9 barbershops που αγαπάμε

9 barbershops που αγαπάμε Facebook Twitter
1

Barber Ηouse

Σε αυτόν τον χώρο ο άνδρας γίνεται πρωταγωνιστής.

Μπορεί οι γυναίκες να θεωρούνται το αδύναμο φύλο, αλλά οι άνδρες είναι σίγουρα το αδικημένο, τουλάχιστον σε κάποιους τομείς τους οποίους η σύγχρονη γυναίκα έχει κατακτήσει ολοκληρωτικά, εξού και χαρακτηρίζονται αμιγώς γυναικείοι.

Το Barber House δημιουργήθηκε πριν από 8 χρόνια για να προσφέρει στους άνδρες έναν χώρο όπου πρωταγωνιστούν εκείνοι και οι δικές τους ανάγκες ή επιθυμίες.

Πριν ακόμα τα barbershops γίνουν μόδα, ο Θοδωρής Κακούρης, που ήδη μετράει 16 χρόνια εμπειρίας, τοποθέτησε το ανδρικό κούρεμα στο σημείο που του αναλογεί και πλέον, μετά από συνεχή εξειδίκευση, ενημέρωση και αισθητική αναβάθμιση, προσφέρει στο ανακαινισμένο Barber House, μαζί με την ομάδα του, μια σειρά από υπηρεσίες που φέρνουν τον άνδρα στο προσκήνιο.

Κλασικά κουρέματα, αλλά και όλα τα νέα trends, περιποίηση και σχήμα γενειάδας ή παραδοσιακό ιταλικό ξύρισμα είναι κάποιες από τις απολαύσεις που δικαιούται ο σύγχρονος άνδρας, ενώ η Black Mask αποτελεί αυτό το έξτρα δωράκι που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου για να νιώσεις πραγματική ανανέωση.

Σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει κλασικό αμερικανικό barbershop, όλη η διακόσμηση εμπνέεται από τη δύναμη του ανδρικού φύλου και δημιουργεί μια vintage αισθητική με brutal αίσθηση.

Όσο για τη μουσική, θα ακούσεις κυρίως electronica, deep house, trip hop και alternative rock που εκφράζουν και το στυλ της ομάδας του Barber House. Αυτή η ομάδα θα σου προτείνει εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στο ύφος, στο lifestyle και στη δική σου, ξεχωριστή προσωπικότητα. Γιατί, τελικά, όταν επιλέγεις κούρεμα, επιλέγεις και το ποιος θέλεις να είσαι.

Barber House, Αιτωλίας, 30 Γεράκας, 211 4065213, Facebook, Instagram

 

Hood Branded A.C. Barbershop

Ένας ανδρικός προορισμός περιποίησης και χαλάρωσης.

9 barbershops που αγαπάμε Facebook Twitter

Αν υπάρχει ένα πράγμα που καθορίζει περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο την εμφάνισή μας, αυτό είναι τα μαλλιά. Για τους άντρες, βέβαια, μετράει και ο παράγοντας μούσι/γενειάδα ή ό,τι επιλέγει ο καθένας. Η περιποίησή τους δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά έχει σημασία σε ποια χέρια θα αφεθείς και εν τέλει θα εμπιστευτείς την εικόνα σου.

Το Hood Branded A.C. Barbershop είναι ένας καθαρά αντρικός προορισμός ομορφιάς και περιποίησης που απευθύνεται σε κάθε άντρα που αναζητά υψηλές υπηρεσίες grooming και κομμωτικής από εξειδικευμένους ανθρώπους και δεν αρκείται σε όσα προσφέρουν τα μεικτά κομμωτήρια.

Η έμπειρη ομάδα του Hood Branded A.C. Barbershop προσφέρει αποκλειστικά κλασικά κουρέματα, παραδοσιακό ξύρισμα και περιποίηση γενειάδας, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε προσώπου.

Κούρεμα ή ξύρισμα, κάθε υπηρεσία παρέχεται με έμφαση στη λεπτομέρεια και διαρκεί περίπου 45-50 λεπτά για το καλύτερο αποτέλεσμα, προσφέροντας μια συνολική εμπειρία χαλάρωσης και φροντίδας. Οπότε, καλό θα ήταν, προτού αποφασίσετε να το επισκεφθείτε, να κλείσετε ένα ραντεβού.

Hood Branded A.C. Barbershop, Πίνδου 20, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2583437, Facebook

 

Rooster's Barbershop Athens

Η αναβίωση μιας τέχνης μόνο για άνδρες.

9 barbershops που αγαπάμε Facebook Twitter

Αν κάποτε το ξύρισμα ήταν μια καθημερινή αγγαρεία, πλέον μπορεί να γίνει μια απολαυστική διαδικασία, αρκεί η φαλτσέτα να βρίσκεται στα χέρια αυτών που ξέρουν. Μια ομάδα ειδικών βρίσκεται πίσω από το Rooster's Barbershop που μέσα από μια σειρά υπηρεσιών επαναφέρει τον άνδρα στο φυσικό του περιβάλλον, που δεν είναι άλλο από το μπαρμπέρικο.

Γιατί, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όπως κι αν ονομαστούν οι υπηρεσίες και όποια στροφή κι αν πάρουν οι τάσεις της μόδας, αυτός θα είναι πάντα ο χώρος συνάντησης των ανδρών, όχι μόνο για να τους προσφέρει κούρεμα και ξύρισμα αλλά και για να τους θυμίζει ότι οι πιο σημαντικές συζητήσεις «μεταξύ ανδρών» γίνονταν πάντα στην καρέκλα του μπαρμπέρη.

Αυτή η ατμόσφαιρα του παρελθόντος αναβιώνει στο Rooster's Barbershop μέσα από μια vintage Americana αισθητική, εμπνευσμένη από το παρελθόν.

Όσο για το παρόν, αυτό εκφράζεται με κάθε τρόπο, αφού όλες οι σύγχρονες τάσεις της μόδας συνδυάζονται με το παραδοσιακό για να δημιουργήσουν ανδρικά κουρέματα, να περιποιηθούν τη γενειάδα και να προσφέρουν παραδοσιακό ξύρισμα με φαλτσέτα, εφαρμόζοντας ζεστές και κρύες κομπρέσες. Και η περιποίηση δεν τελειώνει εδώ, γιατί στο Rooster's Barbershop η ιεροτελεστία της ολοκληρώνεται με ένα αναζωογονητικό μασάζ στον αυχένα και στους ώμους που σε ξεκουράζει απ' όλη την καθημερινότητα.

Στο Rooster's μπορεί κάποιος να χαλαρώσει πριν ή μετά το κούρεμα/ξύρισμα, απολαμβάνοντας τον εσπρέσο ή την κρύα μπίρα του και ακούγοντας funk, soul ή rock 'n' roll μουσικές, για να νιώσει ότι το barbering δεν είναι μια υπηρεσία αλλά ένας ολόκληρος τρόπος ζωής.

Rooster's Barbershop Athens, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 209, 210 6432581, www.roostersbarbershop.gr, Facebook, Instagram

 

Peaky Barbers

Μια ατμόσφαιρα από το παρελθόν που φροντίζει τον άνδρα του σήμερα.

9 barbershops που αγαπάμε Facebook Twitter

Αν έχεις δει τη σειρά «Peaky Blinders» (λατρεμένος ο Cillian Murphy), τότε έχεις μια ιδέα για την αγγλική ατμόσφαιρα των μέσων του προηγούμενου αιώνα. Τότε που οι άνδρες συναντιούνταν στο μπαρμπέρικο και συζητούσαν για πόλεμο, πολιτική και οικονομία, τυλιγμένοι με τη λευκή πετσέτα του μπαρμπέρη. Όλη αυτή η εικόνα αναβιώνει με έναν σύγχρονο τρόπο στο Peaky Barbers, και μάλιστα στην πιο αυθεντική της μορφή.

Δύο αδέρφια, ο Γιώργος και ο Ανδρέας, και μαζί τους ο Πέτρος, βρίσκονται πίσω από το μπαρμπέρικο που σε μεταφέρει σε άλλες εποχές μέσα από τη ρετρό διακόσμηση, ενώ ταυτόχρονα σου προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που απαιτεί η σύγχρονη εποχή.

