Η ψυχική υγεία είναι πλέον ένα θέμα που βρίσκεται στην καθημερινή μας συζήτηση, ενώ συναναστρεφόμαστε συγγενείς και φίλους που παλεύουν να καταλάβουν τι είναι αυτό που δεν λειτουργεί και συχνά δεν βρίσκουν σαφείς απαντήσεις. Έχει σημασία να γίνει κατανοητό ότι η ψυχική νόσος και διαταραχή, που χρήζει παρέμβασης, μπορεί να είναι και μια απλή, εντεινόμενη αϋπνία, κρίση πανικού και φθίνουσα ποιότητα στην καθημερινότητα λόγω στρες.

 

Δυστυχώς, ο συντηρητισμός, το στίγμα και τα εύκολα συμπεράσματα δυσχεραίνουν το έργο των θεραπευτών να φέρουν τον κόσμο κοντά στην ψυχοθεραπεία. Είναι, όμως, εξαιρετικά κρίσιμο να μην περιμένει κανείς τη δραματικότερη εκδήλωση των ψυχικών νοσημάτων για να ζητήσει βοήθεια. Όσο πιο γρήγορα αρχίσει να αντιμετωπίζεται μια διαταραχή, τόσο πιο εύκολα και ανώδυνα θα θεραπευτεί.


Η Ελλάδα έχει κάνει αρκετά βήματα την τελευταία δεκαετία, αφού η οικονομική κρίση αλλά και η πίεση της καθημερινότητας κατέστησε τη φροντίδα της ψυχικής υγείας αναγκαία. Επιπλέον, η ψυχοθεραπεία έπαψε σε μεγάλο βαθμό να θεωρείται πολυτέλεια ή ντροπή και πλέον αποτελεί συχνό θέμα συζήτησης στα σπίτια, τις οικογένειες και τις παρέες των καθημερινών ανθρώπων.

 

Η Melapus.com είναι η πρώτη πλατφόρμα ψυχικής υγείας που δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας και προγραμματισμού συνεδριών αποκλειστικά με ψυχιάτρους, παιδοψυχιάτρους και πιστοποιημένους ψυχολόγους, καθώς και την ευκολότερη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.


Οι ιδρυτές της Melapus, οι ψυχίατροι Ν. Γκούβας και Ν. Νικολάου, συνδύασαν τη γνώση με την τεχνολογία και δημιούργησαν μια εύχρηστη, απλή και ασφαλή διαδικτυακή πλατφόρμα που φέρνει πιο κοντά από ποτέ τον πολίτη στην ψυχική υγεία.

 

Το όραμα των ιδρυτών της πλατφόρμας (που πήρε το όνομά της από τον πρώτο ψυχίατρο της αρχαιότητας, τον Μελάμποδα) είναι να αγκαλιάσει τον ακρίτα, τον νησιώτη, τον φοβισμένο και χωρίς ελεύθερο χρόνο πολίτη, προσφέροντάς του απεριόριστη, άμεση και εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας από την άνεση και την ασφάλεια του χώρου του, ανώνυμα.

 
Η Melapus.com είναι η πρώτη πλατφόρμα ψυχικής υγείας που δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας και προγραμματισμού συνεδριών αποκλειστικά με ψυχιάτρους, παιδοψυχιάτρους και πιστοποιημένους ψυχολόγους, καθώς και την ευκολότερη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.


Με απλές διαδικασίες και τη δυνατότητα της ανωνυμίας, ο ασθενής μπορεί να αναζητήσει τον ειδικό που του ταιριάζει και να κλείσει ραντεβού είτε στο γραφείο/ιατρείο του είτε διαδικτυακά, μέσω της εφαρμογής βιντεοκλήσης της Melapus, που δημιουργήθηκε τηρώντας όλους τους κανονισμούς που αφορούν την υγεία και τα προσωπικά δεδομένα.


Η ομάδα της Melapus δουλεύει καθημερινά ώστε να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες, αγγίζοντας όλες τις πτυχές ενός κοινωνικού αγαθού. Στα πρόθυρα του 2020, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, όλοι έχουν δικαίωμα σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η επένδυση στην ψυχική υγεία είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί ο καθένας, όπου κι αν βρίσκεται, να κάνει στον εαυτό του.

 

Info:

Melapus Ltd, 30 210 3004545

www.melapus.com, support@melapus.com