Έτοιμη για την έξοδο από το ΠΑΣΟΚ η «Αριστερή Πρωτοβουλία»

Έτοιμη για την έξοδο από το ΠΑΣΟΚ η «Αριστερή Πρωτοβουλία» Facebook Twitter
2

Το ενδεχόμενο αποχώρησης της από το ΠΑΣΟΚ εξετάζει η Αριστερή Πρωτοβουλία, αντιδρώντας έντονα στη συμφωνία Βενιζέλου για σχηματισμό κυβέρνησης με τον Αντώνη Σαμαρά.

«Η απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος δεν έχει καμία κοινωνική και κομματική νομιμοποίηση» και είναι «σε πλήρη αναντιστοιχία ακόμη και με τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Αριστερή Πρωτοβουλία», γνωστοποιώντας ότι θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για να αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα.

Τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση δείχνουν πάντως έξοδο καθώς υπάρχουν φράσεις όπως: «Θέλουν να καταγραφούν στην ιστορία σαν το «σωσίβιο» του Σαμαρά, «εμείς δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε».

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για «πλήρη υποταγή της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροδεξιά» και ότι έγιναν συνεταίροι του κ. Σαμαρά, «του πρωθυπουργού της πιο σκληρής δεξιάς που πλέον στηρίζουν χωρίς προφάσεις».

Τονίζεται επίσης ότι «είναι μια επιλογή που πολιτικά, στρατηγικά και ηθικά αφήνει έκθετο το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη στα μάτια των φίλων, των μελών του και όλου του ελληνικού λαού».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM