Μύθοι και αλήθειες γύρω από τους σπουδαστές του Erasmus

Μύθοι και αλήθειες γύρω από τους σπουδαστές του Erasmus Facebook Twitter
Φωτο: Student.com
0

ADVERTORIAL

Μύθοι και αλήθειες γύρω από τους σπουδαστές του Erasmus Facebook Twitter
Φωτο: Student.com

Είσαι φοιτητής και ετοιμάζεσαι να συμμετέχεις σε πρόγραμμα Erasmus σε κάποια χώρα του εξωτερικού; Σε αγχώνει η νέα αυτή πρόκληση και τα όσα έχεις διαβάσει ή ακούσει σχετικά; Fear not! Η Student.com, η μεγαλύτερη πλατφόρμα για αναζήτηση, σύγκριση τιμών και ενοικίαση φοιτητικής στέγης, σου παρουσιάζει μύθους και αλήθειες γύρω από τη ζωή των φοιτητών που συμμετέχουν σε προγράμματα Erasmus.

Myth #1: Η συμμετοχή στο Erasmus θα καθυστερήσει την απόκτηση του πτυχίου σου

Fact: Με σωστό προγραμματισμό μπορείς να αποφοιτήσεις στην ώρα σου! Μη ξεχνάς ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σου στο εξωτερικό θα συνεχίσεις να είσαι ενεργός φοιτητής και θα αποκτήσεις τα credit για τα ανάλογα μαθήματα στο πανεπιστήμιο της χώρας σου.

Myth #2: Η ζωή στο εξωτερικό είναι ακριβή

Fact: Και όμως, η ζωή για ορισμένο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό μπορεί να είναι φθηνή και εσύ να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις οικονομικά! Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας καλός προϋπολογισμός. Φρόντισε πριν φύγεις για το Erasmus σου να μαζέψεις κάποια χρήματα, ή να κάνεις οικονομία, ώστε να έχεις την άνεση και τη δυνατότητα να συμμετέχεις σε όσες περισσότερο δραστηριότητες γίνεται. Μη ξεχνάς άλλωστε και την επιχορήγηση που θα λάβεις για όσο καιρό θα είσαι στη χώρα υποδοχής. Ναι, καλά διάβασες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης σου στο εξωτερικό σου παρέχεται ένα συγκεκριμένο ποσό - ανάλογο με την χώρα διαμονής σου - με το οποίο θα μπορείς να καλύψεις τα έξοδα διαμονής και τη διατροφή σου.

Myth #3: Ο μόνος λόγος για να συμμετέχω σε πρόγραμμα Erasmus είναι η διασκέδαση

Fact: Η διασκέδαση αποτελεί σημαντικό κομμάτι σε όλη τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής, ωστόσο η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα Erasmus έχει πάντα στο επίκεντρο τη μόρφωση. Η εκπαίδευση και η διεύρυνση των γνώσεων των φοιτητών παραμένουν οι προτεραιότητες των διεθνών εκπαιδευτικών συστημάτων και το Erasmus  αποτελεί μία σπάνια ευκαιρία με τεράστιες εκπαιδευτικές δυνατότητες, που  μπορεί να αποκτήσει μόνο όποιος έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Μύθοι και αλήθειες γύρω από τους σπουδαστές του Erasmus Facebook Twitter

Myth #4: Θα είμαι μόνος μου σε μια ξένη χώρα

Fact: Δεν θα είσαι μόνος σου! Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus είναι η κατάλληλη ευκαιρία να κάνεις φίλους από όλο τον κόσμο και να γνωρίσεις μέσα από αυτούς νέες κουλτούρες – πολύ διαφορετικές από τη δική σου και σίγουρα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Επίσης, το γεγονός ότι όλοι θα βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση θα σας φέρει ακόμη πιο κοντά.

Myth #5: Δεν είμαι καλός στις ξένες γλώσσες

Fact: Το Erasmus είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξαναθυμηθείς και να αναπτύξεις τις γλωσσικές σου δεξιότητες. Για αυτό το λόγο, ανάλαβε εργασίες στο Πανεπιστήμιο υποδοχής καθώς είναι ευκαιρία να μάθεις και να εξασκήσεις το ειδικό λεξιλόγιο-ορολογία του κλάδου που σπουδάζεις. Αυτή η εξάσκηση πολύ πιθανόν να σου φανεί χρήσιμη επαγγελματικά ή σπουδαστικά στο μέλλον – Ειδικά εάν σκέφτεσαι ήδη το μεταπτυχιακό σου!

Ως γνωστόν, το Erasmus είναι μια άριστη ευκαιρία να διευρύνεις τους ορίζοντες σου! Η συμμετοχή σου στο πρόγραμμα θα είναι σίγουρα μοναδική εμπειρία και όσοι την έχουν βιώσει δεν μπορούν παρά να συμφωνήσουν ότι είναι μια εμπειρία ζωής που αξίζει πραγματικά!

Και μην ξεχνάς, αν ψάχνεις για τη φοιτητική σου κατοικία στη χώρα που θα πραγματοποιήσεις το Erasmus σου, επισκέψου τη Student.com για να κλείσεις το δωμάτιό σου σήμερα! Θα έχεις τη δυνατότητα να εξερευνήσεις και να συγκρίνεις πληθώρα δωματίων σε περισσότερες από 400 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM