Oι δημόσιες κρήνες, τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην Κοτζιά και η καθαριότητα των πεζοδρόμων

Oι δημόσιες κρήνες, τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην Κοτζιά και η καθαριότητα των πεζοδρόμων Facebook Twitter
Στην πλατεία Κοτζιά με το τεράστιο υπόγειο πάρκινγκ παρατηρείται πολύ συχνά το φαινόμενο των παρκαρισμένων στην πλατεία αυτοκινήτων.
0

Tα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Kοτζιά

Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο αυτοκινήτων παρκαρισμένων πάνω στην Κοτζιά, κάτι μάλλον σουρεαλιστικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι η πλατεία διαθέτει τεράστιο υπόγειο πάρκινγκ και απέχει μόλις μερικά μέτρα από το δημαρχιακό μέγαρο.

Oι (ανύπαρκτες) δημόσιες κρήνες

Oι δημόσιες κρήνες, τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην Κοτζιά και η καθαριότητα των πεζοδρόμων Facebook Twitter
Σε πολλές μεγάλες πόλεις του εξωτερικού αλλά και σε δικές μας επαρχιακές συναντάς όμορφες δημόσιες κρήνες που εξυπηρετούν τόσο πρακτικούς όσο και καλλωπιστικούς σκοπούς. Όχι στην Αθήνα, όχι πια.

Σε πολλές μεγάλες πόλεις του εξωτερικού αλλά και σε δικές μας επαρχιακές συναντάς όμορφες δημόσιες κρήνες που εξυπηρετούν τόσο πρακτικούς όσο και καλλωπιστικούς σκοπούς. Όχι στην Αθήνα, όχι πια. Όλες τους σχεδόν, ακόμα και περίτεχνες νεότερες κατασκευές σαν την εικονιζόμενη στον πεζόδρομο της Κάνιγγος, σφραγίστηκαν τα τελευταία χρόνια μην τυχόν δροσιστεί δωρεάν κάνας άστεγος, χρήστης ή μετανάστης. Η «τιμωρία», βέβαια, επεκτάθηκε τοιουτοτρόπως ετσιθελικά σε όλους τους δημότες αλλά και στους ξένους επισκέπτες της πόλης. Μήπως τώρα που σφίγγουν οι ζέστες να αλλάξουν, επιτέλους, οι αρμόδιοι μυαλά;

H καθαριότητα των πεζοδρόμων

Oι δημόσιες κρήνες, τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην Κοτζιά και η καθαριότητα των πεζοδρόμων Facebook Twitter
Σε πολλά, τουριστικά κομμάτια του κέντρου η κατάσταση μετα σκουπίδια παραμένει απελπιστική.

Σε κάποια σημεία, όπως στου Μακρυγιάννη, έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σε πολλά άλλα, ιδιαίτερα τουριστικά κομμάτια του κέντρου η κατάσταση παραμένει απελπιστική, με τις υψηλές θερμοκρασίες των καλοκαιρινών μηνών και την έλλειψη βροχοπτώσεων να επιδεινώνουν τη ρυπαρότητα.
(παλαιότερη φωτό του αναγνώστη Παναγιώτη Καλυβιανάκη)

Στείλτε μας τις δικές σας ιστορίες στο [email protected]

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