Ποιος θα φανταζόταν ότι μια απλή Αναζήτηση στο LIFO.gr θα κατέληγε με ένα τέτοιο χάπι εντ;  (Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr)
Ποιος θα φανταζόταν ότι μια απλή Αναζήτηση στο LIFO.gr θα κατέληγε με ένα τέτοιο χάπι εντ; (Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr)

 

Μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξή μας, όταν μας ήρθε το παρακάτω ημέιλ πριν λίγο καιρό, με τίτλο «Πώς πέτυχε το προξενιό της LIFO»:

 

Καλησπέρα, είμαστε ο Τάσος και η Βίκυ και παντρευόμαστε στις 8 Νοεμβρίου 2015.

Ίσως να απορείτε με το παραπάνω και να προσπαθείτε να σκεφτείτε γιατί σας ενημερώνουμε, αλλά πιστέψτε μας υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος.
Και ο λόγος βρίσκεται σε αυτήν εδώ την αναζήτηση:

 

 

 

Γνωριστήκαμε εντελώς τυχαία πριν περίπου 1,5 χρόνο με αφορμή την παραπάνω αναζήτηση που εγώ ο Τάσος είχα βάλει σε εσάς, προσπαθώντας να βρω την ιδανική παρέα για τα ταξίδια μου (ομολογώ ότι δεν περίμενα ανταπόκριση, αλλά λόγω της ιδιαίτερης θεματολογίας του site σας, κατά βάθος έλπιζα ότι μπορεί να υπάρξει και κάποια εξαίρεση).


Τελικά επιβεβαιώθηκα αφού γνώρισα την Βίκυ. Δέσαμε σαν παρέα από την αρχή, πήγαμε αρκετά ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό, ερωτευτήκαμε ο ένας τον άλλον αλλά και τα ταξίδια μας, και πριν λίγο καιρό πήραμε την μεγάλη απόφαση να προχωρήσουμε ένα βήμα (ή και δύο βήματα, αφού σε 8 μήνες περιμένουμε νέο μέλος στην οικογένεια) παραπέρα.

 

Για να σας ευχαριστήσουμε για τον ρόλο της "προξενήτρας", θα θέλαμε να σας καλέσουμε στο γάμο μας, να σας γνωρίσουμε και από κοντά.

 

Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας για αυτό που προκαλέσατε σε εμάς και ευχόμαστε να το "επαναλάβετε" (έστω και ακούσια) και σε άλλους.

 

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr

 

Πήγαμε στον υπέροχο γάμο τους (στη δεξίωση είχαν κι άλλες εκπλήξεις που δεν φωτογραφήσαμε), τους ευχηθήκαμε και αποφασίσαμε να τους ρωτήσουμε μερικά πράγματα. 

 

— Νιώσατε περίεργα αρχικά που βάλατε αυτήν την αναζήτηση (ο Τάσος) και που απαντήσατε σ' αυτήν (η Βίκυ);

Τάσος: Το LIFO.gr έχει κάποιες ιδιαίτερες στήλες του τις παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό. Παρόλο που δεν συμφωνώ πάντα με όλα όσα γράφονται, είχα παρατηρήσει ότι υπήρχαν κείμενα και σχόλια που μου προκαλούσαν το ενδιαφέρον. Βασιζόμενος σε αυτό το ιδιαίτερο κοινό του LIFO.gr, πήρα την απόφαση να γράψω την συγκεκριμένη "αναζήτηση" αφού στην πραγματικότητα δεν είχα να χάσω κάτι, παρά μόνο λίγο χρόνο για την σύνταξή της.

Βίκυ: Περίεργα νιώθεις πιστεύω σε κάθε νέα γνωριμία μέσω social media και ίντερνετ, γιατί πολλές φορές δεν ξέρεις ποιον έχεις απέναντι σου. Τουλάχιστον εγώ έτσι ένιωθα αλλά παρόλα αυτά θεωρώ ότι έχουμε εξοικειωθεί αρκετά όλοι με αυτού του είδους προσέγγισης οπότε αναγνωρίζουμε αν ο άλλος θέλει απλά να περάσει την ώρα του γιατί βαριέται ή θέλει να κάνει την πλάκα του ή απλά θέλει να γνωρίσει νέο κόσμο. Πιο πολύ έτσι το έβλεπα, εφόσον μου κέντρισε το ενδιαφέρον αυτό που διάβασα δεν είχα και τίποτα να χάσω. Απλά θα έπραττα ανάλογα με την απάντηση που θα λάμβανα. Η ανωνυμία αρχικά βέβαια εξασφαλίζει ασφάλεια, οπότε αν δεν σου κάνει κάτι απλά το απορρίπτεις!

