Απεργία την Πρωτομαγιά

Τα δέκα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια του 2017 (μέχρι στιγμής)

Τα δέκα καλύτερα βιντεοπαιχνίδια του 2017 (μέχρι στιγμής) Facebook Twitter
Το What Remains of Edith Finch είναι ένα παιχνίδι που καταφέρνει να σε παρασύρει σαν παιδικό παραμύθι στις μαγικές σελίδες του.
0

Έχει περάσει τουλάχιστον μια δεκαετία από τότε που η βιομηχανία των video games έχει να νιώσει τόσο δυνατή όσο το 2017. Κι αν υπάρχει κάποιος τον οποίον οι φανς θα έπρεπε να ευχαριστήσουν για αυτή την ανάκαμψη, τότε αυτός δεν είναι άλλος από μια θεαματικά αναζωπυρωμένη Ιαπωνία, η οποία μετά από χρόνια εικασίας και ψαξίματος σχετικά με το μέλλον των παιχνιδομηχανών, άνοιξε τη χρονιά που διανύουμε με μια δυναμική σειρά από θριαμβευτικούς τίτλους. Στο πεδίο της μάχης των τίτλων έχει προστεθεί και η «εικονική πραγματικότητα» (θα πάρει λίγο χρόνο ακόμη μέχρι να γίνει κυρίαρχος παίκτης στον ανταγωνισμό) οι τρεις κορυφαίες εταιρείες (Sony, Microsoft, Nintendo) φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που οι πωλήσεις παιχνιδιών (για κινητά και κονσόλες) σημείωνουν μια αλματώδη αύξηση σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Κι ενώ οι εξελίξεις υπόσχονται ένα μέλλον γεμάτο περιπέτεια και σασπένς και η αναμονή των φανς γίνεται αφόρητη, εμείς επιλέγουμε τους δέκα καλύτερους τίτλους που έχουν ξεχωρίσει (μέχρι στιγμής) μέσα στη χρονιά.

Everything

(PS4, PC, Linux, Mac OS)

Το «Εverything» είναι ό,τι ήταν το «Μyst» στην αρχή των 90's. Ένα ταξίδι χωρίς βαθμολογίες, καθήκοντα και στόχους. O σχεδιαστής David O'Reilly έφτιαξε ίσως την καλύτερη κυκλοφορία της δεκαετίας όπου όλα όσα βλέπετε είναι μέσα από τα μάτια αυτού που επιλέγετε να είστε. Από ένα έντομο ή ένα ζωό, μέχρι ένα κύτταρο ή ένα ολόκληρο πλανήτη. Ταξιδέψτε ανάμεσα στον εξωτερικό και εσωτερικό κόσμο ενός απέραντου σύμπαντος, ενώ παίζει το soundscape των Ben Lukas Boysen και Sebastian Plano (κυκλοφορεί από την Erased Tapes) πίσω από τις αφηγήσεις του βρετανού φιλοσόφου Άλαν Γουότς.

 

Gravity Rush 2

(PS4)

Μια απροσδόκητη, αλλά ευπρόσδεκτη συνέχεια ενός πετυχημένου τίτλου, όπου ακολουθούμε τη βασική ηρωίδα Kat σε μια περιπέτεια αδρεναλίνης καθώς εκείνη πέφτει σε έναν αναποδογυρισμένο κόσμο και οι νόμοι της βαρύτητας σπάνε ή λυγίζουν κατ' επιλογήν. Σε κάποιες (πιο ήσυχες και όχι αγχώδεις) στιγμές αναδύει μια ανέμελη ξεγνοιασιά, σα να είσαι παιδί που μαθαίνει ποδήλατο και θέλει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται.

 

NieR: Automata

(PS4, PC)

Στο φανταστικό κόσμο του NieR: Automata οι άνθρωποι είναι εξόριστοι στο Φεγγάρι κι εσύ χειρίζεσαι ένα από τα τελευταία μοντέλα ανδροειδών που προσπαθεί να δώσει ένα τέλος στον επεκτατικό πόλεμο των μηχανικών ρομπότ που έχουν εξορίσει την ανθρωπότητα στο δορυφόρο της Γης. Τα τοπία και οι διαστάσεις του παιχνιδιού είναι σίγουρο ότι θα σας καταπλήξουν, τα γραφικά του θα σας κάνουν να επανεκτιμήσετε ό,τι θεωρείτε δεδομένο στα βίντεο παιχνίδια και η φημισμένη Platinum Games ανανεώνει το είδος των action RPG με έναν τίτλο που θα αφήσει εποχή.

