Η κόρη του Μιχαλολιάκου είναι για λύπηση - και όχι για κοροϊδίες

Η κόρη του Μιχαλολιάκου είναι για λύπηση - και όχι για κοροϊδίες Facebook Twitter
112

Πρέπει να το πω. Χτες ήταν απο τις πιο ευτυχισμένες μου μέρες τον τελευταίο καιρο - η σύλληψη της ηγετικής ομάδας της Χ.Α., μιας ομάδας που τρομοκράτησε κάθε μειονότητα και κάθε αδύναμο άωπο ήταν τεράστιος λόγος γιορτής.

Ξετι τωρα ξύπνησε η κυβέρνηση, μετά απο τόσο καιρο (αν και δεν το ξέχασα). Δεν με νοιάζει ποιος θα ξεφτιλιζε τη Χ.Α. - μου αρκεί που την ξεφτιλίσαν.

Μόνο ένα μελανό σημείο υπήρξε χτες, που έστω και ελάχιστα μετρίασε τη χαρα μου - που με μελαγχόλησε. Η κόρη του Μιχαλολιακου, που έτρεξε και τον αγκάλιασε. Ήταν η μόνη κάπως ανθρώπινη στιγμή. Αν δεν ήταν μια ενήλικη (25χρονη!!!) γυναίκα θα την ένιωθα περισσότερο. Τωρα με τόσο μίσος που έχει μέσα της δυσκολεύομαι να την σύμπονεσω. Νιώθω λύπη για την κατάντια της οικογένειας της- ταυτόχρονα όμως, όταν σκέφτομαι το πόσο υπεράνω το έπαιξε αυτή η οικογένεια, το πόσο κατέκριναν όλες τις άλλες οικογένειες επειδη δεν ήταν σαν τη δική τους, μου ξανανεβαινει το αίμα στο κεφάλι.

 

Διάβασα πολλα σχόλια, και με τα περισσότερα συμφωνώ. Είναι παχιά, οχι όμορφη, μοιάζει με την κυρία Λουκά στα νιάτα της, είναι επικίνδυνη. 

Το ότι είναι όμως παχιά ή funny looking πάντως, δεν έχει σχεση. Το να πούμε ότι θυμίζει τον μπαμπά της ή την κυρία Λουκά είναι ΟΚ, είναι γεγονότα. Διάβασα -και διέγραψα- όμως σχόλια εξαιρετικά ακραία. Δεν αποδεικνυόμαστε καλύτεροι απο αυτήν όταν την κοροϊδεύουμε για το πώς μοιάζει. Μην ξεχνάμε ότι κι αυτή και οι ομοιοι της έκαναν επιθέσεις σε άλλους, λόγω της εμφάνισης τους - έμοιαζαν πιο μελαμψοι απο αυτούς (που λέει ο λόγος).

Δεν το παίζω ανώτερος: κι εγω βλέποντας την, όπως και όταν βλέπω ολο το freak show που λέγεται Χρυσή Αυγή τα ίδια θέλω να πω.

Όμως, ακόμα κι αν ήταν δίμετρη γκομεναρα δεν θα είχε καμία διάφορα (ίσως μάλιστα να υπήρχαν περισσότερα σεξιστικά σχόλια).  Ο σχολιαστής Κούλα -που μόνο φιλοχρυσαυγίτη δεν τον λες- έγραψε για τα σχόλια που έγιναν για την Ουρανία Μιχαλολιάκου: "Δυστυχώς τα περισσότερα σχόλια είναι ρατσιστικά, αποδεικνύοντας από πού ξεφύτρωσε και πως θέριεψε η Χ.Α."

 

Υπερβολή, αλλά ας μην εστιάσουμε στην επιφάνεια λοιπόν, παρ' ό,τι η συγκεκριμένη επιφάνεια είναι αξιογέλαστη και πάει γυρεύοντας - αν είσαι ρατσιστής και πιστεύεις ότι ανήκεις στην Αρεία Φυλή τουλάχιστον να σου φαίνεται αυτό! 

Εικάζω πάντως ότι οποίος από εμάς είχε την ατυχία να μεγαλώσει στην οικογένεια Μιχαλολιακου την ίδια αφοσίωση προς τους γονείς του θα ένιωθε - άκόμα κι αν διαφωνούσε μαζί τους, σε μια δύσκολη στιγμή θα τους στήριζε.

[Ο/η Κάπα σχολίασε, εύστοχα κατά τη γνώμη μου, γράφοντας το εξής:

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ/ΘΥΜΑΤΑ

Είναι κρίμα να συμπεριφερόμαστε ρατσιστικά, ιδίως στα παιδιά/θύματα των ρατσιστών (θυμηθείτε την τύχη που είχαν τα παιδιά του Γκαίμπελς), την ώρα που ξέρουμε ότι μεγάλωσαν μέσα σε ένα πολυετή οικογενειακό οχετό φανατικού οίστρου, ναζιστικών παραληρημάτων και μισαλλόδοξης μεγαλομανίας.]


Παρ´ολη όμως την κατανόηση που έχω για την Ουρανία Μιχαλολιάκου -και την αντίθεση μου στο bullying εναντίον της σχετικά με την εξωτερική της εμφάνιση, κι ας έκανε κι αυτή τα ίδια και χειρότερα-, δεν κρύβω τη χαρα μου για το ότι η μπαμπας της είναι στη φυλακή.

Ή, όπως είχε το θράσος να δηλώσει η μαμα της στην ελληνική Βουλή για άσχετη υπόθεση, ο μπαμπας της είναι πλέον στη μπουζού, με την πρεζού!

 

Επιτέλους. 

 

 

 

 

