Aφιέρωμα Ψόφος στις Κατσαρίδες

Aφιέρωμα Ψόφος στις Κατσαρίδες Facebook Twitter
57

Ο ψυχολόγος μού λέει πως πρέπει ν' αντιμετωπίζουμε τις φοβίες μας κι όχι να τις αφήνουμε να μας τρώνε την ψυχή γι' αυτό κι εγώ αποφάσισα ν´ αντιμετωπίσω την κατσαριδοφοβία μου γράφοντας για τις κατσαρίδες κι έτσι και δεν πιάσει θα του πω απ' την επόμενη συνεδρία να μου κόβει απόδειξη.

Για αρχή να πω ότι οι κατσαρίδες είναι ο νούμερο ένα λόγος αυτή τη στιγμή να θέλω να εγκαταλείψω τη Γη γιατί απ' όλους τους πλανήτες απ' όλα τα πλανητικά συστήματα που έχουν σχηματιστεί σ' αυτό το ρημαδοσύμπαν εμείς εγκατασταθήκαμε σ´ αυτόν με τις κατσαρίδες γαμώ την τύχη μου την κορδελιάστρα. Δεν ξέρω αν ακούγομαι κάπως υπερβολικός, μάλλον θα φταίει το μικρόφωνο.

Δυσκολεύομαι να προσδιορίσω τι με τρομάζει τόσο σε μια κατσαρίδα κι όταν λέω κατσαρίδα δεν αναφέρομαι στα μικρά κατσαριδάκια που φαίνονται μόνο με μεγεθυντικό, εδώ μιλάμε για νταρντανοκατσαρίδες σε μέγεθος νταβραντισμένου τυραννόσαυρου Rex που όχι μόνο υπάρχουν στο χώρο αλλά πετάνε κιόλας. Μπροστά τους το μωρό της Ρόζμαρι φαντάζει αγγελούδι.

Τρομερά ύπουλες, περπατάνε αηδιαστικά ίδια με τη Σαμάρα απ´ το The Ring όταν ανέβαινε το πηγάδι, είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από σένα και κάνουν ό,τι περνάει απ' τα εκατοντάδες χέρια τους δεν ξέρω πόσα έχουν, για να σου κόψουν το αίμα που να τους κοπεί το κεφάλι απ' τη ρίζα. Που μπαίνεις στο μπάνιο, ανάβεις φως, δεν υπάρχει τίποτα, νέκρα παντού, αρχίζεις, πλένεις δόντια ενώ κοιτάζεσαι σαν χαζό στον καθρέφτη κάνοντας εκφράσεις πιθήκου, σκύβεις μια στιγμή να φτύσεις την οδοντόκρεμα κι εκεί που σηκώνεις το κεφάλι τελείως ανυποψίαστος για τη συνέχεια, τσουπ να σου πάνω στον καθρέφτη η μάνα κατσαρίδα να σε κοιτάει κουνώντας τις κεραίες. Το λέω και μου σηκώνεται η τρίχα.

Νομίζω μεγαλύτερος εφιάλτης απ'το να κοιμάσαι σαν βόδι και να κόβει βόλτες κατσαρίδα με τσαντάκι και 12ποντο πάνω στην πλάτη σου είναι να περπατάς ξυπόλυτος 5 τα χαράματα για να πιεις νερό και κρατς να πατήσεις την Τερέζα. Ντάξει, μετά απ' αυτό παίρνεις χαρτί και μολύβι, κάθεσαι ψύχραιμος στο τραπέζι, εξηγείς τι σου συνέβη μόλις και πας κι αυτοκτονείς με το Baygon. Απόλυτα δικαιολογημένη κι αναμενόμενη αντίδραση γιατί πώς να ζήσει κανείς μετά απ' αυτό, πώς να το κουβαλάει μέσα του;

Φυσικά ο μύθος που τις θέλει να επιβιώνουν σε πυρηνικό πόλεμο είναι πραγματικότητα οπότε αν σκοπεύατε να μετακομίσετε σε κανά Τσερνόμπιλ ως το τελευταίο οχυρό από δαύτες, λυπάμαι αλλά αρχίστε να αδειάζετε βαλίτσες γιατί έχουν τον αθάνατο. Δε θα ξεχάσω ποτέ που κοπανούσα μία με τη σαγιονάρα με μανία τύπου επεισόδιο κόκκινου κύκλου, είχα ιδρώσει, έτρεμα ολόκληρος και πάω για μια στιγμή να φέρω χαρτί να μαζέψω το πτώμα κι αυτό είχε εξαφανιστεί λες και παίζαμε σε low budget θρίλερ και θα μου ορμούσε από πίσω όταν θα έκανε η κάμερα κοντινό στη μούρη μου. Περιττό ν' αναφέρω πως ακόμα ψάχνω.

Γι' αυτό όταν γνωρίζετε έναν άνθρωπο, σας αρέσει, φλερτάρετε, κάνετε παιχνίδι τέλος πάντων, κάποια στιγμή ρωτήστε έτσι με λίγη διακριτικότητα αν φοβάται τις κατσαρίδες. Αν πει όχι τότε συγχαρητήρια, τον βρήκατε, δεν κυκλοφορούν πολύ τέτοιοι γι' αυτό βγάλτε βεντούζες και κολλήστε πάνω του, αν πει ναι ενώ τις σιχαίνεστε κι εσείς τότε it´s not meant to be, το συνοικέσιο τελειώνει αμέσως κι ο καθένας σπίτι του, γιατί αν δεν το διαλύσετε όσο είναι νωρίς μετά θα ερωτευτείτε, θα παντρευτείτε και την πρώτη νύχτα του γάμου θα πετύχετε κατσαρίδα στην κρεβατοκάμαρα και θα καταλήξετε όλο το βράδυ να ουρλιάζετε κι οι δυο αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους απ' αυτούς που φανταζόσασταν. Εγώ προειδοποίησα.

57

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

17 σχόλια
χαχαχα το δευτερο μισό της 5ης παραγράφου είναι σα να το έγραψα εγω!Πάντως αφού καταφέρνεις και τις σκοτώνεις μόνος σου είσαι μια χαρά!Εγω αν εβλεπα κατσαριδα στο σπίτι κ έπρεπε να τη σκοτώσω η ίδια...θα προτιμούσα να μετακομισω!
Μολις σημερα μπαίνοντας στο γραφειο μετα απο σ/κ, ειδα 2 φιλεναδες ανασκελα να κουνανε ποδαρια και κεραιες! Δόξα τον Παναγαθο, οτι εχω δει τελευταια ειναι ανασκελα! Καταλαβαινω τον πόνο σου όπως και των υπολοίπων εδω μεσα και στελνω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς σε όλους τους εξολοθρευτες! Δοκιμαστε σαμπω ή τσοκαρο ξυλινο και θα με θυμηθειτε! Εχω ενα (μονο ενα, το αλλο το πεταξα γιατι χαλασε) στο σαλονι, διπλα στο τζακι, ετοιμο για δραση ανα πασα στιγμη! Επισης ενας καλος τροπος ειναι η μυγωσκοτώστρα με τις τρυπες σε συνδιασμο με το εντομοκτονο! Για τους οικολόγους, υπάρχει ένα εντομοαπωθητικο για ολα τα ζουμπερα σε αρκετα μαγαζια με βιολογικα προϊόντα. Η γατα βεβαια κανει την καλυτερη δουλεια, αποδεδειγμενα! Αυτο που απεχθανομαι ειναι το σταδιο του "Κρατς"!Εχω και εγω την Αχχιλεια φτερνα μου (ελπιζω να μην κριθω αυστηρα γα την ορθογραφεια μου)! Εχω να παινευτω και για μια καλη πραξη που εκανα παλια. Το σκηνικο εχει ως εξης, με λιγα λογια: Καραβι παλιο για Αιγινα, 8 το πρωι, καθισμενη κοπελα μιλαει με φιλη της στα 10 μετρα, απλωμενο το κυπελακι με τον καφε στο πλάι. Και ξαφνικα "Πλατς" Βουτια ΑΤΙΖ (Αγνωστου Ταυτοτητος Ιπταμενου Ζουζουνιου) στο κυπελακι! Η κοπελα χαμπαρι, ξεκιναει να φερει το κυπελακι στο χειλος της να πιει! Ξαφνικα με βλεπει να τρεχω και να χτυπαω το κυπελλακι απο το χερι της, χωρις να ξερει τι συμβαινει! Κοιταει μια εμενα και μια το κυπελλακι αμιλητη και τοτε "Την" βλεπει! Μια καλοαναθρεμενη κατσαριδα να τρεχει καμμενη καπου να κρυφτει! Περιττο να σας πω τι εγινε στο καραβι! Απο την μια να ουρλιαζει και να δειχνει μια το θηριο, μια εμενα! Της πηρε ωρα για να πει μια λεξη, η οποία ήταν Ευχαριστω! Η πρωτη λεξη! Μετα με ρωτησε που το ειδα και γιατι αντεδρασα έτσι! Αυτο πρερασε απο το μυαλο μου να κανω, αυτο και εκανα, επρεπε να προλαβω! Αυτη ειναι η δικη μου ιστορια, συμπασχω και επικροτω το θάρρος που εδειξες να αποκαλυψεις το μαρτυριο σου! Συνεχισε, ειμαστε μαζι σου!
Δε το χω...απαπαπαπαπα...δε το χω πως το λενε.Με κανενος ειδους απο ολα αυτα τα ζωυφια, ουτε καν με γρυλους που τους ειδα ζωντανους συσκευασμενους στο pet shop και της εδωσα τα λεφτα της σκυλοτροφης απο τη πορτα.Εννοειται οτι στο top chart ειναι οι κατσαριδες και οι ακριδες.Δηλαδη αυτη η ταχυτις με την οποια τρεχουν ειναι εκνευριστικη.Να τη κυνηγας αηδιασμενος και καλα να τη σκοτωσεις και αυτη να εχει τον αντίψωφο...α παπαπαπαπα.Καλα στις ακριδες βλεπετε μονο τη σκονη μου....μη σας πω οτι και ψωφια να τη πετυχω στο δρομο χοροπηδαω να την αποφυγω σα τη χαζη..............
εμένα ο φίλος μου ήξερε απ' τον τόνο της φωνής μου ότι επρόκειτο για κατσαρίδα! Και τότε ερχότανε, την πλησίαζε τόσο ώστε να μην φύγει τρέχοντας, πλησίαζε σιγά σιγά με το την παντόφλα στο χέρι και τότε ΣΚΧΑΑΡΤΣΖ την έλοιωνε σαν αστραπή! Κατσαριδολαγός μιλάμε!! Η μάνα μου είναι καλύτερη . . ή μάλλον χειρότερη θα' πρεπε να πω . . . τις στραπατσάρει με το χέρι και μετά την σηκώνει απ' την κεραία και μου την φέρνει στο δωμάτιο και της λέει 'είδες τί έπαθες;;; που μου τρόμαξες το κοριτσάκι μου;;;' . . . εγώ να χτυπιέμαι . . . μιλάμε για χοντρή κακοποίηση . . .
χμ, πάλι πιο τρελή απ'τους υπόλοιπους φαίνεται οτι είμαι. Οχι μόνο με ανατριχιάζουν και χέζομαι όταν τις βλέπω, αλλά δεν αντέχω να τις πλησιάσω σε απόσταση μεγαλύτερη απο 2 μέτρα.Οπότε φονικά όπλα όπως παντοφλες, περιοδικά κλπ αποκλείονται... Να στέκομαι απέναντι απ την κατσαρίδα, χαράματα πολλές φορές, με το αεροξολ στο χέρι, να κοιτάζω την κατσαρίδα , να με κοιτάζει κ αυτη. Για τουλάχιστον 5 λεπτά (ανάλογα με το πόσο τρομακτική μου φαίνεται κάθε φορά) και κάποτε να αποφασίζω να την ψεκάσω... Μετά απ αυτό το σόκ φυσικά δεν αντέχω να μαζέψω το πτώμα.Ρίχνω χαρτί κουζίνας πάνω της να μην τη βλέπω και σκιάζομαι. Όταν έμεινα για πρώτη φορά μόνη τις μάζευα με την ηλεκτρική για να μήν αναγκαστώ να πλησιάσω.. Όμως εφιαλτικές σκέψεις με βασάνιζαν, οτι θα ζωντανέψει κ θα βγει απ τη σκούπα για να εκδικηθεί...Πέρασαν κάμποσα χρόνια απο τότε, με πολλή αυτοσυγκέντρωση και πολύ χαρτί κουζίνας πλέον τις μαζεύω και τις πετάω. Είναι νίκη.
Πρώτο έτος στη σχολή, πρώτη νύχτα στο νέο μου σπίτι και είπα να βγω έξω να το κάψω.. Γυρίζω σπίτι κατά τις 4 το πρωί, ανάβω το φως κ βλέπω γύρω στις 50 (ναι, αυτή την εικόνα έχω), γιγάντιες φτερωτές κατσαρίδες σε όλους του τοίχους του δωματίου.. Λέω δεν μπορεί να έχω νοικιάσει αυτό το σπίτι, ζω έναν εφιάλτη κ πέρνω τη λακ μαλλιών και αρχίζω να τις ψεκάζω ουρλιάζωντας..εκτός από το γεγονός ότι αρρώστησα από τις αναθυμιάσεις και είχε κολλήσει το πάτωμα, μερικές άρχισαν να πετάνε κ έτσι αναγκάστηκα να την βγάλω σε μία ψησταριά κάτω από το σπίτι που ήταν ανοιχτή 24 ώρες..
Το εχω παθει, αλλα οχι με ιπταμενες... ευτυχως, σε σπιτι ισογειο που νοικιαζα. Σηκωνομαι μες στη μαυρη νυχτα να πιω νερο (καλοκαιρι), ανοιγω την πορτα της κουζινας και τι να δω! καμια 20-30 κατσαριδες στο πατωμα! Αδειασα το τεζα πανω τους, εκλεισα την πορτα της κρεβατοκαμαρας και προσπαθησα να κοιμηθω (και να επιβιωσω) παρα τις αναθυμιασεις που ερχονταν κατω απο την πορτα! Περιττο να πω οτι εφυγα αμεσως απο αυτο το σπιτι!
Και κάτι ακόμη μήπως βοηθήσω λίγο. Οι λατρεμένες γατούλες κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να τις ξετρυπώνουν και να τις κυνηγάνε μέχρι θανάτου, άσε που αν χωθούν κάπου, η δική μας τουλάχιστον, μέχρι να τη βρει και να τη σκοτώσει δεν έφευγε από εκεί ούτε βήμα.Και είχε μια ευτυχία όταν κυνήγαγε κατσαρίδα... τη στρίμωγνε σε μια γωνία και νιαούριζε χαρούμενα για να δούμε το "έπαθλο". Εμείς σαν τρελοί φωνάζαμε τελικά τη σκοτώναμε και η γάτα θύμωνε που δε μπορούσε να τη βασανίσει και να παίξει άλλο έκανε και ένα μουφφφ και έφευγε! Animal planet....
Τα ίδια και ο Χαρίλαος.. Αν και είναι κάπου 10-11 χρονών, οταν την δεί αφιονίζεται.. Δεν φευγει αν δεν την πιάσει.. καμμιά φορα τού πάω το φαι εκει μπροστα στο πλυντήριο που περιμένει σαν ευζωνας στο σύνταγμα. Μαλλον καταλαβαίνει οτι και εγω δεν τις αντεχω και μού κανει χάρη... Γλύτωσα και απο τα εντομοκατσαριδοκτόνα πού κοντευα να πάθω ασφυξία..
Ενα καλοκαιρινο βραδυ που καθομουνα στο κρεβατι με ανοιχτη τη μπαλκονοπορτα, τσουπ! να σου και προσγειωνεται πανω του μια τεραστια ιπταμενη! Αααα! ακομα το θυμαμαι με τρομο! Αρχικα ουρλιαζω, μετα εχω την ψυχραιμια να βγω (αστραπη)στη βεραντα, να φερω το γατο μεσα και να τον βαλω πανω στο κρεβατι μπροστα της! Αυτο ηταν!
thanatos argos kai vasanistikos..exo sosei ton patera mou apo mia tetoia mamouth kathos perpatage amerimnos kai tin eixe san karfitsa sto peto..eee entaksei..meta apo mia tetoia diki mou praksi o pateras mou tha prepei na katalave poso ipervolika ton agapo dioti se aditheti periptosi tha eixa figei ipatmeni apo tin sixamara..i tha eixa lipothimisei..i tha eixa metakomisei sto diastima...vevaia ospou na tin petixo (na simeiothei me gimna xeria) efage o distixos kana dio akires fapes!
Αααααα ανατρίχιασα. Πάντως αυτές οι σιχαμένες οι ιπτάμενες μπορεί να σου επιτεθούν και στο δρόμο, μια φορά μου έσκασε μια στο κούτελο και μετά έπεσε στη μπλούζα, φρίκη φρίκη φρίκη.Πάντως ενώ τις έτρεμα σαν τρελή το ξεπέρασα λίγο όταν βρήκαν οι διπλανοί μας ένα φίδι στην αυλή που δεν κατάφερε να το πιάσει η φιλοζωική που φωνάξαμε και ακόμη κάπου γυροφέρνει..... Για πες μου τώρα αυτό πως το χειρίζεται ο ψυχολόγος?
Ξεκαρδιστικό κείμενο! Όσο για το πρόβλημά σου, θα σου συνιστούσα να διαβάσεις την "Μεταμόρφωση" του Franz Kafka... θα δεις τις κατσαρίδες με άλλο μάτι και ίσως θεραπευτείς από αυτήν την ψύχωση!
Ποσο γελασα με τις ανατριχιαστικες περιγραφες σου!Ειδικα στο σημειο με την αποπειρα δολοφονιας με φονικο οπλο την παντοφλα χαχανιζα κανενα 2λεπτο!!Και ποσο δικιο εχεις,δεν ψοφανε με τιποτα οι τρισκαταρατες,τι να σου κανει μια παντοφλα;Εδω εχω πεταξει απο μακρυα ολοκληρο τομο εγκυκλοπαιδειας που προσγειωθηκε πανω σε κατσαριδα,κ αφου περιμενα αγαλματακι ακουνητο αμιλητο αγελαστο για λιγη ωρα ωσπου να σιγουρευτω οτι η κατσαριδα θα εχει παραδωσει πνευμα,σηκωνω με δεξιοτεχνια ακροβατη την εγκυκλοπαιδεια με το ποδι και τι να δω;;Η σιχαμενη κουνουσε ακομα τα φτερα της!Φακ!! o.OΟκ,θα χρειαστω το τηλεφωνο του ψυχολογου σου. :P