Πόσο θα ήθελα να ταξιδέψω σε όλη την Ελλάδα.

Ξεκινώντας απ' αυτό το Σαββατοκύριακο...

 

 

Στον Άρδα, στον Έβρο

 

 


Ο ποταμός Άρδας είναι παραπόταμος του Έβρου. Το συνολικό μήκος του ποταμού είναι 290 Km από τα οποία τα 241 βρίσκονται στο έδαφος της Βουλγαρίας και τα 49 στο έδαφος της Ελλάδας.

 

 

 

 

Στα νησάκια Συβότων, στην Θεσπρωτία

 

 


Θυμίζουν νορβηγικά φιόρδ. Πρόκειται για ένα πανέμορφο σύμπλεγμα νησιών, τα οποία καλύπτονται από πυκνή καταπράσινη βλάστηση.

 

 

 

 

Στο σπήλαιο Αλιστράτη, στις Σέρρες

 

 

 

Το σπήλαιο Αλιστράτης, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, είναι και το μοναδικό εν λειτουργία σπήλαιο της Μακεδονίας.

 

 

 

 

Στο Ιερό των Μεγάλων Θεών, στη Σαμοθράκη

 

Φωτ.: Λουκάς Χαψής
Φωτ.: Λουκάς Χαψής

 

Είναι όλα εκεί: Το ανάκτορο, η ιερή κατοικία, ο θόλος, το τέμενος, το ιερό, η αρχαϊστική κόχη, ο μαρμάρινος βωμός, το ελληνιστικό κτίριο, η Στοά και η Κρήνη όπου βρισκόταν η περήφημη Νίκη της Σαμοθράκης.

 

 

 

 

Στην Δρακόλιμνη Γκίστοβα, στην Καστοριά

 

 

 

Πρόκειται για την ψηλότερη και μεγαλύτερη σε έκταση αλπική λίμνη στην Ελλάδα. Βρίσκεται στον Γράμμο σε υψόμετρο 2.350μ. στην κορυφογραμμή, ακριβώς στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Το χειμώνα, λόγω του υψομέτρου, παγώνει.

 

 

 

Στο Δασικό Σύμπλεγμα Όσσας, στην Λάρισα

 

 

 

Παρατηρείται εναλλασσόμενο τοπίο με εκτεταμένα κλειστά δάση οξυάς και ελάτης στις ανατολικές πλαγιές και ορεινά μικρά λιβάδια, ενώ η κορυφή είναι γυμνός βράχος.

 

 

 

 

Στο Κωρύκειο Άντρο, στους Δελφούς 

 

 

 

Σπήλαιο στον Παρνασσό. Το στόμιο του Κωρύκειου Άντρου είναι πολύ στενό και χαμηλό και δύσκολα διακρίνεται. Μπαίνοντας όμως μέσα, ανοίγεται μπροστά μας ένα μεγάλο κοίλωμα με ύψος που φτάνει τα 60 μέτρα και πλάτος τα 15 μέτρα. Το είχαν αφιερωμένο οι Αρχαίοι Έλληνες στο Θεό Πάνα και στις Κωρύκειες Νύμφες (5ος αι. πΧ). Ο Αισχύλος αναφέρει το σπήλαιο ως χώρο επίσκεψης θεϊκών πνευμάτων.

 

 

 

 

Στην παραλία Λαγονήσι, στη Χαλκιδική

 

 

 

Κοντά στον Όρμο της Παναγίας, στη Σιθωνία, για ωραίες βόλτες...

 

 

 

 

Στο Φαράγγι του Λούσιου ποταμού, στην Αρκαδία

 

 

 

Ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Γορτυνίας, είναι ένα από τα επιβλητικά φαράγγια της χώρας, αφού προσφέρει στον επισκέπτη ένα θέαμα μοναδικής ομορφιάς, με εναλλαγές τοπίων, φυσικές ομορφιές του, ιστορικά θρησκευτικά μνημεία. 

 

 

 

 

Στο Λεμονοδάσος Πόρου, στην Αττική

 

 

 

Μια βόλτα βγαλμένη από ρομαντικά μυθιστορήματα: απέναντι από τον Πόρο, ανατολικά του Γαλατά, βρίσκεται το λεμονοδάσος. Δεκάδες χιλιάδες λεμονιές απλώνουν τα κλαδιά τους ως την παραλία, νερόμυλοι, τρεχούμενα νερά και το εκκλησάκι του Αγίου Σεραφείμ, εκεί από το 1900, φτιάχνουν ένα μαγικό σκηνικό.

 

 

 

 

[+] Στον Αμβρακικό Κόλπο, στην Άρτα

 

 

 

Ένα μαγευτικό δαιδαλώδες σύμπλεγμα υγροτόπων, όπου το γλυκό νερό των ποταμών Λούρου και Άραχθου συναντά το αλμυρό νερό πάνω από δύο εκατομμύρια χρόνια. Υπάρχουν λιμνοθάλασσες και καλαμιώνες, αλμυρόβαλτοι και πυκνά δάση, νησίδες φτιαγμένες από κοχύλια...