 

Night in the Woods

(PS4, PC, Mac OS, Linux)

Η Μae Borowski παρατάει το κολέγιο, επιστρέφει στο πόλη της Possum Springs προσπαθώντας να επαναλάβει την άσκοπη ζωή της και να επανασυνδεθεί με τους φίλους της, Αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως τα είχε αφήσει. Οι φίλοι της έχουν μεγαλώσει. Τα φύλλα πέφτουν και ο άνεμος γίνεται όλο και πιο κρύος. Παράξενα πράγματα συμβαίνουν καθώς το φως εξασθενεί. Το Night in the Woods είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας επικεντρωμένο στην εξερεύνηση, μέσω μιας μελαγχολικής αφήγησης και μπόλικου αναρχικού βανδαλισμού, όπου δεκάδες χαρακτήρες συναντιούνται σε έναν παράξενα γοητευτικό κόσμο.

 

Resident Evil 7

(PS4, Xbox One, PC)

Εάν δεν είστε ένας από τους παλιούς σκληροπυρηνικούς λάτρεις του τίτλου δύσκολα θα μπορέσετε να βρείτε συνδέσεις με τους προκατόχους του. Αρκετά διαφορετικό από τα έξι προηγούμενα μέρη, μοιάζει σαν μια επανεκκίνηση της σειράς. Μια τρομακτική περιπέτεια σε μια φυτεία της Λουϊζιάνα όπου ο Εthan ψάχνει τη χαμένη συζύγό του που χάθηκε ή μάλλον κρατείται στην οικία της σαδιστικής οικογένειας Baker. Με μπόλικα κινηματογραφικά στοιχεία που θυμίζουν κλασικές ταινίες τρόμου (Ο Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι, Saw) το Resident Evil 7 είναι από μόνο του ένα master class σε παιχνίδια τεραστίων budget και η πετυχημένη συνέχεια μιας σειράς που έμοιαζε να χάνει την ουσία της ύπαρξής της. 

 

What Remains of Edith Finch

(PS4, PC, Mac OS)

Η οικογένεια Finch είναι καταραμένη. Από τότε που ήρθαν στην Αμερική και εγκαταστάθηκαν στα δάση της Ουάσινγκτον, κάθε μέλος της οικογένειας αντιμετώπισε έναν παράξενο και πρόωρο θάνατο. Tα απομεινάρια των μελών της οικογένειας βρίσκονται σε σφραγισμένα δωμάτια. Oι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο της Edith που επιστρέφει στο σπίτι της οικογένειας για να αντιμετωπίσει το παράξενο παρελθόν τους. Ένα παιχνίδι που καταφέρνει να σε παρασύρει σαν παιδικό παραμύθι στις μαγικές σελίδες του.

 

Legend of Zelda: Breath of the Wild

(Nintendo Switch, Wii U)

Είναι δύσκολο να μην μιλήσεις για την Breath of the Wild, χωρίς να αισθάνεσαι ότι αναφέρεσαι σε έναν από τους μεγαλύτερους τίτλους της δεκαετίας. Ένα παιχνίδι μεγάλων στιγμών, μια περιπέτεια δράσης καθώς η Link ξυπνά για να βρει τον κόσμο που καταστράφηκε από ένα γνώριμο εχθρό. Αν και αισθητά πληγωμένο από το αυστηρό του λανσάρισμα θα αποδειχθεί (κατά πάσα πιθανότητα) ότι είναι το καλύτερο παιχνίδι μιας χρονιάς γεμάτης από απίστευτες επιτυχίες.

 

Mario Kart 8 Deluxe

(Nintendo Switch)

Η αντιβαρύτητα σε ένα παιχνίδι ταχύτητας θα σας φέρει να ανεβαίνετε σε κάθετους τοίχους ή να οδηγείτε απίθανες πίστες οι οποίες τελικά θα σας βγάλουν σε απρόσμενες κατευθύνσεις. H πιο ευέλικτη εκδοχή του Mario για μικρούς και μεγάλους ανεξάρτητα από την ατομική τους ικανότητα.

 

The Surge

(PS4, Xbox One, PC)

Ένα σκληρό RPG μάχης και εξερεύνησης από την Deck 13, την εταιρεία που ανέπτυξε το Lords of the Fallen. Σε ένα φουτουριστικό βιομηχανικό συγκρότημα κτιρίων, αφιερωμένο στην ανάπτυξη των τεχνολογιών αιχμής του αύριο, ξυπνάτε σε έναν κατεστραμμένο τομέα των εγκαταστάσεων, περικυκλωμένοι από μηχανές που δυσλειτουργούν και ρομπότ σε κατάσταση αμόκ. Κυβερνοπάνκ περιπέτειες με πολλά εξωσκελετικά κοστούμια και ρομποτικά οπλοστάσια.

 

Tekken 7

(PS4, Xbox One, PC)

23 χρόνια ιστορίας μπορεί να μην χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για ένα παιχνίδι που κάποτε μπορούσε να κρατήσει τους φανς του σε αδιάκοπα μερόνυχτα μαζικής υστερίας. Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς της Namco ταιριάζει σαν μια γιορτή της πλούσιας ιστορίας του Tekken. 

 
Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM