Στην Ελλάδα το νέο SEAT Leon
Το νέο SEAT Leon είναι διαθέσιμο με αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης, diesel, φυσικού αερίου, mild-hybrid, καθώς και plug-in hybrid.

Στην Ελλάδα το νέο SEAT Leon

Το Leon στην τέταρτη γενιά του φιλοδοξεί να συνεχίσει τα επιτεύγματα των προκατόχων του και να παραμείνει ξεχωριστό σε όλους τους τομείς.

H γκάμα της SEAT είχε διαχρονικά ως αιχμή του δόρατος το Leon, όπως αποδεικνύεται και από τις 2,2 εκατομμύρια και πλέον πωλήσεις που σημείωσαν οι τρεις προηγούμενες γενιές του.


Πλέον, στην τέταρτη γενιά του, το δημοφιλές ισπανικό μοντέλο φιλοδοξεί να συνεχίσει τα επιτεύγματα των προκατόχων του και να παραμείνει ξεχωριστό σε τομείς όπως η συνδεσιμότητα, η αποδοτικότητα, η οδική συμπεριφορά, καθώς και η ασφάλεια. Και με κόστος αγοράς από 18.190 ευρώ φαίνεται ότι βρίσκεται ήδη σε καλό δρόμο.


Το νέο Leon παρουσιάστηκε από την ισπανική φίρμα στο εργοστάσιο του Martorell, με την επένδυση της SEAT σε αυτό να ξεπερνάει το 1,1 δισ. ευρώ.


Σχεδιαστικά, είναι φανερή η διαφοροποίηση του με το παρελθόν, καθώς διαθέτει ακόμη πιο μοντέρνα εμφάνιση, ενώ βασίζεται στην εξελιγμένη πλατφόρμα MQB Evo. Παράλληλα, το νέο SEAT Leon διατίθεται αποκλειστικά με 5θυρο αμάξωμα, με τις διαστάσεις του (μήκος 4.368 χλστ., πλάτος 1.800 χλστ. και ύψος 1.456 χλστ.) να αποτελούν βασικό προσόν σε ότι αφορά στην ευελιξία του, παρά την αύξηση τους σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

 

Στην Ελλάδα το νέο SEAT Leon
Το νέο SEAT Leon με την πρώτη ματιά αποδεικνύει ότι δεν «αστειεύεται» και ότι στοχεύει μόνο στην κορυφή της κατηγορίας.


Η ίδια σύγχρονη εικόνα επικρατεί και στο εσωτερικό της τέταρτης γενιάς του Leon, με την εργονομία και την πρακτικότητα να βρίσκονται σε εξαιρετικά επίπεδα. Την παράσταση κλέβει το SEAT Digital Cockpit με την οθόνη του συστήματος infotainment των 10 ιντσών, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και αναγνώριση μέσω χειρονομιών, καθώς και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε επίπεδο συνδεσιμότητας.


Την ίδια στιγμή οι επιβάτες θα απολαύσουν την διαχρονική άνεση που προσφέρει το Leon, ενώ αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει και με τις αποσκευές τους, χάρη στον αποθηκευτικό χώρο των 380 λίτρων (ή 617 λίτρων στην έκδοση Sportstourer).


Σε ό,τι αφορά στην «καρδιά» του νέου SEAT Leon συναντάμε εκδόσεις βενζίνης (TSI), diesel (TDI), συμπιεσμένου φυσικού αερίου (TGI), mild-hybrid (eTSI) και plug-in hybrid (eHybrid), ανάλογα με τις επιθυμίες του εκάστοτε υποψήφιου αγοραστή.

 

Στην Ελλάδα το νέο SEAT Leon
Στο εσωτερικό του νέου Leon συναντάμε το SEAT Digital Cockpit, ενώ η πρακτικότητα και η εργονομία κυριαρχούν.


Στους κινητήρες βενζίνης «κυριαρχεί» ο 1.0 TSI με απόδοση 110 ίππων, στη συνέχεια ακολουθεί ο 1.5 TSI των 130 και 150 ίππων και στην κορυφή βρίσκεται ο 2.0 TSI των 190 ίππων. Στους diesel η μοναδική επιλογή είναι ο 2.0 TDI με απόδοση 115 και 150 ίππους, ενώ στην έκδοση φυσικού αερίου ο 1.5 TGI με ισχύ 130 ίππων.


Οι εκδόσεις mild hybrid με το ηλεκτρικό σύστημα (48V) αφορούν τους κινητήρες 1.0 και 1.5 TSI, ενώ συνεργάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DSG. Στην plug-in hybrid εκδοχή, ο 1.4 TSI συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία 13kWh, αποδίδοντας 204 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία έως 60 χιλιόμετρα.


Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι γενιές Leon έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell της Βαρκελώνης, ενώ το μοντέλο πήρε το όνομα του από την ισπανική πόλη Leon, συνεχίζοντας την παράδοση της μάρκας, καθώς 14 μοντέλα έχουν πάρει το όνομα τους από μία πόλη της Ισπανίας (Ronda, Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea, Ateca, Arona και Tarraco).

 

Στην Ελλάδα το νέο SEAT Leon
Η τέταρτη γενιά του Leon διαθέτει σύγχρονη εμφάνιση, η οποία συνδυάζεται με την απαραίτητη ουσία σε όλες τις εκδόσεις του.

 

 

 

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