«Αλβανέ εδώ θα γίνει ο τάφος σου»

«Αλβανέ εδώ θα γίνει ο τάφος σου» Facebook Twitter
12

Παλαιοημερολογίτες και χρυσαυγίτες συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το θέατρο «Χυτήριο», αποκλείοντας τους συντελεστές της παράστασης εντός του θεάτρου και φωνάζοντας συνθήματα. Οι συγκεντρωμένοι, εξέφρασαν την αντίθεση τους στην παράσταση «Κόρπους Κρίστι» φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αλβανέ εδώ θα γίνει ο τάφος σου», εναντίον του σκηνοθέτη Λαέρτη Βασιλείου. Με σημαίες στα χέρια και ορθόδοξα σύμβολα οι συγκεντρωμένοι φώναξαν κι άλλα συνθήματα όπως «ένας είναι ο αρχηγός, ο Ιησούς ο Ναζωραίος και όχι ο Αντίχριστος Εβραίος» και έψαλλαν το "Υπερμάχω". Αποχωρώντας ανανέωσαν το ραντεβού τους έξω από το θέατρο την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: 

Λαέρτης Βασιλείου: «Δηλαδή είναι διαφήμιση να θέλουν να με σκοτώσουν και να φωνάζουν "Αλβανέ εδώ θα γίνει ο τάφος σου';»

Ο σκηνοθέτης μιλά στον Άρη Δημοκίδη για τα χτεσινά επεισόδια, για όσους του συμπαραστέκονται μόνο απ' τον καναπέ τους και όσους θεωρούν ότι προκαλεί επίτηδες για να κάνει ντόρο. 

