Η φύση συναντά τον πολιτισμό στην καρδιά της Αθήνας

Η φύση συναντά τον πολιτισμό στην καρδιά της Αθήνας Facebook Twitter
Μέσα σε 22 στρέμματα με νεραντζιές, χαρουπιές, ακακίες και άλλα ενδημικά φυτά της αττικής γης θα βρεις το σημείο όπου θέλεις να σταθείς για να απολαύσεις τη φύση, ενώ βρίσκεσαι στην καρδιά της Αθήνας. Φωτο: Χάρης Ακριβιάδης
0



Η ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ κομμάτι του πολιτισμού, καθώς μπορεί να σου προκαλέσει ευφορία, χαλάρωση και αίσθηση ανάτασης, όπως ακριβώς ένα εξαιρετικό έργο τέχνης. Με τον ίδιο τρόπο που οι δεκάδες εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε καλούν στον χώρο του για να σε ταξιδέψουν μακριά από την καθημερινότητα, έτσι και ο Κήπος του Μεγάρου είναι εκεί για να σε παρασύρει σε μια άλλη πραγματικότητα, που θα σε κάνει να ξεχάσεις τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης.


Μέσα στο κέντρο της Αθήνας και με άμεση πρόσβαση για όλους, αυτή η μικρή όαση είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου. Το πράσινο, τα δέντρα και τα λουλούδια που θα συναντήσεις στον Κήπο του Μεγάρου δεν είναι απλώς μια εικόνα αλλά μια αίσθηση που θα σε συνεπάρει και θα σου μεταδώσει όλη την ηρεμία και τη χαλάρωση που αναζητάς. Όλες οι ηλικίες, από τα παιδιά μέχρι τους μεγάλους, θα βρουν στον Κήπο το δικό τους στέκι, όπου μπορούν να παίξουν, να συναντηθούν και να επιλέξουν ανάμεσα στις εκδηλώσεις για να ζήσουν μοναδικές στιγμές κάτω από τον αττικό ουρανό.

Αυτή η καταπράσινη έκταση εδώ και δέκα καλοκαίρια γίνεται συναυλιακός χώρος που απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας, καθώς οι εκδηλώσεις παρουσιάζουν πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.


Μέσα σε 22 στρέμματα με νεραντζιές, χαρουπιές, ακακίες και άλλα ενδημικά φυτά της αττικής γης θα βρεις το σημείο όπου θέλεις να σταθείς για να απολαύσεις τη φύση, ενώ βρίσκεσαι στην καρδιά της Αθήνας. Άλλωστε, ο Κήπος του Μεγάρου εδώ και δέκα χρόνια είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, που μεταμορφώνεται σε μία από τις πιο ζωντανές μουσικές σκηνές.


Από το 2010, οπότε πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση, ο Κήπος αποκάλυψε έναν κόσμο όπου η μουσική ξεδιπλώνεται σε μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας. Στις 22 Ιουνίου εκείνης της χρονιάς τέσσερις χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν σε γιγαντοοθόνες από τον βραδινό Κήπο τη συναυλία που έδινε την ίδια στιγμή η Φιλαρμονική της Βιέννης υπό τον Ρικάρντο Μούτι στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Η φύση συναντά τον πολιτισμό στην καρδιά της Αθήνας Facebook Twitter
Από το 2010, οπότε πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση, ο Κήπος αποκάλυψε έναν κόσμο όπου η μουσική ξεδιπλώνεται σε μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας. Φωτο: Χάρης Ακριβιάδης


Έναν χρόνο μετά, στις 21 Ιουνίου του 2011, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γιορτή της Μουσικής, αποτελώντας την αφετηρία για έναν θεσμό που από τότε κλείνει το δικό του ραντεβού στον Κήπο του Μεγάρου, προσκαλώντας όλους τους λάτρεις της μουσικής σε μια μοναδική εμπειρία.


Εξάλλου, αυτή η καταπράσινη έκταση εδώ και δέκα καλοκαίρια γίνεται συναυλιακός χώρος που απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας, καθώς οι εκδηλώσεις παρουσιάζουν πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, όπως κλασική, ποπ, ροκ και τζαζ, με ερμηνείες από αγαπημένους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Παράλληλα, οι θεματικές βραδιές με αφιερώματα στην ποίηση, στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι, του Λέοναρντ Κοέν και πολλών άλλων αποτελούν μοναδικές εμπειρίες που έχουν μείνει αξέχαστες.


Η μουσική και οι ερμηνείες συνδυάζονται με τη μαγεία της φύσης, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που ξεδιπλώνεται κάτω από τον αττικό ουρανό και θέλεις να τη ζεις ξανά και ξανά.

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 210 7282000

www.megaron.gr, Facebook, Instagram

 

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

 

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