Άλλωστε, στη δική τους φιλοσοφία επικρατεί η άποψη ότι ο άνδρας δεν θέλει απλώς να κόψει τα μαλλιά του αλλά να ζήσει μια εμπειρία περιποίησης που θα τον ξεκουράσει και θα τον χαλαρώσει, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή του στο barbershop.

Οι ιστορίες και οι συζητήσεις είναι μέρος της διαδικασίας, ενώ ο αρωματικός εσπρέσο ή ένα ποτήρι ουίσκι συντροφεύουν την παραμονή σου στο Peaky Barbers με τον καλύτερο τρόπο. Τα κουρέματα, κλασικά ή new age, η περιποίηση της γενειάδας, το σχήμα ή το ξύρισμα γίνονται κομμάτι μιας ιεροτελεστίας με πρωταγωνιστή τον άνδρα και τις δικές του επιθυμίες.

Η ομάδα του Peaky Barbers φροντίζει κάθε λεπτομέρεια, από την πούδρα μέχρι την κολόνια στο τέλος, ώστε η ευχαρίστηση να ξεφεύγει από το απλό κούρεμα ή ξύρισμα. Όσο για την ευχαρίστηση των barbers, αυτή έρχεται από το χαμόγελο του κάθε πελάτη μόλις σηκωθεί από την καρέκλα!

Peaky Barbers, Βεΐκου 46Α, Κουκάκι, 210 9245521, peaky-barbers-athens.business.siteFacebook, Instagram

DON Barber & Groom

It's a man's world στο Κολωνάκι

9 barbershops που αγαπάμε Facebook Twitter
Στο ζεστό και οικείο περιβάλλον του, στην καρδιά της Αθήνας, η περιποίηση γίνεται απόλαυση.

Ποιος είπε ότι τα σαλόνια ομορφιάς είναι μόνο για τις γυναίκες; Ο σύγχρονος άνδρας και ειδικά αυτός που έχει υιοθετήσει το μουσάτο στυλ, που φοριέται πολύ τα τελευταία χρόνια, ξέρει καλά πως χρειάζεται εξίσου φροντίδα και περιποίηση. Στο DON Barber & Groom ο Γιάννης Σακελλαράκης και η ομάδα του το έχουν κάνει επιστήμη και ξέρουν πολύ καλά τι είναι αυτό που χρειάζεται κάθε άνδρας που νοιάζεται για την εμφάνισή του.

Στο ζεστό και οικείο περιβάλλον του, στην καρδιά της Αθήνας, η περιποίηση γίνεται απόλαυση. Σε αυτό το μοντέρνο μπαρμπέρικο θα σας λούσουν σε κινούμενους λουτήρες-τρόλεϊ χωρίς να πρέπει να μετακινηθείτε από τη θέση σας, θα σας κουρέψουν με παραδοσιακό τρόπο ή θα σας προτείνουν τα πιο μοδάτα look, και θα περιποιηθούν το μούσι σας με το απαραίτητο trimming.

Για εκείνο που φημίζονται περισσότερο, όμως, είναι το κλασικό ξύρισμα με φαλτσέτα σε απλό, ιταλικό στυλ ή στο δικό τους, το «DON». Στη συνέχεια θα σας περιποιηθούν με ειδικά λάδια και κολόνιες, όπως π.χ. η κλασική Acqua di Parma ή η hip Comme des Garçons.


Στο DON Barber & Groom μπορείτε ακόμη να κάνετε θεραπείες προσώπου, μασάζ, αποτρίχωση και περιποίηση άκρων αλλά και να προμηθευτείτε όλα εκείνα τα ψαγμένα προϊόντα που θα ολοκληρώσουν την περιποίησή σας.

DON Barber & Groom, Αμερικής 23, Κολωνάκι, 210 3617507, Facebook

 

Paul's Barbershop

Ένα σύγχρονο meeting point με όλη την αυθεντικότητα του παρελθόντος.