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

8 σχόλια
Εγω συμφωνω σε αυτο που ειπε για την επομενη Πεμπτη,την νυχτα της πρεμιερας.Εχω δει την παρασταση,καμια σχεση με βλασφημια δεν εχει και ισα ισα αναδεικνυει την αξια των λεγομενων του χριστου.Ειμαι αθεος,αλλα μπορω να καταλαβω πως αυτο το εργο εμμεσα προωθει τον χριστιανισμο στην "αγνη" μορφη του και ειμαι συμφωνος με αυτο.Κανει σαφη διαχωρισμο της θρησκειας και της εκκλησιας,και κρατωντας μονο τα λεγομενα του Ιησου-δηλαδη απορριπτοντας τις βαρβαροτητες της υπολοιπης Βιβλου- αναπαριστα την ιστορια του στον συγχρονο κοσμο μεσω ενος ομοφυλοφιλου εφηβου και των παθων που περναει.Και τονιζω,εγω συμφωνω σε αυτο που ειπε για την επομενη Πεμπτη,και απ την πλευρα μου,ειμαι μεσα!
Και ερωτώ εγώ:Πότε τέλος πάντων θα συνειδητοποιήσουν οι απανταχού αντισημίτες αγριοχρίστιανοι ότι κοντά 2000 χρόνια τώρα λατρεύουν ως θεό έναν πολιτογραφημένο Εβραίο;;;
Απαράδεκτο! Θελουμε τωρα εξηγησεις απο την πολιτεία και την εκκλησία για την απουσία της ΕΛΕΝΗΣ ΛΟΥΚΑ! Επίσης να μας πουν αυτοί οι κύριοι πως τολμούν να κανουν τετοιες κινησεις χωρίς να εχουν μαζί τους τουλάχιστον μια διασημοτητα απο τα "παρατραγουδα". Μηπως γιατι θα ήθελαν να ειναι σαν κι αυτούς και τους ζηλεύουν?*Δεν καταλαβα τι σχεση εχει το συνθημα με τον Αλβανο? αναφερεται κατι τετοιο στην παρασταση ή ειναι χωρα καταγωγης κάποιου συντελεστη?
1)Το σιγουρο ειναι οτι κανουν μια πολυ καλη διαφημιση στην παρασταση.2)Αυτος ο αθλιος νομος του δικτατορα Μεταξα "περι βλασφημιας", ποτε επιτελους θα καταργηθει στην ομορφη και εντελως "δημοκρατικη" πατριδα μας?
Ιδρύθηκε η κοινωνική ασφάλιση, η έναρξη λειτουργίας του Ι.Κ.Α ήταν 1.12.1937.. Θεσμοθετήθηκε το 8ωρο, η Κυριακάτικη Αργία, που επεβλήθη σε 80 πόλεις και χωριά, οι 15 ημέρες ετησίως υποχρεωτικής άδειας. Θεσμοθετήθηκε και η αργία της Κυριακής για τους δημοσιογράφους. Υπογράφηκαν 237 συλλογικές συμβάσεις μέχρι το 1938. Απαγορεύθηκε η χρησιμοποίηση ανηλίκων σε εργασίες. Θεσμοθετήθηκε και οργανώθηκε η νοσηλεία όλων των εργαζομένων....Πότε επιτέλους θα καταργηθούν όλοι αυτοί οι νόμοι του δικτάτορα Μεταξά??
Το οκτάωρο καθιερώθηκε το 1932 από την κυβέρνηση Βενιζέλου, το ΙΚΑ είχε ιδρυθεί το 1934, ο Μεταξάς τροποποίησε το νόμο για να βάλει χέρι στα αποθεματικά των διαφόρων ταμείων - όπως έγινε και πάλι πρόσφατα με τα ταμεία και το ΙΚΑ... -, όσα για τα υπόλοιπα ψάξε να μάθεις τι συνέβη την Πρωτομαγιά του '36 και θα δεις τελικά πως αναγκάστηκε το δικτατορικό καθεστώς Μεταξά να πάρει ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ μέτρα, για να ηρεμήσουν κάπως οι εντάσεις, που θεσμοθετήθηκαν ΠΡΙΝ από τον "Τρίτο Ελληνικό Πολιτισμό". Είναι πραγματικό λυπηρό να βλέπω νέους - φαντάζομαι πως το 1981 είναι η ημερομηνία γέννησης σου - να τρώνε αμάσητα ό,τι τους σερβίρουν οι διάφοροι νοσταλγοί του Μεταξά, του Παπαδόπουλου, του Ράλλη πατρός και των υπόλοιπων ανωμάλων καθεστώτων και των ηγετών τους, αντί να ανοίξουν ένα βιβλίο για να ξεστραβωθούν. Thodoris1981 θα σε πικράνω, ο Μεταξάς δεν ήταν τίποτε παραπάνω από ένας αποτυχημένος πολιτικός, μόνιμα προσκολλημένος στους Γλυξβούργους, θαυμαστής των ναζίδων, απύθμενα συμπλεγματικός - ρίξε μια ματιά στα ημερολόγια του και θα καταλάβεις το βάθος των κοινωνικών ή και των σεξουαλικών κόμπλεξ του - και ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του εθνικού διχασμού. Και αν αυτά δεν σε πείθουν, τουλάχιστον μη μας ζαλίζεις τον έρωτα με αρλούμπες του επιπέδου Πλευρη - Μιχαλολιάκου - Καρατζαφέρη - Πατακού και του υπόλοιπου τσίρκου "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών".
Το εχω πει και αλλες φορες, ευκαιρια να το επαναλαβω: Ο φασισμος ειμαστε εμεις οι ιδιοι. Οι εκατονταδες χιλιαδες ημιααγραμματων που θεωρησαν(οι ανυποψιαστοι) τον φασισμο λυση για την κατρακυλα μας, και εσπευσαν να βαλουν και τα "καταλληλα"(οσο πιο φουσκωτοι και τσαμπουκαδες, τοσο καλυτερα) προσωπα στην βουλη! Δεν υπαρχει καμια αμφιβολια. Δεν φταινε μια χουφτα ανθρωπακια της Χ.Α. Φταινε τα πραγματικα ανθρωπακια αυτης της χωρας, οι χιλαδες ψηφοφοροι και υποστηρικτες τους....