντίσταση, αλλά φευ πολύ λίγοι δεν έστρεψαν το βλέμμα τους αλλού. Στην περίπτωση της θυγατέρας του αρχηγού, αντί να επικεντρωθούμε στην εμφάνιση της, νομίζω πως θα έπρεπε να μιλάμε για την φαντασίωση της πολιτικής δίωξης του πατρός της στην οποία πιστεύει η ίδια και οι όμοιοι της. Αλλά έχοντας διαβάσει και το πρόσφατο της μήνυμα προς τους οπαδούς της, δεν βλέπω κάποιο νόημα να ασχολούμαστε πραγματικά μαζί της, είναι χαμένη υπόθεση.
Στην προκειμένη περίπτωση, ναι. Σε άλλες θα μπορούσες να βάλεις όποια άλλη συντηρητική, απαίδευτη, συμπλεγματική, θρησκόληπτη και οπισθοδρομική κοινωνία ταιριάζει.
Αρη για ακόμα μια φορά είσαι δίκαιος και ψυχραιμος όπως οφείλουμε πάντα να είμαστε σε τέτοιες περιπτώσεις.Οσο αποκρουστική και αν είναι η δράση της ΧΑ δεν πρέπει να εκδικούμαστε συγκεκριμένα άτομα χρησιμοποιώντας μάλλιστα την ίδια ορολογία με αυτούς γιατί η ραστιστική βία δεν είναι μόνο σωματική αλλά και λεκτική.
Κύριε Δημοκίδη, συμφωνώ με την ψύχραιμη και σχεδόν πατρική νουθεσία σας, ωστόσο καλό θα ήταν να ξεκινούσατε το κήρυγμά σας από τα γραφεία της LIFO. Έχετε αλήθεια διαβάσει ποτέ τη στήλη Cyber Φωτοντελίριο, η οποία φιλοξενείται στην εφημερίδα σας; Αν ναι, ίσως να έχετε προσέξει ότι επανειλημμένα ο συντάκτης και συνεργάτης σας, ο οποίος προφανώς είναι πανέμορφος, νεότατος, ταλαντούχος και μορφωμένος όσο δεν πάει, στήνει στον τοίχο τους (κρυφίως) αγαπημένους ήρωες της καθημερινότητας και της πραγματικής του κουλτούρας και με αποτυχημένο χιούμορ (περισσότερο το λες ρατσιστική εμπάθεια και κατινιά πανελίστριας), βγάζει τα φασιστικά του απωθημένα, χλευάζοντας την εμφάνισή τους, την ηλικία τους, τη μόρφωσή τους. Έχει δε μια ανεξήγητη (;) αδυναμία στο να μας εκθέτει όσους είναι ομοφυλόφιλοι (είτε στην πραγματικότητα είτε στις φαντασιώσεις του) και να μας τους παραδίδει για δημόσιο λιθοβολισμό. Τι να πω.. Ίσως εκείνος να μην έχει καμία σχέση με ομοφυλόφιλους (φανερούς ή κρυφούς), ίσως να είναι όντως πανέμορφος, ίσως να μη σκοπεύει να γεράσει ποτέ. Μήπως, λοιπόν, να κοιτούσατε κατά πόσο συνεισφέρει η εφημερίδα σας στο φαινόμενο το οποίο σας προβληματίζει σήμερα; Μήπως κάπου εκεί μέσα υπάρχουν συνεργάτες σας που δεν νιώθουν μόνο λύπηση για τους "κατώτερούς" τους; Μήπως και η εφημερίδα σας ασχολείται παραπάνω από όσο θα έπρεπε με το αν κάποιοι είναι "funny looking"; Η διαπίστωσή σας "Δεν αποδεικνυόμαστε καλύτεροι από αυτήν (Ουρανία Μιχαλολιάκου) όταν την κοροϊδεύουμε για το πώς μοιάζει" με καλύπτει.
