Τα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του Instagram, ήταν πολύ δύσκολο να κρύψει κανείς τα stories του από συγκεκριμένα άτομα που δεν ήθελε να τα βλέπουν. Έπρεπε, δηλαδή, να πηγαίνεις στις ρυθμίσεις από τα stories και να επιλέξεις τους followers, στους οποίους δε θέλεις να εμφανίζονται. Κι αν τελικά το μετάνιωνες και ήθελες να φαίνονται τα stories σου σε ένα συγκεκριμένο άτομο, τότε έπρεπε να πας ξανά στις ρυθμίσεις για αφαίρεση αυτής της λειτουργίας.

 

Όλο αυτό, όμως, άλλαξε το 2018, όταν το Instagram έβγαλε ένα καινούργιο feature, τους «στενούς φίλους», δηλαδή εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων, με τους οποίους θέλεις να μοιράζεσαι κάποιο συγκεκριμένο περιεχόμενο. Κάθε φορά, δηλαδή, που ανεβάζεις stories, τα άτομα που θα το βλέπουν θα είναι αυτά που έχεις βάλει στη λίστα των στενών φίλων. Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, μπορείς να ανεβάζεις αμφιλεγόμενο, πιο προσωπικό ή και NSFW περιεχόμενο.

 

Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, μπορείς να ανεβάζεις αμφιλεγόμενο, πιο προσωπικό ή και NSFW περιεχόμενο. 

 

Σε περίπτωση, όμως, που δεν έχετε δημιουργήσει ακόμη αυτή τη λίστα, ακολουθούν ορισμένα απλά βήματα για να ξεκινήσετε:


1. Αρχικά ανοίγετε την εφαρμογή, είτε σε Android είτε σε iOS συσκευή.


2. Μεταβείτε στο εικονίδιο κάτω δεξιά, όπου βρίσκεται το προφίλ σας.


3. Από εκεί, μπορείτε είτε να κάνετε κλικ στο όνομα χρήστη που βρίσκεται πάνω στο προφίλ σας και στη συνέχεια να πληκτρολογήσετε «Στενοί Φίλοι» (για iOS) είτε να κλικάρετε στο μενού πάνω δεξιά και έπειτα να πληκτρολογήσετε «Στενοί Φίλοι» (για iOS ή Android).


4. Αν δεν έχετε δημιουργήσει ήδη μια λίστα με στενούς φίλους, τότε θα εμφανιστεί στην οθόνη σας ένα κουμπί που γράφει «Ξεκινήστε», το οποίο πρέπει να πατήσετε. Από εκεί, μπορείτε να προσθέσετε σε αυτή τη λίστα όσα άτομα από τους followers σας θέλετε και στη συνέχεια να πατήσετε δημιουργία λίστας.


5. Αφού δημιουργήσετε τη λίστα, τότε αυτή θα εμφανιστεί και θα μπορείτε είτε να προσθέσετε στη συνέχεια ένα νέο άτομο είτε και να αφαιρέσετε κάποιον από αυτούς που έχετε βάλει ήδη.

 

Με πληροφορίες από The Verge