Aυτό το μωρό ''αυταναφλέγεται'' και οι γιατροί έχουν πραγματικά μπερδευτεί (video)

Aυτό το μωρό ''αυταναφλέγεται'' και οι γιατροί έχουν πραγματικά μπερδευτεί (video) Facebook Twitter
2

Από το Scooter.gr

Ο τριών μηνών Rahul νοσηλεύεται με εγκαύματα 1ου βαθμού στο νοσοκομείο Kilpauk Medical College Hospital και η κατάσταση του είναι σταθερή.

 

Το μυστήριο αρχίζει κάπου εδώ.

Το indiatoday.com ισχυρίζεται πως από την γέννηση του, ο μικρός έχει παρουσιάσει το σπάνιο αυτό φαινόμενο τουλάχιστον 3 φορές και πως η περίπτωση του είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα.

H αυτανάφλεξη σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι γνωστά στον ιατρικό κόσμο είναι κάτι που υποτίθεται πως προκαλείται από διαρροή  εύφλεκτων αερίων μέσα από τους πόρους του δέρματος ενός ανθρώπου.

Τα εύφλεκτα αυτά αέρια, πυροδοτούνται συχνά από πηγές όπως είναι ο στατικός ηλεκτρισμός ή ακόμη και από υψηλή θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τις πρώτες μελέτες, το βρέφος είχε γεννηθεί σε μια περιοχή η οποία παρουσιάζει υψηλά επίπεδα μόλυνσης από φώσφορο και κάποιοι επιστήμονες πιθανολογούν πως ο μικρός μπορεί να έχει μολυνθεί ενώ το φαινόμενο αυτό να σχετίζεται κάπως με την τοξικότητα της γενέτειρας του.

Αυτή την στιγμή πάντως πάνω από το κεφάλι του Rahul βρίσκονται επιστήμονες που του κάνουν συστηματικές και πανάκριβες εξετάσεις και δεσμεύονται πως θα δώσουν λύση στο βασανιστήριο του. Εξετάζεται επίσης το πιο πιθανό ενδεχόμενο της κακοποίησης από τους γονείς του (ακόμα κι από αμέλεια). 

Δείτε ένα ντοκιμαντέρ που κυκλοφορεί και δίνει εξηγήσεις για το υποτιθέμενο αυτό φαινόμενο:

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Το μωρό δεν πάσχει από το "σύνδρομο ανθρώπινης αυτανάφλεξης" (το οποίο σύνδρομο μάλλον δεν υπάρχει μια και όλες οι "ανεξήγητες αυταναφλέξεις" φαίνεται να εξηγούνται). Όπως κυκλοφορεί ήδη στα διεθνή ΜΜΕ το μωρό πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και οι γιατροί δεν διαπίστωσαν τίποτε αφύσικο στα εγκαύματα του αντίθετα ερευνάται τα εγκαύματα να ειναι προϊόν κακοποίησης. "(...)Indian Baby Released After No Signs of Spontaneous Combustion(...) Rahul’s parents told the authorities that the infant spontaneously caught on fire at least four different times even after they had taken him to local medical centers.(...)Doctors treating the infant did tests to see if there was any indication that the child could spontaneously catch on fire. According to the Times of India, the tests showed no abnormalities and the doctors were also investigating child abuse or the possibility that the infant was burned accidentally.(...)". Πηγή: http://abcnews.go.com/blogs/health/2013/08/23/indian-baby-released-after-no-signs-of-spontaneous-combustion/Όσον αφορά το υποτιθέμενο "σύνδρομο ανθρώπινης αυτανάφλεξης" (χρησιμοποιείτε για κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν καεί-μέχρι να γίνουν στάχτη- χωρίς εμφανή πηγή φωτιάς) η μεγάλη πλειοψηφία των επιστημόνων θεωρεί ότι απλά δεν υπάρχει. Όλες οι υποτιθέμενες περιπτώσεις τελικά εξηγούνται και φυσικα το ανθρώπινο σώμα ειναι μάλλον αδύνατον να αυτοαναφλεχθεί. Διαβάστε αναλυτικά εδώ όπου δίνονται οι σοβαρές επιστημονικές απόψεις.http://skepdic.com/shc.html