ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Οδηγίες για τέλεια ουζομπερδέματα πάνω στο κύμα

Οδηγίες για τέλεια ουζομπερδέματα πάνω στο κύμα Facebook Twitter
Η παραπάνω εικόνα απογειώνεται με τη σωστή μουσική να παίζει από πίσω.
0

ADVERTORIAL


Οδηγίες για τέλεια ουζομπερδέματα πάνω στο κύμα Facebook Twitter

 

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα θέλει ούζο και ουζομεζέδες. Για αυτό φρόντισε να το απολαύσεις όσο περισσότερο μπορείς, είτε σε ταβερνάκια, είτε- ακόμα καλύτερα- πηγαίνοντας μια εκδρομή με την παρέα σου και οργανώνοντας τη δική σας ουζοκατάνυξη πάνω στο κύμα. Κάνε την εικόνα: Εσύ, η παρέα σου, μία παραλία από τις άπειρες παραμυθένιες και πανέμορφές παραλίες που έχει η Ελλάδα, μουσική και ούζο. Τι πιο ωραίο και χαλαρωτικό θα μπορούσες να σχεδιάσεις για να περάσεις μία αξέχαστη καλοκαιρινή μέρα;

 

Βέβαια αν διαθέτεις τη δυνατότητα να νοικιάσεις κάποια βάρκα ή φουσκωτό, και να βρεις τον μικρό, κατάδικό σου παράδεισο τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ειδυλλιακά. Μικρά, ακατοίκητα νησιά και απόμεροι κολπίσκοι μπορούν να αποτελέσουν τον ιδανικό προορισμό μιας ολοήμερης εκδρομής. Φαντάσου το λίγο: αλάτι, ήλιος, κρυστάλλινα νερά και ατέλειωτος ορίζοντας από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.

Αν πάλι είσαι από τους τύπους που δεν τους πολυαρέσει η «περιπέτεια» και προτιμούν τα σίγουρα, δεν χρειάζεται να στερηθείς την απόλαυση του να πίνεις ουζάκι κάτω από τον ήλιο. Υπάρχει λύση και για σένα. Πάρε την παρέα σου, μαζευτείτε στην πιο κοντινή σας ακτή, αφεθείτε στα έμπειρα χέρια του Ισιδώρου Αρβανίτου, του δημιουργού του Ούζο Πλωμαρίου, και νιώσετε για λίγο ότι έχετε αποδράσει στο νησί των ονείρων σας.

 

Οδηγίες για τέλεια ουζομπερδέματα πάνω στο κύμα Facebook Twitter

Τώρα το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για μικρές αποδράσεις που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη οργάνωση. Ίσα- ίσα που όσο πιο αυθόρμητα γίνονται τόσο πιο ωραία είναι. Προσωπικά μία από τις πιο τέλειες ως τώρα μέρες του φετινού καλοκαιριού την έζησα πριν κανά- δυο εβδομάδες. Ήταν Σάββατο πρωί και με παίρνει στο τηλέφωνό μια φίλη μου με την ιδέα να πάμε για μπάνιο. Δεν χρειάστηκαν πολλά, μέσα σε μία ώρα το πολύ είχε μαζευτεί όλη παρέα με τα κατάλληλα εφόδια. Μαγιό, μεζεδάκια, Ούζο Πλωμαρίου, ένας φίλος έφερε και κάτι φορητά ηχεία για μουσική και ήμασταν έτοιμοι.

Βρήκαμε και ένα απόμερο σχετικά σημείο- μακριά από τις πολυσύχναστες παραλίες που γινόταν πανικός- και το σκηνικό ήταν έτοιμο. Ξεκινήσαμε την μέρα μας για ένα μπανάκι και τελικά μας βρήκε το βράδυ να πίνουμε, να τρώμε και να τραγουδάμε. Είμαστε και όλοι στην παρέα φαν του ούζου και της καλοπέρασης, οπότε εύκολα φαντάζεται κανείς το τι έγινε. Χρόνια είχα να περάσω τόσο ωραία και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να καταβάλω ιδιαίτερο κόπο ή να ξοδέψω χρήματα. Άλλωστε είπαμε τα αυθόρμητα είναι και τα πιο ωραία.

Οδηγίες για τέλεια ουζομπερδέματα πάνω στο κύμα Facebook Twitter

Μη το σκέφτεσαι άλλο, λοιπόν, δώσε με την παρέα σου το δικό σας ραντεβού στον ήλιο. Δεν χρειάζονται πολλά! Παίρνεις τους κολλητούς σου, μερικά μπουκάλια Ούζο Πλωμαρίου, μπόλικο πάγο σε ψυγειάκι και ασφαλώς μπόλικο νερό. Αν και συνήθως όλοι παίρνουν ποτηράκια μίας χρήσης, αν είστε μέχρι 6 άτομα θα πρότεινα να πάρετε γυάλινα ποτηράκια για να ακούγεται το τσιν-τσιν και να έχουμε τη σωστή ατμόσφαιρα του «γεια μας!» (... και ασφαλώς λιγότερα σκουπίδια στο μάζεμα).

Και όσο για το φαγητό, γιατί το ούζο τον τραβάει τον μεζέ του, η λύση είναι σε αυτά που μας έμαθε η ελληνίδα μάνα, τα ταπεράκια. Βάλτε μέσα κριτσίνια, (χαρουπο)ντάκους, ελιόψωμα/τυρόψωμα κ.λτ.,και έτοιμο το μενού. Και μην ξεχνάμε τα βασικά μας πιάτα: χταπόδι λαδορίγανη, γαύρος μαρινάτος, σαρδέλες, ντοματοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, βασικά ό,τι ακούει στο «κεφτέδες». Όλα αυτά τρώγονται εύκολα, ακόμα και με το χέρι, και δε θα συζητήσω για το πόσο ταιριάζουν με το Ούζο Πλωμαρίου κριτσίνια, (χαρουπο)ντάκους, ελιόψωμα/τυρόψωμα, και μην ξεχνάμε τα βασικά μας πιάτα: χταπόδι λαδορίγανη, γαύρος μαρινάτος, σαρδέλες, ντοματοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, βασικά ό,τι ακούει στο «κεφτέδες».

Βάλε στην εξίσωση και την κατάλληλη μουσική να παίζει από πίσω και έχεις έτοιμη την τέλεια μέρα. Η μουσική βέβαια είναι προσωπική υπόθεση αλλά νομίζω ότι σε τέτοιες καταστάσεις οι παραδοσιακοί ήχοι είναι η καλύτερη επιλογή: παλιά ελαφρολαϊκά και ρεμπέτικα, αλλά και σε νεότερες, πολύ ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις, όπως οι αγαπημένοι Imam Baildi, Μαρίνα Σάττι, Gadjo Dilo, Vassilikos κ.τλ. είναι ό,τι πρέπει.

Βέβαια το μεγαλύτερο μυστικό για να περάσεις πραγματικά καλά είναι να χαλαρώσεις. Μην επιδιώξεις να πάνε όλα τέλεια, απλά αφέσου στη μαγεία της στιγμής, στην ζεστασιά της παρέας σου, στην ομορφιά του ήλιου και τις θαυματουργές ιδιότητες του ούζου να δίνει άρωμα και γεύση σε κάθε στιγμή μας, και θα έχεις ζήσεις ένα μοναδικό ραντεβού στον ήλιο.


Καλό μας καλοκαίρι! #ExeiHlioExeiPlomari #rantevoustonilio

 

Επιχειρείν/Market
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM