Όταν η Μαλβίνα Κάραλη λεγόταν Μαίρη Σακκά και έπαιζε στον ελληνικό κινηματογράφο

Όταν η Μαλβίνα Κάραλη λεγόταν Μαίρη Σακκά και έπαιζε στον ελληνικό κινηματογράφο Facebook Twitter
Η 12χρονη Μαίρη Σακκά σε φωτογραφία από την εφημερίδα «Εμπρός» της 25/05/1963
2

Σε μια εφημερίδα του 1963, βρήκαμε αυτό το χαριτωμένο δημοσίευμα. Ένα δίστηλο πάνω δεξιά, για ένα 12χρονο «θηλυκό σατανά» που εμφανιζόταν στο φιλμ «Ορφανή στα ξένα χέρια». Η Μαίρη Σακκά, το «νέο αστεράκι», είναι αυτή που αργότερα θα μετονομαζόταν σε Μαλβίνα Κάραλη, επανεφευρίσκοντας τον εαυτό της. Τελικά δεν θα πρωταγωνιστούσε «σε τρεις ελληνικές ταινίες», όπως έλεγε το δημοσίευμα, θα έκανε όμως μεγάλη καριέρα στα ελληνικά media, σε ένα ιδιότυπο ρόλο μεταξύ δημοσιογράφου, περσόνας και σχολιάστριας.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα:

 

«Πριν από ένα χρόνο οι σεναριογράφοι της ταινίας «Ορφανή σε ξένα χέρια» Γιάννης Β.Ιωαννίδης και Μιχάλης Χανούσης μαζί με τον σκηνοθέτη Ερρίκο Θαλασσινό, παρουσιάσαν έναν θηλυκό σατανά, για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία τους αυτή. 

 

»Επρόκειτο για το μόλις δωδεκάχρονο, τότε, κορίτσι, Μαίρη Σακκά. 

 

»Και πράγματι. Όσοι την είδαμε να πρωταγωνιστεί στην ταινία αυτή του Θανάση Σπηλιώτη, –και την είδαν και την χάρηκαν μαζί μας, πολλές δεκάδες χιλιάδες θεατών και μεταξύ αυτών και σύσσωμη η κριτική- μ΄ένα στόμα απεφάνθηκαν: αποκάλυψις!

 

»Προκαλούσε κατάπληξη η μικρή Ελληνίδα, που, ενώ στην ηλικία οι ομήλικες της παίζουν τις κούκλες η Σακκά μπορούσε να ερμηνεύει ένα ρόλο αξιώσεων και να τον αποδίδει με διακριτικότητα, με χάρη και λεπτότητα, σε τρόπον ώστε να εκπλήσει και αυτούς που την ανακάλυψαν και της ανέθεσαν τον ρόλο, που καθώς είπαμε, η κριτική εξεφράσθη με τα καλύτερα λόγια.

 

Όταν η Μαλβίνα Κάραλη λεγόταν Μαίρη Σακκά και έπαιζε στον ελληνικό κινηματογράφο Facebook Twitter
Η λεζάντας της εφημερίδας αναφέρει: «Μαίρη Ανδρ.Σακκά. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ορφανή σε ξένα χέρια» του Θανάση Σπηλιώτη, που η κριτική την χαιρέτησε σαν αποκάλυψη της ελληνικής οθόνης, μελετά τώρα τρεις ακόμη δραματικούς, για ισάριθμες ταινίες, δύο ελληνικές και μια ξένη έγχρωμη, που θα γυριστεί σε ευρωπαϊκό στούντιο.»
Όταν η Μαλβίνα Κάραλη λεγόταν Μαίρη Σακκά και έπαιζε στον ελληνικό κινηματογράφο Facebook Twitter

 

 

»Σήμερα που όλοι πιστεύουν, πως η Μαίρη, το παιδί θαύμα του 1962, είναι: από τα ταλαντούχα της ελληνικής οθόνης και πως η ελληνική κινηματογραφία βρήκε, στην προσοντούχο αυτή μικρή, τη ζηλευτή μεγάλη που θα διαγράψει μια ολόκληρη καριέρρα, προετοιμάζεται για να πρωταγωνιστήσει σε δύο ακόμη, ελληνικές ταινίες και μια ξένη έγχρωμη, που θα γυριστεί σε ευρωπαϊκό στούντιο, επάνω σε σενάρια του γνωστού σεναριογράφου-δημοσιογράφου Γιάννη Β.Ιωαννίδη.

 

»Μαζί, όμως, με την μελέτη των ρόλων που ετοιμάζει για να ενσαρκώσει η Ελληνίδα «Λάυονς»- καθώς και την χαρακτήρισε μια αθηναϊκή εφημερίδα- η Σακκά, μελετάει εκτός από τα μαθήματα της, του Γυμνασίου, και δύο ξένες γλώσσες, πιάνο φωνητική και χορό, που της επιβάλει το καθήκον, η ευθύνη απέναντι του κοινού και ο... ανελέητος φιλότεχνος πατέρας της, ο τενόρος κ.Ανδρέας Σακκάς, που κι αυτός διέπρεψε σα καλλιτέχνης.»

 

Πρόσωπα
2

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ιωάννινα - 45 Πρόσωπα

Faces of Ioannina / 45 πρόσωπα και δημιουργικές ομάδες που κάνουν τα Ιωάννινα ξεχωριστά

Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες και κάτοικοι των Ιωαννίνων κάθε ιδιότητας και ηλικίας φωτογραφίζονται στη LiFO, μιλούν για τις ασχολίες τους και για όσα κάνουν την πόλη τους ξεχωριστή.
M. HULOT, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

Πρόσωπα / Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

«Βασιλιάς» στην Αγγλία, που του δίνει μια αγάπη άρρωστη, συγκρινόμενη μόνο με αυτήν προς τον Τζορτζ Μπεστ, και «θεός» στη Γαλλία, ζωντανό σύμβολο του ασυμβίβαστου και ρέμπελου Γαλάτη που δεν θα χωρέσει ποτέ των ποτών στα τυποποιημένα κουτάκια της νεωτερικότητας- ένα πορτρέτο του ηθοποιού/ σκηνοθέτη/ παραγωγού/ πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ
Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Δημήτρης Πολιτάκης / Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Πηγαίνοντας μετά από καιρό σε σπίτι φίλων, είδα στην εξώπορτα το αγγελτήριο θανάτου της ηθοποιού Μιράντας Κουνελάκη που έμενε στην ίδια πολυκατοικία και για χρόνια «επέβλεπε» στοργικά και διακριτικά τις νεανικές μας τρέλες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Ιδέες / Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας και συγγραφέας Ολίβια Γκαζαλέ μιλά στο LIFO.gr με αφορμή τη συμμετοχή της στην 8η Νύχτα Ιδεών του Γαλλικού Ινστιτούτου, που θα παρακολουθήσουμε διαδικτυακά την Πέμπτη 28/1.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μια εξοργιστική απάντηση

Χριστίνα Γαλανοπούλου / Μια εξοργιστική απάντηση

Η ψυχρότητα στη διατύπωση, η μηδενική ενσυναίσθηση, η ελαφρά αμφιβολία που διατρέχει την αντίδραση της Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Ολυμπιονίκη περί βιασμού είναι κάτι που στο μέλλον θα πρέπει να διδάσκεται σε Σχολές Επικοινωνίας και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Τηλεόραση / Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Γράφει, σκηνοθετεί, μοντάρει, ζει μέσα στο νέο της πρότζεκτ, τη σειρά «Σχεδόν Ενήλικες», που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στο Mega: Η Μυρτώ Κοντοβά επέστρεψε στην τηλεόραση μιλώντας για την Αθήνα που γνωρίζει καλά, αυτήν τη φορά μέσα από μια ιστορία γεμάτη σασπένς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

σχόλια

2 σχόλια
Ουδείς τέλειος. Ούτε η Μαλβίνα. Όμως δεν ξεχνιέται, γιατί είχε το "κάτι άλλο". Μια "μαγκιά" γυναικεία που ήθελε πολύ τσαγανό, πολλή πνευματική και ψυχική "αρματωσιά".Και μας έδειξε και πόσο ανθρώπινη ήταν με τον έρωτα με τον Χαριτόπουλο.