112

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

11 σχόλια
πραγματικά αλίμονο αμα δεν έχουμε επιχειρήματα να βγάλουμε το δίκιο μας!! έχουμε την ιστορία με το μέρος μας και την κοινή λογική! δεν χρειάζεται να κάνουμε σαν τους χρυσαυγίτες που όταν τους λες ένα σοβαρο πράγμα σου πετάνε ένα ''καλά πήγαινε πρώτα στρατό να υπηρετήσεις την πατρίδα κ μετά έλα πες μου'' κ τελειώσει η συζήτηση!!
Τα σχόλια δεν αφορούν αυτό καθ’ αυτό το γεγονός ότι είναι χοντρή και άσχημη. Αφορούν το οξύμωρο ότι παρόλ’ αυτά αυτοί οι άνθρωποι έχουν στήσει ολόκληρη εγκληματική οργάνωση με πρόσχημα την άρια φυλή τους. Ε δεν συνάδουν ρε παιδί μου πώς να το κάνουμε δηλαδή?
Όπως δε συνάδουν τα σχόλια των αυτοπροσδιοριζόμενων μη-ρατσιστών και δημοκρατικών, που εστιάζουν στην εμφάνισή της και στο αν και πόσο "ξύλο" χρειάζεται σε αυτήν και την οικογένειά της, με τις υποτιθέμενες αξίες που υποστηρίζουν.Η κοπέλα είπε και έγραψε κάποια πράγματα τα οποία, όσοι μπήκαν στον κόπο να σχολιάσουν, παρέβλεψαν εντελώς. Αδυνατώ επίσης να πιστέψω πως το γεγονός ότι η πλειοψηφία των σχολιαστών δεν ασχολείται με το ΤΙ είπε (αυτά κι αν επιδέχονται σχόλια, αν τόσο πολύ μας ενδιαφέρει η ίδια), είναι άσχετο από το γεγονός ότι είναι γυναίκα. Αν ήταν "ο γιος του Μιχαλολιάκου", μάλλον θα δινόταν περισσότερη σημασία στις δηλώσεις του.Είναι πολύ απογοητευτικό που τόσοι αντίθετοι στις ιδέες της ΧΑ, νιώθουν ότι νομιμοποιούνται να υιοθετούν κάποιες πρακτικές της για να την αντιμετωπίσουν. Η στάση μας απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, στη δημοκρατία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θαρρώ πως φαίνεται και (αν όχι κυρίως) στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ιδέες αντίθετες, που μας προκαλούν έως και αποστροφή.
Η Ουρανία Μιχαλολιάκου είναι 25 ετών, απόφοιτος Πανεπιστημίου και μάλιστα στην Ψυχολογία και Κοινωνιολογία και μετά από τη δολοφονία ενός ανθρώπου δημοσίευσε ένα κατάπτυστο και εμετικό κείμενο. Είπαμε, η οικογένεια επηρεάζει, αλλά όλα έχουν και κάποιο όριο. Από κάποια στιγμή κι έπειτα οι πράξεις σου είναι επιλογές. Είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ θύτης και όχι θύμα. Και το έγραψα και στο ποστ " της περηφάνειάς της " ( τρομάρα της ). Κανείς δεν ξεπέρασε τα όρια. Απλά χρησιμοποιήσαμε τα δικά της όπλα. Και μάλιστα στον ελάχιστο δυνατό βαθμό. Υπομονή, υπομονή, αλλά τα φτύσαμε οι Γκάντι.
Η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι ούτε αποκομμένη ούτε ανεξάρτητη από το τι σέρνεις μέσα σου......Η αύρα που βγάζεις και η μικροψυχία, η κακία και το μίσος αντανακλώνται στα μάτια όλων. Γιατί το διαχωρίζετε και προσπαθείτε να "εξιλεωθείτε" μέσω της πανηλίθιας αυτής καρικατούρας? Ναι είναι κακάσχημη και η μούρη της αναδύει βρώμα, σκοτάδι και σαπίλα.......Εκτός κι αν θέλετε να σκοτώσουμε όλα τα ένστικτά και τις αισθήσεις μας και να ακολουθήσουμε τα Politicaly Correct του κάθε ενοχικού μαλάκα που ξαφνικά θέλει να το παίξει καλός άνθρωπς
Απλά η λύπηση (που σίγουρα νοιώθω) δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα και τον δίκαιο θυμό και χλευασμό που πρέπει να υποστεί η Ουρανία Μιχαλολιάκου.Ναί ίσως τα μπινελίκια να είναι κ αυτά ένας φασισμός αλλά η αντίδραση για ανταπόδοση είναι κάτι παραπάνω από θεμιτή.Εγώ απλά θα της ευχηθώ να συνειδητοποιήσει και αυτή θα είναι η σκληρότερη τιμωρία,η τιμωρία του εαυτού μας.
Δηλαδη δεν εχεις ελευθερη βουληση σε αυτη την ατιμη ζωη, ετσι; Αν ηταν ο πατερας σου νεοναζι, τοτε δικαιολογείσε να γινεις και συ; Και την ωρα που θα μαχαιρωνεις μεταναστες, η θα προτρεπεις αλλους να το κανουν, εμεις πρεπει να σε δικαιολογουμε επειδη ο μπσμπας σου ητανε κι αυτος ναζιστης...;
Απάντησε μου ειλικρινά, αν πριν από 25 χρόνια σου ζήταγαν να κάνεις πρόβλεψη, με βάση την εικόνα από το περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσει και η οποία αν έβγαινε θα έπαιρνες 30.000.000€ , θα έλεγες:"χμ... ε τι δεν έχει ελεύθερη βούληση?" και θα το έπαιζες διπλό? Δεν θα της έδινες ελαφρυντικό σε δικαστήριο αν κρινόταν για αξιόποινη πράξη, αλλά ας είμαστε σοβαροί, οι πιθανότητες δεν ήτανε μαζί μας όταν γεννήθηκε.
Μα τι παραληρημα ειναι αυτο, ρε παιδακι μου; Μια αναφορα στην Τεχνη εκανα και συμπερανες ολη την ψυχοσυνθεση και τη θεση μου απεναντι στο ρατσισμο και τους νεοναζι;
Με αφορμη τα διολου κομψα σχολια που εγιναν κατα της κορης. μεγαλη μεριδα πληθυσμου θελοντας ετσι να δειξουν την αγανακτηση τους για τη συγκεκριμενη ιδιολογια εξεφρασαν σχολια τα οποια δεν διεφεραν σε τιποτα απο αυτα που εκφραζουν οι υποστηριχτες αυτου του κομματος.αυτο ειναι ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ! αυτη τη φορα οχι για το χρωμα ή την καταγωγη αλλα επειδη μοιαζει με τη Λουκα και οχι με την Ατζελινα Ζολιε.ειμαστε σιγουροι λοιπον το οτι μονο η Χ.Α. ειχε ρατσιστικες αποψεις? πεφτουμε απο τα συννεφα? ποσα χιλιαδες παραδειγματα υπαρχουν!!!ολοι σας τουλαχιστον μια φορα στη ζωη σας δεν χλευασατε τον παχυ, τον κοντο, τον θηλυπρεπη επειδη δεν κανει σαν ουγκ μπουγκας , τον γκευ, μια καχεκτικη κοπελα, τον ασχημο, το μπακουρι, τον ασθενη με ψωριαση (οχι ηλιθιε δεν ειναι μεταδοτικη) την ομορφη κοπελα ως πουτανα, τα ατομα που επελεξαν τη δουλεια απο τις σπουδες, τον νεο που αντι να καλοπερναει κοιταει να βοηθησει στο σπιτι ή ακομα και αυτον που τολμαει και εχει σπιτι του κατοικιδιο?ολοι εχετε φερθει ρατσιστικα εναντι σε αυτο που σας ξενιζει και δεν σας ειναι οικειο, δεν πλησιαζει την δικη σας τελειοτητα. ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! και οπως πολυ σωστα αναφερεται και μεσα: "Δυστυχώς τα περισσότερα σχόλια είναι ρατσιστικά, αποδεικνύοντας από πού ξεφύτρωσε και πως θέριεψε η Χ.Α."
Μιλούσα με εναν ιταλο επιχειρηματία κάποτε κ μου έλεγε οτι σε τελευταια του επίσκεψη στην Ελλάδα ένιωσε άσχημα γιατι ολοι οι συνεργατες του του τονιζαν ποσο χοντρός έγινε κ πως στα 55 του χρόνια δεν είχε νιώσει ποτέ πιο άσχημα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα!Είμαστε ρατσιστες εκ φύσεως γιατι πιστευουμε οτι εμεις ειμαστε σε αυτη τη γη οι εκλεκτοι των θεων!Απλα η ΧΑ κατ´εμε δεν ειναι ακριβως ρατσιστες ,ειναι ξενοφοβικοι.Οτιδήποτε μή φυσικό για αυτούς πρέπει να παταχθεί .
Μπραβο! κι εδω εντοπιζουμε ενα τεραστιο προβλημα με τ οποιο πρεπει να ερθει αντιμετωπη η ελληνικη κοινωνια.Να κοιταχθει (κοιταχτουμε) στον καθρεφτη κ να κανουμε την αυτοκριτικη μας. Ειναι κατι που μας χαρακτηριζει ως εθνος.Δεν πιστευω οτι πηγαζει εκ φυσεως αυτο-los pollos συμφωνω εδω μαζι σου- πιστευω οτι ειναι θεμα παιδειας και οτι ξεκιναει στην πραγματικοτητα απο τον τροπο ανατροφης του Ελληνα. Η Αγια Ελληνικη Οικογενεια εχει παντα την ταση να συγκρινει και να συγκρινεται,ν αλληθωριζει δεξια κ αριστερα κ να κρινει- πρεπει επιτελους να αποταξουμε αυτη την βλαχια του "κοιτα ο ταδε..το κανει ετσι.."'Αυτοι οι ξεβρακωτοι/γυφτοι/απατεωνες/λαμογια" 'Εμεις ειμαστε καλυτεροι" Να την αποδιωξουμε απο πανω μας, ξεκινωντας απο μας και τα παιδια μας.Το οτι κραζουμε την χοντρουλα ακροδεξια, επειδη ειναι χοντρη κ οχι επειδη ειναι ακροδεξια ειναι η πιο κραυγαλεα επιβεβαιωση αυτης της θεωριας της "ανωτεροτητας", μπραβο gpro!
los pollos 29.9.2013 | 02:16 θα έλεγα ότι εμφανισιακά δεν διαφέρει πολύ από τις επαναστάτριες της μασχάλης των ΕΑΑΚ και της ΠΚΣ ... Πηγή: www.lifo.grΝαι ρε los pollos η κριτική κατά των εξωτερικών της Ουρανίας σε πείραξε και βγήκες να κάνεις αυτήν την ανάλυση για την ελληνική νοοτροπία.Η κριτική που κάνεις εσύ είναι εκτός του συμπλέγματος.Δεν κοιτάς τα δικά σου λέω γω...
Εγώ την έπιασα την ειρωνία.Και τα σχόλια για την Ουρανία ειρωνικά ήταν.Το θέμα είναι πως εσείς λέτε πως τέτοια σχόλια δεν πρέπει καν να υπάρχουν,πόσο μάλλον όταν βγαίνεις και κάνεις "επίθεση"(έστω και ειρωνική) σε ομάδες γυναικών που έχουν πολύ διαφορετική και ενάντια τοποθέτηση στην Χ.Α. και την ιδεολογία της.Οπότε άσε τους άλλους και πιάσε τα του οίκου σου.Υ.Γ.:Ήταν ειρωνικά επειδή ήθελες να δείξεις πως μέλη των ΕΑΑΚ και της ΠΚΣ κάνουν σχόλια για την εμφάνιση των αυγών,ενώ ιδεολογικά είναι αντίθετοι με τέτοιους χαρακτηρισμούς.Άιντε πεσ'το μπας και ξελασπώσεις.
Los Pollos"Νομίζω πως οι αριστερίζοντες ,είχαν ανέκαθεν τη φήμη της ανοχής στην εξωτερική εμφάνιση του "άλλου", η οποία προκύπτει άλλωστε και από τη γενικότερη παραμέληση της εμφάνισής τους,ίσως σαν αντίδραση στη ματαιοδοξία των καταναλωτικών προτύπων ομορφιάς"Το σχόλιό σου είναι εντελώς αντιφατικό αφού άλλωστε μαρτυράει και ακραία προικατάληψη.
Ε...πότε ήταν τελευταία φορά που είδες κοπέλα που να ανήκει σε μια αριστερή παράταξη;Μια χαρά περιποιούνται τους εαυτούς τους.Τα υπόλοιπα είναι κατάλοιπα ψυχροπολεμικής προπαγάνδας.Επίσης άλλο η καφρίλα και άλλο το να τα εννοείς όντως αυτά που λες.Η τύπισσα αυτή έχει την νοοτροπία του "ότι είναι διαφορετικό και δεν μας αρέσει το εξολοθρεύουμε".Κανείς δεν είπε να την σκοτώσει,όλα τα σχόλια ήταν με βάση το πόσο πολύ προσπίπτει η ίδια στην κατηγορία ανθρώπων που αν τους είχε απέναντι θα τους πετσόκοβε.Τέλος,σιγά το hate base απλά ήταν ένα από τα σχόλια που είδα χθες και το θυμόμουν,μιας και είχα διαβάσει και το άρθρο πιο πριν.
Σεβασμός στην διαφορετικότητα. Όταν όμως κάποιο άτομο δεν αξίζει τον σεβασμό σου εξαιτίας του χαρακτήρα του, τότε γιατί να μην αναφέρεις ότι π.χ. απέχει πολύ από το να θεωρείται μέλος κάποιας ανώτερης φυλης, με βάση τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά;
Απόστολε Πέτρε.... ίσως το πιο εύστοχο σχόλιο εδώ μέσα. Μιλάνε όλοι λες και είναι βουδιστές μοναχοί, εκπαιδευμένοι στην πρακτική της καθολικής αγάπης και αποδοχής. Ναι είναι για λύπηση δεν αντιλέγω..... αλλά δεν θα νιώσω κι άσχημα που δεν μπορώ (προσπαθώ αλλά δεν....) να τη λυπηθώ. Είναι άξια της μοίρας της. Ξέρω κι άλλους ανθρώπους που μεγάλωσαν σε αποστειρωμένες ή φανατικά φορτισμένες οικογένειες και διάλεξαν άλλο δρόμο στη ζωή τους, δεν ακολούθησαν τα βήματα της οικογένειας τους. Αλίμονο αν ήμασταν καταδικασμένοι εξ ορισμού να γίνουμε αυτό που είναι κι οι γονείς μας.
Γιατί τα επιφανειακά χαρακτηριστικά τα οποία τονίζεις και είναι άσχετα με τον χαρακτήρα του ατόμου δεν είναι αποκλειστικά δικά του - τα μοιράζονται και αρκετές εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι που δεν φταίνε σε τίποτα. Αν στο καθημερινό μας λόγο ξεστομίζουμε το σακάτη/αλίθορε ή ρατσιστικά ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο τα σκάγια θα πάρουν σίγουρα και άλλους που δεν το αξίζουν. Μια κοινωνία στην όποια βάζουμε μπροστά τις εξωτερικές ιδιότητες των ατόμων είναι για τον καιάδα - αυτής της ιδεολογία είναι άλλωστε και οι ναζιστές. Μπράβο λοιπόν
Αταξινόμητε μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Τα σχόλια για την εξωτερική εμφάνιση της Ουρανίας έχουν νόημα, ακριβώς γιατί και η ίδια θεωρεί την εξωτερική εμφάνιση του καθενός κριτήριο ανωτερότητας/κατωτερότητας, πράγμα ειρωνικό. Δεν βάζω μπροστά τα εξωτερικά της χαρακτηριστικά, απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμεύουν για να τονιστεί ο παραλογισμός της ιδεολογίας της.
Ο τρόπος που το θέτεις είναι σωστός. Άλλο ωστόσο είναι το να υπογραμμίζεις το οξύμωρο και το ασυμβίβαστο και άλλο να βάζεις τον εαυτό σου στην θέση του οπαδού της θεωρίας με την οποία υποτίθεται πως διαφωνείς με σκοπό να υποβιβάσεις αυτόν που την ενστερνίζεται. Μου θυμίζει την σχετική συζήτηση με το παρουσιαστικό των βουλευτών της ΧΑ. Ο Κασιδιάρης δεν είναι κατά πολλούς Έλληνας αλλά Άραβας (το όποιο είναι διαφορετικό με τον υπογραμμίζεις πως ΝΑΙ είναι Έλληνας αλλά το παρουσιαστικό του προφανώς διαψεύδει την ηλίθια θεωρία που έχει υιοθετήσει) και αυτό με ποιον τρόπο; Υιοθετώντας την ίδια την ρατσιστική θεωρία των ναζί! Μπορεί να φαίνονται πολύ λεπτές οι διαφορές των δύο αλλά δεν είναι καθόλου
Καλά πόσο τραγικός είναι κάποιος που αποκαλεί τη ΧΑ ρατσιστική οργάνωση κ παράλληλα αποκαλεί την κόρη του Μ χοντρή κ άσχημη...αυτό δεν είναι ρατσισμός ;;; Λες κ είμαστε στο σχολείο που για να πικαρουνε κάποιον του τονίζουν τα ελαττώματα για να μη σηκώσει κεφάλι! Πες την κριτική σου βρε άνθρωπε περί ιδεών κ άσε την εμφάνιση εκτός,αφου κ εσύ μπαζώνεις κατα βάθος!
Δηλαδή θες να μου πεις πως όποιος κοροϊδεύει τους άλλους είναι αυτομάτως και ρατσιστής;Ε τότε στο σχολείο οι περισσότεροι συμμαθητές μου ήταν ρατσιστές που με κάνανε χάζι επειδή έφτασα έως 120 κιλά.Νομίζω ότι προσπαθείτε όλοι να βαυκαλίσετε εαυτούς με το pilitical correctness.Το νταηλίκι(Bullying αφού αρέσκεστε στον αγγλικό όρο όλοι) δεν είναι ότι πιο ευχάριστο αλλά σίγουρα δεν είναι όλοι οι νταήδες ρατσιστές μιλάμε για πολλά που παίζουν.Ούτε με ψυχολογικά μεγάλωσα,ούτε έβαζα τα κλάμματα.Αντιθέτως ήξερα πολύ καλά ότι ήμουν υπέρβαρος,δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό και αυτό φαινόταν και στο χιούμορ μου όταν με δούλευαν γι'αυτό.Λόγω αυτής μου της "άνεσης"(που είχε επέλθει από την αυτοκριτική μου) από ένα σημείο και μετά ο περίγυρος δεν έδινε σημασία στα κιλά η στην εμφάνισή μου,αλλά με αντιμετώπιζαν σαν μια χαρά παιδί.Και σε βάθος χρόνου όταν ήρθε και το πλήρωμα του χρόνου,και τα κιλά φύγανε(και με δική μου προσπάθεια) και μια χαρά κοινωνικά ήμουν επειδή είχα μάθει να είμαι καλά εσωτερικά πρώτα και μετά εξωτερικά.Με την προσπάθεια να λέγονται όλα με μια ευαισθησία για να μην θιχτεί κανείς στο τέλος γινόμαστε μια αυτιστική κοινωνία που μονίμως κρύβεται πίσω από ψεύτικα προσωπεία δήθεν καλοσύνης και εκτρέφει και ψεύτικα πρότυπα.Η κριτική όσο κακή και να είναι από έξω δεν σε ακουμπάει αν είσαι καλά με τα μέσα σου και ξέρεις τι ακριβώς είσαι.Δεν περίμενα τους άλλους να με πουν χοντρό,ΗΞΕΡΑ πως ήμουν χοντρός.Και λόγω του ότι έτσι το αντιμετώπισα, ούτε με κόμπλεξ γέμισα ούτε βγήκα όταν αδυνάτισα να "τιμωρήσω την κοινωνία" βρίζοντας τους πάντες και και να δείχνω το πόσο γαμάτος έγινα.Η Ουρανία από την άλλη έτσι όπως την κόβω αν ποτέ αδυνατίσει με τα τόσα κόμπλεξ που έχει εσωτερικεύσει και φαίνονται από αυτά που λέει,μάλλον θα γίνει πολύ χειρότερος άνθρωπος.Και έχω την εντύπωση πως γι αυτά τα κόμπλεξ ευθύνεται και ο περίγυρος που όταν κάποιος άλλος την κορόιδευε οι δικοί της της έλεγαν "μια χαρά είσαι κοπελάρα μου κούκλα".Η υγιής αυτοκριτική είναι αυτό που λείπει και όχι η εξάλειψη των κακεντρεχών σχολιασμών και των νταήδων.
@DelusionsEndΔεν συμφωνώ με το σκεπτικό σου. Οι άνθρωποι πρέπει να μεγαλώνουμε αποδεχόμενοι την διαφορετικότητα και όχι χλευάζοντάς την ή πιστεύοντας ότι έχουμε το δικαίωμα να προσβάλλουμε και να κάνουμε κάποιον άλλον να αισθανθεί άσχημα. Το γεγονός ότι ήσουν υπέρβαρος και ότι είχες την ωριμότητα να αυτοσαρκάζεσαι, δεν σημαίνει ότι ο άλλος έχει το δικαίωμα να σε κακοχαρακτηρίζει ή να σε χλευάζει. Για οτιδήποτε και αν φαίνεται διαφορετικό από το ''φυσιολογικό''. Αυτό είναι θέμα παιδείας, καθαρά.Και όσο για το τελευταίο που είπες, μια διευκρίνηση.. Την Ουρανία κανένας ποτέ δεν την κορόιδευε. Γιατί ήταν από τα πιο συμπαθητικά, χαμογελαστά και ευχάριστα κορίτσια. Κοινωνική και πάντα μέσα σε όλα. Και για όσους το έχουν και απορία, με πολύ διαφορετική και την εξωτερική της εμφάνιση. Οπότε πρέπει να αναλογιστούμε περισσότερο το πόσο κακό μπορεί να προκαλέσει σε έναν άνθρωπο η λάθος καθοδήγηση και η πλύση εγκεφάλου από την ίδια την οικογένεια. Φυσικά ως ενήλικες πια, έχουμε εμείς τις ευθύνες για τις πράξεις μας και την στάση μας. Τώρα πια ναι. Ας σκεφτούμε όμως, πως και το πιο καθαρό και γυαλιστερό μήλο, μέσα σε ένα καφάσι με σάπια μήλα και ακριβώς δίπλα από αυτά, πολύ δύσκολα δε θα σαπίσει και αυτό....
@MeBeast Θα σου έστελνα link τώρα,σχετικά με μία άποψη που επικρατεί σήμερα και καταλήγει να είναι ολοκληρωτική επειδή δεν μελετά όλες τις πτυχές ενός ζητήματος,αλλά θα ήταν γενικό και ίσως να το έβλεπες και εκτός ζητήματος.Απλά θα πω ένα σημείο από αυτό το άρθρο, που είναι θέμα λογικής.Αν το Α γεννά το Β,αυτό σημαίνει ότι το Α δεν είναι το Β.Ελπίζω να με καταλαβαίνεις.
Αν κάποιοι κοροϊδεύουν ένα νέο κορίτσι για την εμφάνισή του, αυτό δεν είναι ρατσισμός είναι βλακεία υποστηριζόμενη από την ανωνυμία και τον βέβαιο έπαινο του πλήθους. Ρατσισμός θα ήταν αν εκτός του ότι την κορόϊδευαν επέμεναν ότι πρέπει να αποκλειστεί, να χάσει κάποια αυτονόητα για όλους δικαιώματα, να "τιμωρηθεί" γενικά για την ασκήμια της. Όσον αφορά την αφοσίωση στον πολιτικά ενεργό γονιό, δεν είναι υποχρέωση αίματος, ούτε κάτι αυτονόητο ή προς έπαινο, κατά τη γνώμη μου. Τα δύο από τα τρία παιδιά Τσαουσέσκου είχαν πάρει αποστάσεις από μια κατάσταση που μόνον προνόμια τους έδινε και πολλά άλλα παιδιά πολιτικών έχουν αυτοσυγκρατηθεί. Αν ήταν θέμα προσωπικό, να τρέξει για τον πατέρα της, απολύτως σεβαστό, μπορούσε να το κάνει ήσυχα. Άλλωστε, ως τώρα δε νομίζω να ξέραμε ότι υπήρχε, τώρα το μάθαμε με την ευκαιρία (sic!) της κράτησης του πατέρα της.
Χωρίς να θέλω να την δικαιολογήσω,δεν πιστεύω ότι είναι εύκολο να έχεις επιλογή των ιδεών σου και των πράξεών σου όταν γαλουχείσαι σε ένα περιβάλλον με συγκεκριμένες φανατικές ιδέες..Όταν μεγαλώνεις σε ένα φασιστικό περιβάλλον και καθώς μεγαλώνεις σου περνούν στο μυαλό σου ότι αυτό είναι το σωστό και τίποτα άλλο,δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια επιλογής κάτι διαφορετικού...Δεν το είδε δηλαδή σαν υποχρέωση αίματος,όπως λέτε, αλλά μεγάλωσε πιστεύοντας ότι αυτή η ιδεολογία είναι η μόνη σωστή.......
θα την λυπομουν εαν ηταν ανηλικησυμμεριζετε ομως την αρρωστη ιδεοληψια ενω ειναι αδυνατον να φανταστω οτι δεν 'γνωριζε τιποτα". ειναι 25 χρονων οχι 6 και εχει ατιομικη ευθυνη και οφειλει να εχει και συνειδηση
"θα την λυπομουν εαν ηταν ανηλικη [...] ειναι 25 χρονων οχι 6 και εχει ατομικη ευθυνη και οφειλει να εχει και συνειδηση" δηλαδη ολα ειναι θεμα αριθμων και οταν περνα κανεις τα 18 η τα 21 η δεν ξερω και γω τι, γινεται ξαφνικα ενηλικος!? Φοβερη λογικη... αν ημασταν προγραμματισμενα κυκλωματα θα ισχυε!
διαφερω γιατι εγω δε θα βγω να τη κοροιδεψω στον κοσμο δημοσια,θα το κανω στο σπιτι μου,βλεποντας και χαζευοντας στο ιντερνετ...εχει διαφορα...και πιστευω οτι εχουμε υπεραναλωθει στο να λυπηθουμε τη δεσποινις μιχαλολιακου!μα ελεος ειναι κατι που ακουω συνεχεια μα συνεχεια...οκ να τη λυπηθουμε ειναι βλητο εχει γονεις επισης βλητα...ειμαστε ανωτεροι καλοι ανθρωποι και τη λυπομαστε-πολυ ευγενικο να λυπασαι καποιον,ανωτερο και καθολου υποκριτικο!!!-παμε παρακατω παρακαλω; υγ δε το λεω μονο σε σενα προσωπικα!γενικως,αυτο το κλιμα καλου και αγιου μη φασιστα μου καθεται πια στο λαιμο!