Μέσα σε μόλις 30 ημέρες το Kazoo αποτέλεσε την πιο αποτελεσματική εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για δημοσιογραφικό εγχείρημα στην ιστορία του crowdfunding.
Μέσα σε μόλις 30 ημέρες το Kazoo αποτέλεσε την πιο αποτελεσματική εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για δημοσιογραφικό εγχείρημα στην ιστορία του crowdfunding.

 

Σε μία εποχή που τα έντυπα παίρνουν την κατιούσα και τα παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών χειρίζονται το διαδίκτυο σαφως καλύτερα από τους γονείς τους, μία μαμά τόλμησε ένα νέο εκδοτικό εγχείρημα για κορίτσάκια που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

 

Όπως εξηγεί και η ίδια η Erin Bried στο site του Kazoo, την απόφαση αυτή την έλαβε όταν πέρυσι τον Φεβρουάριο χάζευε μάταια με την κόρη της στο περίπτερο για να βρει ένα ενδιαφέρον περιοδικό να της αγοράσει. Δυστυχώς όλα είχαν θέματα για το πως να έχεις ωραία μαλλιά, νύχια και τι να κάνεις με τις φίλες σου που τσακώνονται. Καθώς η πεντάχρονη κόρη της δεν ήθελε να μάθει πως να μοιάζει με πριγκίπισσα αλλά την συναρπάζει η επιστήμη και άλλα "αγορίστικα¨θέματα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μαζί το δικό τους περιοδικό. Δεδομένου ότι η Bried εργάζεται επί δύο δεκαετίες ως συντάκτρια σε μεγάλα περιοδικά, η επιτυχία ήταν σχεδόν εξασφαλισμένη. 

 

Τον Απρίλιο λοιπόν μέσω του Kickstarter ξεκίνησαν την προσπάθεια τους ελπίζοντας πως και άλλοι γονείς θα ανταποκριθούν θετικά στην ανάγκη έκδοσης ενός περιοδικού που δεν θα υπαγορεύει στα κορίτσια πως να μοιάζουν ή να συμπεριφέρονται αλλά αντιθέτως θα τα ενθαρρύνει να είναι δυνατά, έξυπνα, τολμηρά και πάνω απ' όλα ο εαυτός τους. Μέσα σε μόλις 30 ημέρες το Kazoo αποτέλεσε την πιο αποτελεσματική εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για δημοσιογραφικό εγχείρημα στην ιστορία του crowdfunding.

 

 

Το Kazoo είναι ένα περιοδικό για κορίτσια ηλικίας 5 έως 10 ετών όπου όλα τα θέματα γράφονται ή εμπνέονται από κορυφαίες γυναίκες καλλιτέχνες, εξερευνήτριες, επιστήμονες, μάγειρες, αθλήτριες, ακτιβίστριες, συγγραφείς και άλλες επαγγελματίες. Στις τακτικές στήλες συμπεριλαμβάνονται επιστημονικά πειράματα, κόμικ, καλλιτεχνικές δημιουργίες, συνταγές, συνεντέυξεις με επιδραστικές γυναίκες όπως Ολυμπιονίκες και αστροναύτες, καθώς και δραστηριότητες αποκρυπτογράφησης γρίφων, λαβυρίνθων και άλλα. 

 

Το Kazoo είναι τριμηνιαίο περιοδικό και το πρώτο τεύχος του τυπώθηκε φέτος το κάλοκαίρι σε 100% ανακυκλωμένο χαρτί. 

 

Στοιχεία από kazoo.com