Σεισμός

Εξερευνώντας το Μπρόνξ Facebook Twitter

Εξερευνώντας το Μπρόνξ

0

Ο φωτογράφος Edwin J. Torres κατάλαβε τι πραγματικά είναι το Μπρόνξ όταν έφυγε απ' αυτό. Το παιδί που μεγάλωσε σε μία κεντρική γειτονιά του Μπρόνξ και πήγε στο Colby κολλέγιο του Maine όταν ενήλικος πια πήρε το τρένο της επιστροφής αντίκρυσε το απίστευτο θέαμα που δεν έβλεπε τόσα χρόνια. "Είδα την κυρία από την Αφρική με τα τέσσερα παιδιά της όλοι ντυμένοι με παραδοσιακά ρούχα και σκέφτηκα ¨Θεέ μου αυτό είναι τόσο όμορφο". Τα πάντα άρχισαν να ζωντανεύουν γύρω μου."

 

 Ο Torres συνειδητοποίησε ότι κανένας άλλος τόπος δεν τον ενδιέφερε φωτογραφικά περισσότερο από την παλιά του γειτονιά. Επέστρεψε μετά την αποφοίτηση του και άρχισε την φωτογραφική καταγραφή του. "Ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής σε όλες τις κλασικές εικόνες του Μπρονξ απο διάφορους φωτογράφους" και κατονομάζει μια ομάδα φωτογράφων δρόμου που πήραν μέρος σε μία έκθεση το 2013 στο Bronx Documentary Center, συμπεριλαμβανομένων των Ángel Franco των Times και του David Gonzalez. "Μερικές φορές εύχομαι να είχα γεννηθεί νωρίτερα λόγω των συγκλονιστικών στιγμών που κατέγραψαν οι προηγούμενοι φωτογράφοι"εξομολογείται ο Torres" αλλά μετά συνειδητοποιώ ότι οι ενδιαφέρουσες στιγμές υπάρχουν ακόμα και σήμερα και  ειδικά το καλοκαίρι."

 Ο ίδιος βλέποντας τις φωτογραφίες από την τρίχρονη δουλειά του εκπλήσσεται από το πόσο πολύ έχει αλλάξει η γειτονιά μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. " Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι πρέπει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά και πολύ περισσότερο. Είναι σημαντικό να είμαι διαθέσιμος και να είμαι εδώ όσο περισσότερο γίνεται."

Εξερευνώντας το Μπρόνξ Facebook Twitter
Μια ομάδα χορευτών κυκλώνουν ένα κορίτσι κατα τη διάρκεια ενός πάρτι στην Simpson street στο Νότιο Μπρονξ. Φωτογραφία: Edwin Torres
Εξερευνώντας το Μπρόνξ Facebook Twitter
Βουτιές στο East River στο Hunts Point. Φωτογραφία: Edwin Torres
Εξερευνώντας το Μπρόνξ Facebook Twitter
Στη Simpson Street στο Νότιο Μπρονξ, το καλοκαίρι του 2013. Φωτογραφία: Edwin Torres
Εξερευνώντας το Μπρόνξ Facebook Twitter
Μια ομάδα που ονομάζεταιι Αδερφότητα προπονείται και δίνει παραστάσεις σε ένα νέο πάρκο κοντά στο Yankee Stadium. Ιούνιος 2016. Φωτογραφία: Edwin Torres
Εξερευνώντας το Μπρόνξ Facebook Twitter
Ο Eddie και η Neffie δροσίζονται στη Λεωφόρο Intervale. Ο Eddie με τους φίλους του δημιούργησαν μια επιχείρηση πλυντηρίου χρησιμοποιώντας το πυροσβεστικό κρουνό, σαπούνια και μερικά κουρέλια με χρέωση ανά πλύση. Φωτογραφία: Edwin Torres
Εξερευνώντας το Μπρόνξ Facebook Twitter
Ένα αγγλικό mastiff αγκαλιάζει τον ιδιοκτήτη του, 2013. Φωτογραφία: Edwin Torres
Εξερευνώντας το Μπρόνξ Facebook Twitter
Μια μητέρα με τα παιδιά της διασχίζει βιαστικά την Hub, το εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο του νότιου Μπρονξ στην 149η οδό. Φωτογραφία: Edwin Torres
Εξερευνώντας το Μπρόνξ Facebook Twitter
Νεαροί εξερευνούν μια μικρή παραλία στο Barretto Point Park του Hunts Point το 2013. Φωτογραφία: Edwin Torres
Εξερευνώντας το Μπρόνξ Facebook Twitter
Ένα αγόρι παίζει σε παιδική χαρά στη γειτονιά Morrisania στο Νότιο Μπρόνξ το 2014. Φωτογραφία: Edwin Torres
Εξερευνώντας το Μπρόνξ Facebook Twitter
Παιδιά στο πάρτι για την Puerto Rican Day Parade στην Casita Rincon Criollo τον Ιούνιο. Το Casita Rincon Criollo είναι ένα μικρό σπίτι σε ένα κοινοτικό κήπο που αναδημιουργεί την εμφάνιση και την αίσθηση ενός αγροτόσπιτου στο Πουέρτο Ρίκο. Φωτογραφία: Edwin Torres
Εξερευνώντας το Μπρόνξ Facebook Twitter
Κάποια παιδιά σκαρφαλώνουν και κάποια άλλα κάνουν τσουλήθρα στους μεγάλους βράχους του πάρκου St Mary, ένα από τα μεγαλύτερα στο Νότιο Μπρόνξ.
Εξερευνώντας το Μπρόνξ Facebook Twitter
Ξεκούραση στην Orchard Beach μετά από βόλτα με το ποδήλατο, 2014. Φωτογραφία: Edwin Torres
Εξερευνώντας το Μπρόνξ Facebook Twitter
Έφηβοι παίζουν μπάσκετ σε γήπεδο πίσω από πολυκατοικίες στη Southern Boulevard κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2013. Φωτογραφία: Edwin Torres
Εξερευνώντας το Μπρόνξ Facebook Twitter
Ένα απόγευμα με πολύ κίνηση στο Hub στην 149 και 3η Λεωφόρο το 2014. Φωτογραφία: Edwin Torres