Please αφηστε τον Curly sue εκτος πυρων. Υπαρχει τεραστια διαφορα μεταξυ politically incorrect λογου οταν αυτος χρησιμοποιηται στην κομωδια versus οταν αυτος χρησιμοποιηται σε σοβαρη συζητηση. Μ'αυτη τη λογικη πρεπει να πεταξουμε ολον τον Αριστοφανη
Ο curlysue βρίσκεται μόνος του εντός των δικών του πυρών. Μην τον παρουσιάζετε και σαν θύμα. Όπου κακογερασμένη γυναίκα, όμορφη ημιάγνωστη σταρλετίτσα, όμορφος άντρας , η Βασίλω πρώτη να σχολιάσει αυτά που ποτέ δεν θα φτάσει, αλλά που κατά βάθος θαυμάζει. Επίσης, αν για εσάς το αριστοφανικό έργο είναι μια "κομωδια" (sic) και δεν διακρίνετε σοβαρό πολιτικό λόγο σε αυτό, δεν εκπλήσσομαι καθόλου που φτάσατε στο σημείο να παραλληλίσετε έστω το κωμικό χάρισμα του Αριστοφάνη με την βεβιασμένη και γεμάτη κόμπλεξ καλιαρντοσύνη του curly sue.
Πολλές φορές όταν ο θύτης γίνεται θύμα, καταλαβαίνει πόσο λάθος τακτική ακολουθούσε. Όχι ότι συμφωνώ με το κράξιμο μιας γυναίκας(στα 25 είσαι γυναίκα, όχι μωρό) λόγω εμφάνισης, λες και πάμε δημοτικό και τη λέμε χοντρή, κοντή, άσχημη κλπ που στο κάτω κάτω δε φταίει αυτή αλλά τα γονίδια (άλλη μια κατηγορία στοιχειοθετείται εδώ για τον πατέρα της), αλλά δε μπορείς να βγαίνεις και να λες του κόσμου τις ανοησίες και να εντάσσεσαι συνειδητά σε μια ιδεολογία μισάνθρωπη, ξεπερασμένη, κλειστοφοβική και τελικώς ηλίθια. Το ότι μεγάλωσε σε αυτό το περιβάλλον δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτή τη στάση της.
Άρη γράφεις: "Μην ξεχνάμε ότι κι αυτή και οι ομοιοι της έκαναν επιθέσεις σε άλλους, λόγω της εμφάνισης τους - έμοιαζαν πιο μελαμψοι απο αυτούς (που λέει ο λόγος)."Έχω την εντύπωση οτι οι περισσότεροι που σχολιάσαμε τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της ουρανίας το κάναμε ακριβώς επειδή τα "ιδεώδη της Αγίας Ιδέας" απέχουν τόσο πολύ από τους εκφραστές τους. Το ίδιο είχε γίνει και πριν λίγο καιρό (σε άρθρο μάλιστα της Lifo) το οποίο παρουσίαζε την αντιμετώπιση του Κασιδιάρη από τους ακροδεξιούς της Αγγλίας και της Γερμανίας.
απλά αναρωτηθείτε όλοι ποσο διαφορετικοί είστε από τους γονείς σας.βέβαια το κακό είναι πως νομίζετε πως πολλά από αυτά πού κάνετε είναι δική σας επιλογή..δεν είναι.οι φωνές τους παίζουν στο κεφάλι σας πριν προλάβετε να σκεφτείτε.
Συμφωνώ απόλυτα. Το κοριτσάκι μεγάλωσε με τη φωτογραφία του χίτλερ μέσα στο σπίτι της, και πάλι καλά να λέμε που έγινε όπως έγινε.Το θέμα είναι τώρα η εξωτερική της εμφάνιση?Εντάξει η χρυσή αυγή πιάστηκε, τώρα ήρθε η ώρα να πιάσουμε κι εμείς τον ρατσιστάκο που κρύβουμε μέσα μας.
Εγω θελω τη Γνωμη της Beth Ditto για το θεμα...επειδη της μοιαζει.Μη βγει η Χατζηβασιλειου απο κανα παραθυρο και μου πει οτι οι gossip ειναι Beth Ditto Μιχαλολιακου που μπερδευτηκε στο μαιευτηριο ΕΛΕΝΑ, θα παθω κρισ'
Κύριε Δημοκίδη,μπράβο σας για ακόμη μία φορά. Σίγουρα το bullying εναντίον της κόρης του Μιχαλολιάκου δεν μας καθιστά φασίστες -άλλη μια λέξη της οποίας κάνουμε κατάχρηση. Ωστόσο, η διαιώνιση των κοινωνικών στερεοτύπων και η στοχοποίηση του μη "κανονικού" και κοινωνικά αποδεκτού αποτελούν θεμέλια για τον πιθανό εκφασισμό μιας κοινωνίας.Το χθεσινό γεγονός είναι πολύ σημαντικό και ιστορικής σημασίας. Δεν ξεμπερδέψαμε όμως. Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και ο σεξισμός ήταν κυρίαρχες τάσεις της ελληνικής κοινωνίας και πριν τα μνημόνια και συνεχίζουν να είναι και μετά την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής. Αν θέλουμε να γλιτώσουμε από τις "Χρυσές Αυγές" του μέλλοντος, δεν μας χρειάζεται περισσότερος αντι-φασισμός, αλλά περισσότερη και καλύτερη δημοκρατία, αυτοκριτική και καταπολέμηση των προκαταλήψεων που όλοι έχουμε -άθελα ή ηθελημένα- μέσα μας.Σχετικά με το τελευταίο, μου έκανε εντύπωση πριν από λίγο αυτή η φράση από κείμενο του κ. Μποσκοΐτη που δημοσιεύθηκε σήμερα στη Lifo: "Όσο για τον πατέρα, τον Φύρερ - όπως μάθαμε ότι ονομαζόταν από τους ομοϊδεάτες του - θα μπορούσε να είναι και καφετζής, ψήστης σε επαρχιακή ταβέρνα, ακόμη και οδηγός νταλίκας." (http://www.lifo.gr/team/prosklitirio_nekron/42176)Δηλαδή η εξωτερική εμφάνιση του φασίστα Μιχαλολιάκου και ίσως και η άξεστη συμπεριφορά του παραπέμπουν σε ανθρώπους συγκεκριμένων επαγγελματικών κατηγοριών; Φαντάζομαι ότι το ολίσθημα έγινε ασυνείδητα. Ας είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί στον δημόσιο λόγο μας και στις κοινωνικές συμπεριφορές μας.
Έτσι συμπαθέσταστε μιλάει ενίοτε η classy διανόηση, η ναρκισσιστική ιντελιγκέντσια των σαλονακίων και των "νεσπρέσσο μπαρς", του καλού γούστου και της τελευταίας εξυπνάδας.Ευτυχώς ή δυστυχώς, θα υπάρχει πάντα ανάμεσα στα άλλα, που θα υπάρχουν πάντα και αυτά.
Κι εμενα δεν μου αρεσαν τα σχολια για τη εμφανιση της Ουρανιας, αλλα σκεφτηκα οτι το πληθος (εμεις οι αναγνωστες) ξεσπασαμε καπως επιστρεφοντας σ' αυτους το ρατσισμο το δικο τους, που βιωναμε τοσο καιρο μεσα απ τα ΜΜΕ σαν κατι που φυσιολογικα υπαρχει στην κοινωνια. Εχουμε λουστει τοσον καιρο μαυριλα, στερεοτυπα και φοβο, που καποια απ' αυτα θελουμε να επιστρεψουμε αυθορμητα πισω. Ολοι αποδιδουμε στους αλλους χαρακτηριστικα με βαση τις πιο εμφανεις πληροφοριες οπως η εμφανιση, η καταγωγη κ.λ.π. ειναι νομος της ανθρωπινης φυσης σε μια προσπαθεια να κατανοησει το περιβαλλον του χωρις να σπαταλησει πολυ ενεργεια. Ο ρατσισμος ειναι εμφυτος, και η μορφωση με την καλιεργεια τον αμφισβητουν. Γι αυτο κι ολοι μας το πρωτο που βρισκουμε για να κατηγορησουμε τη ΧΑ ειναι η αμορφωσια.Ο ρατσισμος ειναι απο τα κατωτερα ενστικτα, και βρισκουμε καταφυγιο σ' αυτα οταν απειλουμαστε. Αλλα σαν πρωτη αντιδραση δεν ειναι καταδικαστεο να πουμε-Ουρανια δεν εισαι αρια, αλλα παρμενη σαν τη Λουκα.Αρκει να εχουμε γνωση οτι μ' αυτον τον τροπο απλα πεταμε το ρατσισμο τους πισω στα μουτρα τους.