9 barbershops που αγαπάμε Facebook Twitter

Το ανδρικό κούρεμα δεν είναι μια απλή υπόθεση. Είναι μια ιεροτελεστία που φέρνει στοιχεία από το παρελθόν στον σύγχρονο τρόπο ζωής, συνδυάζοντας την αναβίωση της μόδας περασμένων δεκαετιών με τη σύγχρονη αισθητική.

Στο Paul's Barbershop αυτός ο συνδυασμός γίνεται με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο, αφού στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο του 1870, το οποίο ανακαινίστηκε με σεβασμό στην παλιά αρχιτεκτονική, δημιουργώντας έναν χώρο που θυμίζει ανδρική λέσχη στην πιο αυθεντική της μορφή. Το ξύλο και το δέρμα που επικρατούν στον χώρο γίνονται μέρος μιας ατμόσφαιρας που σε γυρίζει στη δεκαετία του 1930 μέσα από μια εμπειρία περιποίησης που ξεφεύγει από το απλό κούρεμα ή ξύρισμα.

Εξάλλου, πίσω από τo Paul's Barbershop βρίσκεται η τέχνη 30 ετών του Μιχάλη Φουστέρη που πέρασε στον γιο του Παύλο την αγάπη για τη δουλειά αλλά και την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και εξειδίκευση πάνω σε ό,τι αφορά το barbering.

Με μια σειρά από υπηρεσίες όπου το κλασικό συνδυάζεται με τις νέες τάσεις, το Paul's Barbershop προσφέρει παραδοσιακά και μοντέρνα κουρέματα, είδη ξυρίσματος, περιποίηση γενειάδας, περιποίηση άκρων, τεχνικές αποτρίχωσης αλλά και premium πακέτα περιποίησης που αφορούν τον σύγχρονο άντρα.

Εκείνο τον άνδρα που θέλει να νιώθει όμορφα και να ξεφεύγει κάθε τόσο από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, προσφέροντας στον εαυτό του την περιποίηση που επιθυμεί σε έναν χώρο που εμπνέεται από τα παλιά στέκια.

Αυτό είναι το Paul's Barbershop. Ένα σύγχρονο meeting point με όλα τα χαρακτηριστικά της αυθεντικότητας που έρχεται από το παρελθόν.

Paul's Barbershop, Υψηλάντου 167, Πειραιάς, 210 4120208, www.paulsbarber.gr, Facebook, Instagram

Kerk's Barbershop

Η ανδρική περιποίηση ακούει ροκ και σε ταξιδεύει στην Αγγλία του '50.

9 barbershops που αγαπάμε Facebook Twitter

Τελικά, για να πετύχει μια επιχειρηματική ιδέα πρέπει να απαντά από μόνη της στις ανάγκες και στις επιθυμίες του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από αυτήν.

Η ομάδα του Kerk's Barbershop ήθελε έναν χώρο όπου ένας άνδρας θα μπορούσε να ξεφύγει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, να χαλαρώσει και να απολαύσει την περιποίηση από ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν.

Με τέτοιες προϋποθέσεις ούτε η κρίση δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο, αφού το Kerk's Barbershop, παρ' ότι άνοιξε σε μια δύσκολη περίοδο, πριν από πέντε χρόνια κατάφερε να δημιουργήσει φανατικό πελατολόγιο που κυμαίνεται από 3 έως 93 ετών, με πιο βασικούς πελάτες τις ηλικίες 16-46.

Σε μια ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε παλιό κλασικό barbershop αγγλικού τύπου μπορείς να απολαύσεις κούρεμα ή ξύρισμα που ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις της μόδας, αλλά κυρίως την τάση της δικής σου τρίχας, η οποία κατευθύνει και τις προτάσεις που σου κάνει η ομάδα του Kerk's Barbershop.

Γιατί εδώ η συνεχής ενημέρωση, ο εξοπλισμός και το μεράκι σού δημιουργούν την αίσθηση ότι μπορείς να αφεθείς στα χέρια των ειδικών και να απολαύσεις μια εμπειρία που δεν αφορά μόνο τα μαλλιά ή τη γενειάδα σου αλλά και τη διάθεσή σου.

Τα vintage έπιπλα, τα ρετρό κάδρα στους τοίχους και οι ροκ ήχοι γίνονται ιδανικό σκηνικό και συμπληρώνονται από τη γρήγορη και φιλική εξυπηρέτηση, τις προσιτές τιμές και, φυσικά, το άψογο αποτέλεσμα που σε κάνει να δείχνεις «στην τρίχα».

Extra tip: Επειδή η περιποίηση συνεχίζεται και στο σπίτι, ζητήστε από την ομάδα του Kerk's Barbershop εξειδικευμένα προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών και της γενειάδας.

Kerk's Barbershop, Πανόρμου 11-13, Αθήνα, 213 0336422, Facebook

Cutlers

Το barbering γίνεται περιποίηση αρσενικού γένους.

9 barbershops που αγαπάμε Facebook Twitter

Όσο οι γυναίκες βρίσκονται στους δικούς τους χώρους περιποίησης, κάνοντας συζητήσεις για όσα ένας άνδρας δεν μπορεί να παρακολουθήσει, άλλο τόσο οι άνδρες δικαιούνται το δικό τους μερίδιο στη φροντίδα, και μάλιστα σε χώρους που από την πρώτη ματιά ξεχωρίζουν ως αποκλειστικά αρσενικού γένους.

Το Cutlers προστέθηκε πρόσφατα σε αυτούς τους χώρους για να κάνει τη διαφορά στα barbershops, καθώς ο άνδρας μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε ένα κλασικό ή new age κούρεμα, να αφήσει τους ειδικούς να περιποιηθούν τη γενειάδα του, να απολαύσει ξύρισμα με ζεστές πετσέτες, μάσκες, και όλα αυτά σε μια ατμόσφαιρα βγαλμένη από τις ευρωπαϊκές πόλεις του προηγούμενου αιώνα, διακοσμημένη με αντικείμενα που μπορεί να δώσουν την αφορμή για συζητήσεις που αφορούν ταξίδια, αθλήματα και ανδρικές συνήθειες.

Άλλωστε, αυτός δεν ήταν ανέκαθεν ο ρόλος του barbershop; Μια εμπειρία περιποίησης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι άνδρες μπορούν να νιώσουν χαλαροί ώστε να μιλήσουν, να γελάσουν και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, απολαμβάνοντας έναν εσπρέσο ή ένα ουίσκι από το mini bar του Cutlers.

Το σήμα του, που έχει σκαλιστεί στον τοίχο από τον γλύπτη Γιάννη Γκούζο, γίνεται σήμα κατατεθέν ενός χώρου όπου το παρελθόν συναντά το παρόν για να προσφέρει ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί στο barbering μέσα από μια ομάδα ανθρώπων που περισσότερο απ' όλα αγαπούν αυτό που κάνουν και το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο.

Όλες οι ηλικίες, όλα τα στυλ και όλες οι επιθυμίες έχουν τη δική τους θέση στο Cutlers. Εκεί οι καθρέφτες γίνονται η απεικόνιση αυτού που θα ήθελες να είσαι και η ομάδα του Cutlers φροντίζει γι' αυτό.

Cutlers, Λεωφόρος Πεντέλης 98, Βριλήσσια, 210 8048048, Facebook

 

Sharps

Barbering, fashion, trends

9 barbershops που αγαπάμε Facebook Twitter

Αν κάποτε το μπαρμπέρικο στην Ελλάδα ήταν ένας χώρος που εξυπηρετούσε την ανάγκη του άνδρα για κούρεμα και ξύρισμα, πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν χώρο που ικανοποιεί όχι μόνο τις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες του σύγχρονου άνδρα για μια συνολική εμπειρία περιποίησης αλλά και στυλ.

Το Sharps εδώ και τέσσερα χρόνια αποτελεί έναν χώρο ιδιαίτερο, όπου συναντιούνται όλες οι υπηρεσίες του παραδοσιακού barbershop με τις σύγχρονες τάσεις της μόδας για να δημιουργήσουν μια σειρά προτάσεων που αφορούν την ανδρική εικόνα.