 

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr

 

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr

 

— Τι φανταζόσασταν ότι θα γίνει;

Τάσος: Να πω την αλήθεια δεν περίμενα ιδιαίτερη ανταπόκριση. Πιο πολύ περίμενα να λάβω απαντήσεις σε μορφή ερωτήσεων ("τι εννοείς με αυτό ή με το άλλο;") γιατί η αναζήτηση ήταν αρκετά συνοπτική. Βέβαια κατά βάθος έλπιζα να έχω και μια-δυο απαντήσεις με ενδιαφέρον για συζήτηση, γιατί γενικά είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και πετυχαίνω τους περισσότερους στόχους μου.

Βίκυ: Η απάντηση μου στην αναζήτηση του Τάσου πιο πολύ ήταν από περιέργεια, το πως προσδιορίζει ένας άντρας μια κοπέλα με τρέλα στη περιπέτεια κι αυτό επειδή θεωρώ τον εαυτό μου γενικά της περιπέτειας και των extreme sports (όσο μπορεί να είναι μια γυναίκα, γιατί οι άντρες νομίζω το κατέχουν περισσότερο). Τα ταξίδια εννοείται ότι τα λατρεύω!

 

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr

 

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr

 

— Τάσο, έλαβες και άλλες απαντήσεις τότε; Πώς ένιωσες όταν σου έγραψε η Βίκυ;

Τάσος: Έλαβα αρκετές απαντήσεις, ομολογουμένως παραπάνω από αυτές που ανέμενα αρχικά λόγω της ιδιομορφίας της αναζήτησης (πόσες γυναίκες γουστάρουν τα μακρινά και επικίνδυνα ταξίδια;). Στην πορεία όμως αποδείχτηκε ότι οι περισσότερες απαντήσεις ήταν για άλλο σκοπό, αφού αποσκοπούσαν περισσότερο στην γνωριμία και λιγότερο στα ταξίδια. Αυτό αποδείχτηκε και από τις μετέπειτα συζητήσεις όπου το θέμα τους απείχε από αυτό της αναζήτησης. Η απάντηση που έλαβα από την Βίκυ ξεχώρισε από την αρχή γιατί ήταν straight to the point: "Αυτά έχω κάνει στη ζωή μου όσον αφορά την περιπέτεια, και αυτά τα μέρη έχω επισκεφτεί σε όλο τον κόσμο". Μεγάλο πλεονέκτημα αποτέλεσε και το γεγονός ότι συμφωνούσε με την φιλοσοφία μου σαν ταξιδιώτης και όχι σαν τουρίστας.

 

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr

 

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr

 

— Πώς έγινε η γνωριμία σας; Μιλούσατε για καιρό online ή βρεθήκατε σύντομα από κοντά;

Τάσος: Μιλούσαμε για περίπου ένα μήνα μέσω email (κάποιες μέρες ανταλλάσσαμε και πάνω από 10 emails), όταν κάποια στιγμή πήρα την απόφαση να της προτείνω να βρεθούμε από κοντά. Νομίζω ότι ξαφνιάστηκε που το πρότεινα, αλλά δεν είπε όχι.

Βίκυ: Μία βδομάδα πριν βρεθούμε ανταλλάξαμε ονόματα και λίγες μέρες πριν μια φωτογραφία, κι αυτό για να μπορέσουμε να αναγνωρίσει ο ένας τον άλλον.

 

— Όταν βρεθήκατε από κοντά, πώς νιώσατε; Τι θυμάστε για την πρώτη εντύπωση που σας έκανε ο άλλος;

Τάσος: Επειδή είχαμε εξοικειωθεί σε μεγάλο βαθμό μέσω της γραπτής επικοινωνίας που είχε προηγηθεί, η πρώτη εντύπωση είχε ήδη σχηματιστεί και ήταν σαφώς θετική. Εκπέμπαμε στο ίδιο μήκος κύματος και όταν βρεθήκαμε από κοντά αισθάνθηκα ότι συνάντησα μια γυναίκα που την ενδιέφερα σαν άτομο, που ήθελε να βρεθεί μαζί μου εκείνη την ημέρα όχι για να περάσει την ώρα της χαζολογώντας περί ανέμων και υδάτων, αλλά για να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω στα κοινά μας ενδιαφέροντα. Μιλήσαμε πολλές ώρες για τα ταξίδια μας και τα χόμπι μας και όταν την επόμενη μέρα ξαναμιλήσαμε μέσω email, αισθανόμουν ότι μόλις είχα αποκτήσει μια νέα φίλη. Προφανώς και μου άρεσε εμφανισιακά η Βίκυ, αλλά το συγκεκριμένο δεν αποτελούσε για μένα προτεραιότητα εκείνη την χρονική περίοδο.

