Το ξεχωριστό CUPRA e-Racer βρίσκεται σε καλά χέρια
Η εξέλιξη του CUPRA e-Racer αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού αγώνων, Mattias Ekström.

Το ξεχωριστό CUPRA e-Racer βρίσκεται σε καλά χέρια

O οδηγός αγώνων Mattias Ekström, συμμετέχει στην εξέλιξη του πρώτου ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού αυτοκινήτου τουρισμού.

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας σε πληθώρα αγώνων τουρισμού, πρωταθλήματα Ράλι και Καρτ, o Mattias Ekström αποτελεί έναν από τους πιο ευπροσάρμοστους οδηγούς αγώνων στον κόσμο.


Αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην καριέρα του, την εξέλιξη του CUPRA e-Racer ως ο επίσημος οδηγός του. Συνεργάζεται στενά με την ομάδα μηχανικών και τεχνικών της ισπανικής φίρμας προκειμένου να συντονίσει το πρώτο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού στον κόσμο και να αγωνιστεί στο νέο ETCR 2020.

 

Νομίζω ότι η μεγαλύτερη πρόκληση με το CUPRA e-Racer είναι να συνηθίσω την οδήγηση χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων και χωρίς το βρυχηθμό του κινητήρα ως σημείο αναφοράς.


Όλα είναι έτοιμα στο Montmeló Circuit στη Βαρκελώνη για τον Mattias Ekström και εμείς τον συναντάμε στα pits για να μάθουμε τις αντιδράσεις του.


- Τι περιμένεις από αυτή την αρχική δοκιμή;

Αυτό που πραγματικά ανυπομονώ είναι να δω αν το αυτοκίνητο μπορεί να ελέγξει και να αξιοποιήσει όλη την ισχύ του. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να συνηθίσω την οδήγηση χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων και χωρίς το βρυχηθμό του κινητήρα ως σημείο αναφοράς, έτσι ώστε να γνωρίζω για παράδειγμα πόσο γρήγορα μπορώ να κινηθώ όταν ανεβάζω στροφές.


- Ποια ήταν η αρχική σου εντύπωση;

Αισθάνθηκα πολύ καλά, ειδικά όταν φτάσαμε στην πλήρη ισχύ εξερχόμενοι από τις αργές στροφές της πίστας. Μου άρεσε πραγματικά ο πρώτος γύρος. Ο δεύτερος επίσης πήγε καλά, αν και άρχισα να παρατηρώ ότι πιέζω τα πίσω ελαστικά. Χρειάζομαι ακόμα χρόνο για να συνηθίσω τον ήχο του κινητήρα. Είναι πολύ πιο ήσυχος από κάθε άλλον που έχω οδηγήσει πριν και είμαι ένας πολύ συναισθηματικός οδηγός... Επιπλέον, πρέπει να δώσω ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση της ενέργειας σε κάθε γύρο. Αυτό είναι σημαντικό με ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, σχεδόν εξίσου σημαντικό με την ταχύτητά του.

 

Το ξεχωριστό CUPRA e-Racer βρίσκεται σε καλά χέρια
Το όνειρο του Mattias Ekström είναι να αναδειχθεί πρωταθλητής με το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό CUPRA e-Racer.


- Πώς αισθάνεσαι που συμμετέχεις στην ανάπτυξη του πρώτου νέου πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου τουρισμού;

Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα CUPRA με την εμπειρία μου και να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την απόκριση του τιμονιού, αλλά ταυτόχρονα το αυτοκίνητο να παραμείνει αξιόπιστο και εύκολο στην οδήγηση. Μόλις αρχίσουμε να αγωνιζόμαστε με το CUPRA e-Racer, πρέπει να βλέπουμε μόνο τη νίκη και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι.


- Πως νομίζεις ότι θα είναι ο ανταγωνισμός με το e-Racer στους αγώνες ETCR;

Η νίκη είναι τα πάντα για μένα. Είναι το ίδιο με το CUPRA e-Racer, όπως και με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο έχω αγωνιστεί. Το όνειρό μου είναι να κερδίσω και να είμαι ο πρωταθλητής. Θέλω να βάλω την CUPRA στο βάθρο του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Το ξεχωριστό CUPRA e-Racer βρίσκεται σε καλά χέρια

 

 

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