Θέλεις να πεις δηλαδή ότι δεν γίνεστε ρατσιστές, ούτε εκδικείστε, αλλά ότι απλώς παιδεύετε δασκαλίστικα την Ουρανία.Διότι, εδώ που τα λέμε, διαφέρει παρασάγκας αυτό με το ξυρισμένο κεφάλι. Και στις γυναίκες των ναζί και ας πούμε στους τεντυμπόιδες, όπου το ξυρισμένο κεφάλι ήταν διασυρμός, παραδειγματική διαπόμπευση από δίκαιο ας πούμε αίσθημα, αλλά εντελώς μα εντελώς βάρβαρη, αν όχι απλώς εντελώς άσχετη, εξού και εξευτελιστική.Εξευτελίζεται αυτήν την στιγμή η Ουρανία; Θα πρεπε ή όχι; Τί της ευχόματε;
Ποιος είπε καλέ τέτοια πράματα για τον γαμβρό του κόμματος;; ΆπαπαΠάντως, δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, να κοροιδεύουμε αυτήν για το αστείο της εμφάνισης της και να το δικαιολογούμε ,ε βάση την εμετική της ιδεολογία ή ότι κάποιοι και κάποιες παρέβλεπαν αυτά που έλεγε και έκανε ο κασιδιάρης γιατί τον έβλεπαν ωραίο (αυτό κ αν είναι εμετικό)
"Δεν με νοιάζει ποιος θα ξεφτιλιζε τη Χ.Α. - μου αρκεί που την ξεφτιλίσαν." Νομίζω ότι η συγκεκριμένη άποψη είναι πολύ αφελής. Δηλαδή δεν σε απασχολεί που οι ίδιοι που βοήθησαν την Χ.Α. να ανέβει και επί χρόνια την εξίσωναν με τον ΣΥΡΙΖΑ (αλήθεια, τώρα που το ένα άκρο είναι στη φυλακή, δεν πρέπει να μπει και το άλλο για να σωθεί η Δημοκρατία μας; Αν όχι, τότε κάποιοι πρέπει να πουν συγνώμη για τα εμπρηστικά τους σχόλια), ξαφνικά παρουσιάζονται ως οι ιππότες της δικαιοσύνης;Το γεγονός ότι η δικαιοσύνη σήμερα κινείται με "προσωπικές εντολές του πρωθυπουργού", δεν σε προβληματίζει;Και γω χαίρομαι και ανακουφίζομαι από τις εξελήξεις αλλά αυτά τα πράγματα με τρώνε από μέσα.
"Δηλαδή δεν σε απασχολεί που οι ίδιοι που βοήθησαν την Χ.Α. να ανέβει και επί χρόνια ..."Δες και εσύ την συνέντευξη Κουτσούμπα "Όσο λοιπόν αυτή η άποψη, αυτή η θέση οδήγησε, άλλο τόσο αυτή η αφηρημένη -να το πω έτσι- αντιμνημονιακή ρητορική, αντιμνημονιακή πολιτική, τα μέτωπα τα αντιμνημονιακά υπήρξαν επίσης βούτυρο στο ψωμί της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Συγκάλυψαν δηλαδή, για να το πω αλλιώς, σε εργαζόμενους, στον ελληνικό λαό, στη νεολαία το φασιστικό εγκληματικό ρόλο και χαρακτήρα της. Της έδωσαν τη δυνατότητα να εμφανιστεί ως αντισυστημική δύναμη. Κι αυτό υπήρξε με μεγάλη ανοχή κομμάτων, όπως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άλλων πολιτικών δυνάμεων... Δημοσιογράφος: Ανοχή ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ; Δ. Κουτσούμπας: Βεβαίως, αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι. Σ' αυτόν αναφέρομαι ευθέως. Διότι η ανοχή αυτή και η γενική αντιμνημονιακή ρητορική, όπου βρισκόμαστε όλοι μαζί σε κάποιες κινητοποιήσεις από φασίστες και εθνικιστές, ρατσιστές μέχρι δεν ξέρω τι άλλους, επειδή είμαστε ενάντια στο μνημόνιο, έδωσε ανοχή και η Χρυσή Αυγή αξιοποίησε αυτό το γεγονός. "Εννοώ ότι η ίδια η στάση, αυτή η πολιτική, το να ταυτίζεις τις αντιμνημονιακές δυνάμεις απ' τη μια μεριά, τις μνημονιακές απ' την άλλη... Δημοσιογράφος: Αδιακρίτως. Δ. Κουτσούμπας: ...δίνει τη δυνατότητα ένα μόρφωμα εγκληματικό, δολοφονικό όπως είναι η Χρυσή Αυγή, να εμφανίζεται ως αντισυστημική δύναμη, ότι αγωνίζεται ενάντια στο σύστημα, ότι αγωνίζεται ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στην τρόικα. Δημοσιογράφος: Αναφέρεστε, κ. Κουτσούμπα, και στην συνύπαρξη στην πλατεία Συντάγματος με τους αγανακτισμένους; Δ. Κουτσούμπας: Βεβαίως, αναφέρομαι σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις, αλλά κοιτάξτε να δείτε, έτσι δεν αθωώνουμε την κυβέρνηση ή τις τότε κυβερνήσεις. Το αντίθετο λέμε. Στην πραγματικότητα είτε με μνημονιακή ρητορική που ήταν απ' τη μεριά των κυβερνήσεων, είτε με αντιμνημονιακή γενική ρητορική, διότι καθαρά και το Κόμμα μας ήταν ενάντια στα μνημόνια, δεν το συζητάμε, δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω αυτά τα πράγματα, όμως όλα αυτά τα στοιχεία συνιστούν ανοχή σε αυτό. 'Η τουλάχιστον για να απαλύνω λίγο την κριτική, για να μην παρεξηγηθώ, αν όχι ανοχή, στην ουσία χωρίς να το καταλαβαίνουν, άθελά τους, έδιναν λαβές, έριχναν νερό στο μύλο μιας εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης." http://www.902.gr/eidisi/politiki/27736/synenteyxi-toy-dimitri-koytsoympa-sto-vima-fm-audio
(αλήθεια, τώρα που το ένα άκρο είναι στη φυλακή, δεν πρέπει να μπει και το άλλο για να σωθεί η Δημοκρατία μας; Αν όχι, τότε κάποιοι πρέπει να πουν συγνώμη για τα εμπρηστικά τους σχόλια)Επειδή μπήκαν οι φασίστες της Χ.Α. στη φυλακή δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε όλους τους τραμπουκισμούς κάποιων άλλων και θα τους δώσουμε συγχωροχάρτι.Όποιος πιστεύει ότι με τη βια, οποιαδήποτε μορφή σωματικής βίας, θα κάνει τα πολιτικά του παιχνιδάκια και θα μένει πάντα ατιμώρητος, καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε η χώρα από παντός είδους και χρώματος επαναστάτες που στο όνομα της δημοκρατίας είχαν εντελώς αντιδημοκρατική συμπεριφορά.
γιατί, είπε κανείς να μην μπούν μέσα και οι αριστεροί που σφάζουν, πιστεύουν σε Άρια φυλή, είναι παρακρατικός στρατός, χρηματοδοτούμενοι από τους εφοπλιστές, με διείσδυση στην ΕΥΠ και οπλοστάσια; α, δεν υπάρχουν τέτοιοι; ε, και; από πότε θα αφήσουμε την πραγματικότητα να μας χαλάει τους ιδεοψυχαναγκασμούς μας;
ημίθεε, για να είσαι τραμπούκος και φασίστας δεν είναι απαραίτητο να χρηματοδοτείσαι από εφοπλιστές και να ανήκεις σε παρακρατικό στρατό ούτε να είσαι θαυμαστής της αρίας φυλής.Μάλλον δεν είναι μόνο αυτοί φασίστες.Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που πιστεύουν στα ακριβώς αντίθετα και θέλουν να τα επιβάλλουν με τη βία στους αντιπάλους τους, γιατί νομίζουν ότι έτσι θα σώσουν τη χώρα.Και οι χρυσαυγίτες πιστεύουν ότι η δική τους βία είναι απαραίτητη για να σώσουν την Ελλάδα.Πειράζει που προσωπικά δεν γουστάρω να με αναγκάσει οποιοσδήποτε να συμφωνήσω μαζί του;Πειράζει που γουστάρω να πηγαίνω σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο και να μπορώ να πω ελεύθερα ό,τι πιστεύω χωρίς να φάω ξύλο από ακροδεξιό ή ακροαριστερό χέρι;
"Όποιος πιστεύει ότι με τη βια, οποιαδήποτε μορφή σωματικής βίας, θα κάνει τα πολιτικά του παιχνιδάκια και θα μένει πάντα ατιμώρητος, καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί."Λήδα, γι αυτό που πιστεύεις δύο πράγματα μπορείς μόνο να εύχεσαι. Να ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ καλοί νόμοιΚαι να ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ίσα από την εξουσία.Το ότι πιστεύεις στην νομοθετικό προφίλ και στην νομιμοφφροσύνη αυτής της κυβέρνησης, με κάνει να σε ζηλεύω.
" κάποιοι άλλοι που πιστεύουν στα ακριβώς αντίθετα και θέλουν να τα επιβάλλουν με τη βία στους αντιπάλους τους, γιατί νομίζουν ότι έτσι θα σώσουν τη χώρα."Λήδα,ποιους εννοείς;Πιο κάτω λες για ακροαριστερούς.Ποιοι είναι οι ακροαριστεροί;pls, διέθεσε λίγο χρόνο να μου απαντήσεις, μηπως και έχω χασει επεισόδια.