Βίκυ: Ο Τάσος μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον ήδη από τον τρόπο που έγραφε! Το μόνο που έμενε από την μεριά μου ήταν να επιβεβαιώσω αυτό που ένιωθα όταν θα βρισκόμασταν από κοντά και αν θα υπήρχε αμοιβαία χημεία, το οποίο και έγινε.

 

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr

 

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr

 

— Η διαφορά της αναζήτησης αυτής ήταν πως αντί για γενικότητες, φανέρωνε συγκεκριμένες αγαπημένες ασχολίες του Τάσου και άρα η Βίκυ απαντώντας σ' αυτήν είχε ήδη κάποια κοινά μαζί του. Κάνατε ταξίδια μαζί τελικά; Πού; Πώς περάσατε;

Τάσος: Εννοείται πως κάναμε ταξίδια μαζί! Αν δεν κάναμε, δε νομίζω να είχαμε καταλήξει να μιλάμε εδώ σήμερα. Το πρώτο μας ήταν στη Χαβάη, μετά ακολούθησε η Ισλανδία και πιο πρόσφατα η Ιορδανία (πήγαμε και σε κάποια μέρη εντός Ελλάδος, αλλά τα εντάσσω σε διαφορετική κατηγορία από αυτά του εξωτερικού). Όλα τα ταξίδια μας είχαν να προσφέρουν μαγευτικές εικόνες και συναρπαστικές στιγμές, με την Ισλανδία να είναι το αγαπημένο μου (μετά την Νέα Ζηλανδία που είχα πάει πριν λίγα χρόνια).

 

Δημοσιεύουμε, με την άδειά των παιδιών, κάποιες φωτογραφίες από τα ταξίδια. Τις συγκεκριμένες τις έκαναν και μαγνητάκια και τις μοίρασαν στους καλεσμένους του γάμου, μαζί με τις μπομπονιέρες.
Δημοσιεύουμε, με την άδειά των παιδιών, κάποιες φωτογραφίες από τα ταξίδια. Τις συγκεκριμένες τις έκαναν και μαγνητάκια και τις μοίρασαν στους καλεσμένους του γάμου, μαζί με τις μπομπονιέρες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βίκυ: Στο 1ο ταξίδι στην Χαβάη ήμουν κρυωμένη με βήχα και συνάχι, το ταξίδι μεγάλο και φοβόμουν ότι θα με σταματήσουν σε κανένα αεροδρόμιο γιατί ήταν η εποχή που είχε έξαρση ένας ιός από την Αφρική και κάνανε ελέγχους. Τις επόμενες μέρες και αφού συνήλθα από το κρύωμα, κάναμε μόνο πεζοπορίες σε τροπικά δάση και στα ηφαίστεια της Χαβάης. Καταπληκτικά μέρη! Μπάνιο σε παραλία δεν κάναμε! Σαν τις παραλίες τις Ελλάδας πουθενά. Μετά πήγαμε στην Ισλανδία (το έμαθα την ίδια μέρα που πετάγαμε!). Περπατήσαμε στους παγετώνες, θαυμάσαμε το Βόρειο Σέλας και είδαμε απίστευτες λίμνες και καταρράκτες. Η φύση στα μεγαλεία της, ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης! Άνετα θα ξαναπήγαινα. Και αρχές καλοκαιριού πήγαμε Ιορδανία. Η Πέτρα φοβερό δημιούργημα! Και το ταξίδι με τις καμήλες στην έρημο μου εντυπώθηκε βαθιά στο μυαλό. Οι άνθρωποι πολύ ζεστοί. Ασύλληπτο μέρος!

 

 

 

 

 

 

 

 


— Πότε καταλάβατε πως τα πράγματα είναι, ας το πω έτσι, σοβαρά;

Τάσος: Παρακολουθώντας την καθημερινότητά μας διαπιστώσαμε ότι οι μέρες περνούσαν όμορφα και γρήγορα αφού ταιριάζαμε σε αρκετά πράγματα, ενώ οι διαφωνίες μας λύνονταν σχετικά άμεσα. Τα ταξίδια μας έδεσαν ακόμα περισσότερο, αφού επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι υποψίες του ενός για τα ενδιαφέροντα του άλλου. Ενδιαφέροντα που άγγιζαν ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες ενός ταξιδιού (από το που θα πάμε πεζοπορία την επόμενη μέρα, μέχρι ποια σπεσιαλιτέ να δοκιμάσουμε το βράδυ).

Βίκυ: Βασικά όλα ήρθαν φυσικά! Απλά νομίζω ότι και οι δύο αντιμετωπίσαμε την γνωριμία και μετέπειτα την σχέση μας σοβαρά από την πρώτη μέρα. Θέλαμε και μας άρεσαν τα ίδια πράγματα και δεν τα αναιρέσαμε ποτέ στην διάρκεια της σχέσης μας. Μείναμε μαζί από πολύ νωρίς και αυτό βοήθησε πολύ στο να γνωριστούμε καλύτερα!

 

— Κι η πρόταση γάμου;

Τάσος: Την πρόταση γάμου την έκανα εγώ σε μια εντελώς ανύποπτη στιγμή. Τον τελευταίο καιρό το είχαμε συζητήσει αρκετές φορές επιφανειακά, αφού και οι δύο ήμασταν θετικοί στην ιδέα του γάμου όταν συντρέχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Όταν κάποια στιγμή αποφασίσαμε να μετακομίσουμε σε νέο σπίτι (κάπου έπρεπε να τοποθετήσουμε όλα αυτά τα σουβενίρ που είχαμε μαζέψει από τα ταξίδια μας), τότε σοβάρεψε η συζήτηση και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε και με τον γάμο μόλις ολοκληρώσουμε την μετακόμιση.

Βίκυ: Η πρόταση έγινε την ημέρα που ξεκίναγε και το τελευταίο ταξίδι μας (είχα και "νεύρα" από την προηγούμενη μέρα γιατί δεν ήξερα που θα πάμε!). Στην πρόταση εγώ του απάντησα απλά με ένα "Εννοείται" (δεν είπα το "Ναι" και μου το κοπανάει συνέχεια :-D , αλλά εκείνη την στιγμή το "Εννοείται" υπονοούσε το "Ναι").

 

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr

 

— Πώς αντιμετωπίζουν οι φίλοι και γνωστοί σας το γεγονός ότι όλα ξεκίνησαν από το ίντερνετ και είχαν ένα ανέλπιστα όμορφο τέλος;

Τάσος: Κάποιοι που με γνωρίζουν καλά και γνώρισαν και την Βίκυ από κοντά, είπαν ότι άργησε να συμβεί και ότι ιδανικά έπρεπε να είχε συμβεί πριν καιρό. Κυρίως γιατί ήμουν τρελαμένος με τα ταξίδια (και την περιπέτεια) και οι περισσότεροι μου έλεγαν ότι με τέτοια περίεργα ενδιαφέροντα μόνο μια αντίστοιχου επιπέδου "τρελή" γυναίκα θα επέλεγε να με ακολουθήσει. Τελικά βρέθηκε και με ακολούθησε μετά χαράς .

Βίκυ: Άλλοι γελάνε, άλλοι απλά παίρνουν παράδειγμα ότι από κει που δε το περιμένεις μπορεί να σου 'ρθει :)

 

— Πώς νιώθετε τώρα που έγινε και ο γάμος;

Τάσος: Αν εξαιρέσεις ότι το έμαθε περισσότερος κόσμος (όπως και η εφορία ), προσωπικά δεν βλέπω κάποια σημαντική διαφορά με την προ-γάμου καθημερινότητα. Απλά "επισημοποιήσαμε" μια σχέση, στην οποία και οι δύο αισθανόμασταν πολύ άνετα τους τελευταίους μήνες.

Βίκυ: Συνεχίζω να είμαι το ίδιο χαρούμενη με πριν. Ο γάμος δεν ήταν ο σκοπός, αλλά το αποτέλεσμα μιας ισορροπημένης πορείας και σχέσης. Ήταν όμως και ένας σταθμός, ο σημαντικότερος μέχρι σήμερα, στα ταξίδια μας.

 

Το τελευταίο πράγμα που μας είπαν:

 

«Ευχαριστούμε πολύ για όλες τις ευχές, όπως και για την αφορμή που μας δώσατε έτσι ώστε να έχουμε αυτή την ευτυχή κατάληξη.»

 

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr
Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr

 

*Η στήλη μας «Σ' Αναζητώ» βρίσκεται εδώ.