Μια δυνατή ομάδα εννέα ανθρώπων που έχουν δέσει μεταξύ τους σαν μια παρέα που περνάει καλά, ενώ σε περιποιείται, θα σε ακούσει και θα σου προτείνει αυτό που ταιριάζει περισσότερο στο ύφος σου, ενώ ταυτόχρονα θα σε κάνει να νιώσεις μέλος της παρέας τους.

Το Sharps προσφέρει κούρεμα και ξύρισμα, περιποίηση γενειάδας, ζεστές πετσέτες ή black mask που θα σε ανανεώσει αλλά και όσα μπορεί να χρειάζεσαι. Το Sharps, όμως, είναι κάτι περισσότερο από barbershop. Είναι μια φιλοσοφία που φέρνει προτάσεις σε ιδιαίτερα ρούχα, vintage τσάντες, καπέλα με το λογότυπό του και καλλυντικά περιποίησης, όλα διαλεγμένα με μεγάλη προσοχή και έμφαση στο διαφορετικό.

Το περίεργο, το ιδιαίτερο, αυτό που θα σε κάνει να ενθουσιαστείς, βρίσκει τη δική του θέση στο Sharps και το κάνει μοναδικό στο είδος του, αφού μοναδικές είναι και οι ιδέες του Λευτέρη Φαραώ που βρίσκεται πίσω από αυτό, δίνοντας σάρκα και οστά σε όσα «κολλήματα» τον ακολουθούν από τότε που ήταν μικρός.

Με ύφος που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, γίνεται γρήγορα το δικό σου μέρος χαλάρωσης, ενώ σε μεταφέρει στην Αγγλία του παρελθόντος μέσα από μια συνολική εμπειρία μόδας και περιποίησης.

Sharps, Λεωφ. Φιλαδέλφειας 80, Αχαρνές, 210 2402022, Facebook, Instagram

 

Μόδα & Στυλ
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Μόδα & Στυλ / Ο Pierpaolo Piccioli δεν μένει πια στον Valentino

Με μια παρακαταθήκη που μοιάζει με κινηματογραφικό ρομάντζο, τυλιγμένη σε απρόσμενες παλέτες, τρεμάμενα μποά και πληθωρικούς όγκους, ο επί 25 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Valentino αποχώρησε από τη θέση του, μιλώντας για όνειρα υφασμένα με αγάπη.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Μόδα & Στυλ / Τι πήγε λάθος με τις ενδυμασίες της Μαίρης Κατράντζου; Όλα.

Aυτές οι ενδυμασίες, που δεν είναι στολές ούτε κοστούμια θεάτρου, ήταν διακριτικές και «έκαναν τη δουλειά», υπηρετούσαν μια τελετή που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια για μία ώρα και τέλος, την ξεχνάμε. Δεν είχαν απασχολήσει κανέναν μας, μέχρι τώρα τουλάχιστον.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM
30 χρόνια μετά την γέννηση του όρου, έχει νόημα σήμερα να μιλάμε για metrosexuals;

Μόδα & Στυλ / 30 χρόνια μετά τη γέννηση του όρου, έχει νόημα σήμερα να μιλάμε για metrosexuals;

Ο άνθρωπος που εισήγαγε τον όρο στο λεξιλόγιο της σύγχρονης κουλτούρας, ο Βρετανός δημοσιογράφος Mark Simpson, μιλά στην El País για την εξέλιξη της σχέσης των ανδρών με το σώμα και την εικόνα τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
"...σε κάποιους τομείς τους οποίους η σύγχρονη γυναίκα έχει κατακτήσει ολοκληρωτικά..."Δεν ήταν πάντα έτσι. Το ανδρικό grooming πέρασε στην λήθη λόγω της επιρροής της ανατολικής (χριστιανικής) θρησκείας που βύθισε στο σκοτάδι την Ευρώπη για αιώνες και έπεισε τους άνδρες ότι αν φρόντισαν την ομορφιά τους θα τους έλεγαν ντιντήδες. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί πλασάρονται οι συγκεκριμένοι χώροι για το κουτσομπολιό. Αν θέλουν οι άνδρες να κουτσομπολέψουν μπορούν κάλλιστα να πάνε στο καφενείο, τον ναό του κουτσομπολιού.