Η 14χρονη Jalaiah Harmon είναι ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα του TikTok κι αυτό χάρη στο «Renegade», τη viral χορογραφία που έχει δημιουργήσει, προκαλώντας διαδικτυακό πανικό.


Μάλιστα, η νεαρή TikToker εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες στο NBA All-Star-Game κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος και συγκέντρωσε, για άλλη μια φορά, όλα τα βλέμματα πάνω της. Βέβαια, το συγκεκριμένο βίντεο συζητήθηκε για έναν ακόμη λόγος. Ο λόγος αυτός είναι ότι στο background φαίνεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να προσπαθεί να ακολουθήσει τις κινήσεις της Jalaiah.

 

 

Εκτός αυτού, πριν τέσσερις μέρες, η Jalaiah Harmon βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή της Έλεν Ντε Τζενέρις. Στη συνέντευξη αυτή, πέρα από το ότι παρουσίασε το «Renegade», μίλησε για το πώς σκέφτηκε την ιδέα γι'αυτή τη χορογραφία. Παράλληλα, όπως ανέφερε και η Ντε Τζένερις, σε αυτό το «παιχνίδι» της viral χορογραφίας έχουν μπει και αρκετοί celebrities, όπως η Μισέλ Ομπάμα, η Lizzo και η Κιμ Καρντάσιαν. 


 

 

Κατά πολλούς, ένας ακόμη λόγος που η χορογραφία της Jalaiah έγινε viral οφείλεται στο ότι είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις μαύρων influencers στο TikTok, καθώς η πλειονότητα των ανθρώπων που αποκτούν γρήγορα απήχηση είναι λευκοί. «Ήμουν χαρούμενη όταν είδα τη χορογραφία μου παντού», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στους New York Times η Jalaiah. «Αλλά ήθελα να μου «αποδοθούν» και τα credits γι'αυτό». 

«Πιστεύω ότι θα μπορούσα να είχα βγάλει λεφτά από όλο αυτό, μέσα από διαφημίσεις, ή να γίνω διάσημη και γενικότερα να με προσέξουν. Όμως, δε νομίζω ότι τελικά συνέβη κάτι απ'όλα αυτά, γιατί κανείς δεν ξέρει ότι εγώ δημιούργησα τη συγκεκριμένη χορογραφία», καταλήγει η ίδια. 

 

 


Με πληροφορίες από Mashable/Complex