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 1.8.2016

Urban Culture
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Αθήνα / Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Πέρα από τα πάρκα και τους λόφους της Αθήνας, που όλοι γνωρίζουμε και επισκεπτόμαστε συχνά, υπάρχουν πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες εναλλακτικές διαδρομές που αξίζει να εξερευνήσουμε.
ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ: Α. ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ, Γ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, Λ. ΛΙΑΚΑΚΟΥ, M. HULOT, Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Δέκα σημεία του Πειραιά που δεν γνωρίζουν οι Αθηναίοι

Urban Culture / Δέκα σημεία του Πειραιά που δεν γνωρίζουν οι Αθηναίοι

Ένα μικρό οδοιπορικό σε περισσότερο ή λιγότερο γνωστά τοπόσημα και γειτονιές του Πειραιά που παρουσιάζουν ιστορικό, αρχιτεκτονικό, κοινωνιολογικό αλλά και πολιτιστικό ενδιαφέρον με «ξεναγό» τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου, Νίκο Διαμαντή.  
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η νύχτα είναι μεγάλη στο λιμάνι του Πειραιά

Urban Culture / Η νύχτα είναι μεγάλη στο λιμάνι του Πειραιά

Μια βόλτα τον χειμώνα στο βραδινό λιμάνι μοιάζει με μεταμεσονύκτια προβολή στο σινεμά. Μόνο που εδώ η εικόνα και ο ήχος δεν έρχονται από την οθόνη αλλά από την «αστική ευθύνη» που έχει η πρωτεύουσα να υποδέχεται και να αποχαιρετά εμπορεύματα, ταξιδευτές και νησιώτες σε μια αδιάκοπη ανθρωπολογική ταλάντωση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο Στέφανος ερωτεύτηκε τα picó με την πρώτη ματιά

Μουσική / Ο Στέφανος και το picó του: Η κουλτούρα του καρναβαλιού της Κολομβίας έφτασε στην Αθήνα

Ένας Ελληνοαρμένιος από την Αιθιοπία θέλει να μετατρέψει την αθηναϊκή νύχτα σε ένα μεγάλο πάρτι σαν αυτά που γίνονται στο καρναβάλι της Καραϊβικής Ακτής της Κολομβίας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Οι Αθηναίες κυκλοφορούν "οπλισμένες": Neon, γκλιτεράτα μπρελόκ και γατο-σιδηρογροθιές - Μικροπράγματα

Urban Culture / Οι Αθηναίες κυκλοφορούν «οπλισμένες»: Neon, γκλιτεράτα μπρελόκ και γατο-σιδηρογροθιές

Έξι Αθηναίες μάς μιλούν για τα όχι και τόσο αθώα μπρελόκ αυτοάμυνάς τους, για αυτές τις φούξια γάτες που κρεμούν στα κλειδιά τους για να μη φοβούνται να επιστρέψουν μόνες στο σπίτι τα βράδια.
ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ
Τι συμβαίνει με το lean στην Ελλάδα;

Ρεπορτάζ / Lean: Το ναρκωτικό της γενιάς του τραπ

Το κωδεϊνούχο κοκτέιλ που συνδέθηκε με την κουλτούρα του τραπ είναι ένα φτηνό ναρκωτικό και πολύ εύκολο στην παρασκευή του, που έχει γίνει το αγαπημένο των εφήβων και των νεαρών ηλικιών. Και είναι ένα πολύ δημοφιλές ναρκωτικό που για την Ελλάδα είναι σαν να μην υπάρχει.
M. HULOT