Όλες οι παραλίες της Αττικής που πρέπει να ξέρεις (και με συντεταγμένες gps)

Όλες οι παραλίες της Αττικής που πρέπει να ξέρεις (και με συντεταγμένες gps) Facebook Twitter
Μόλις 7,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, η «Ακτή του Ήλιου» θεωρείται μία από τις πιο καλά οργανωμένες παραλίες. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
2

«Μυστικές» παραλίες

Μεγάλη Μυλοκοπή

(38.06°N, 22.91°E)

Ένας μικρός απομονωμένος παράδεισος που κάνει τους επισκέπτες να νομίζουν πως βρίσκονται στην εξωτική Ταϊλάνδη, ενώ απέχει μόλις 1 ώρα οδικώς από την Αθήνα. Η Μυλοκοπή βρίσκεται στον Δήμο Λουτρακίου και είναι περιτριγυρισμένη από βουνό και πευκοδάσος. Η παραλία είναι χωρισμένη σε δύο κομμάτια εξαιτίας ενός σεισμού που έγινε κατά τους αρχαίους χρόνους. Στη μία πλευρά υπάρχει αμμουδιά και στην άλλη τεράστιες, ρηγματώδεις πλάκες. Τα νερά έχουν έντονο γαλαζοπράσινο χρώμα και είναι τόσο καθαρά που μπορεί κανείς να καθρεφτιστεί. Το μέρος προτιμάται για καταδύσεις και ψαροτούφεκο. Καλό είναι να είστε εφοδιασμένοι με τρόφιμα και νερό γιατί δεν υπάρχει κάποιο μαγαζί εκεί κοντά.

Λεγραινά - ΚΑΠΕ

(37.66°Ν, 23.98°Ε)

Στην κατεύθυνση προς Σούνιο, λίγο πριν φτάσετε στην παραλία των Λεγραινών, υπάρχει μια ταμπέλα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Αν σταματήσετε, στρίψετε δεξιά και ακολουθήσετε τον χωμάτινο δρόμο, θα συναντήσετε μπροστά σας μια καντίνα. Προμηθευτείτε νερό, φαΐ και μπόλικη ενέργεια που θα σας χρειαστεί για να κατέβετε τα 99 σκαλιά και να καταλήξετε σε έναν μικρό και καταγάλανο επίγειο παράδεισο. Είναι ευνόητο πως η παραλία δεν είναι οργανωμένη κι έτσι δύσκολα θα βρείτε σκιά. Ακριβώς δίπλα, πίσω από βράχους και αμμώδη μονοπάτια, υπάρχουν μικρές παραλίες για γυμνιστές.

Στα Λεγραινά είναι ευνόητο πως η παραλία δεν είναι οργανωμένη κι έτσι δύσκολα θα βρείτε σκιά. Ακριβώς δίπλα, πίσω από βράχους και αμμώδη μονοπάτια, υπάρχουν μικρές παραλίες για γυμνιστές.

Όλες οι παραλίες της Αττικής που πρέπει να ξέρεις (και με συντεταγμένες gps) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Δικαστικά

(38.16°Ν, 24.06°Ε)

Λίγο μετά τον Σχοινιά, στην περιοχή του Μαραθώνα, θα πετύχετε αυτήν τη βραχώδη και απομονωμένη παραλία. Αν και η πρόσβαση είναι κάπως δύσκολη, αφού θα χρειαστεί να διασχίσετε έναν δρόμο γεμάτο γαϊδουράγκαθα, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει: τα νερά πεντακάθαρα και ο βυθός υπέροχος, γεμάτος αχινούς. Δεν είναι οργανωμένη, γι' αυτό χρειάζεται να έχετε μαζί σας φαγητό και ομπρέλα. Την παραλία επισκέπτονται όσοι θέλουν να κολυμπούν χωρίς μαγιό κι εκείνοι που προτιμούν την απομόνωση από την πολυκοσμία.

Πασαλιμάνι

(37.68°Ν, 24.05°Ε)

Όχι, δεν αναφερόμαστε στον Πειραιά. Η συγκεκριμένη παραλία βρίσκεται στην περιοχή Πασά Σουνίου και είναι γνωστή κυρίως στους ντόπιους. Για να φτάσετε εκεί πρέπει να στρίψετε στο 72ο χλμ. της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου και να διασχίσετε τον οικισμό. Η παχιά, χρυσή άμμος, σε συνδυασμό με τα βαθιά και κρυστάλλινα νερά, μετατρέπει αυτό τον κρυφό αυτό προορισμό σε επίγειο παράδεισο.

Οικογενειακές και με καλό φαγητό

Κακιά Θάλασσα

(37.84°Ν, 24.05°Ε)

Απέχει περίπου 60' λεπτά με το αυτοκίνητο ή το ΚΤΕΛ από το κέντρο της Αθήνας. Είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες, διαθέτει αποδυτήρια, ξαπλώστρες, ντουζιέρες και κυλικείο, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. Αρκετά καθαρή, με ψιλό χαλικάκι και ήρεμα νερά. Δίπλα ακριβώς υπάρχει γήπεδο όπου μπορούν να παίξουν μπάλα μικροί και μεγάλοι. Το Σαββατοκύριακο φροντίστε να πάτε νωρίς, γιατί συνήθως μαζεύει πολύ κόσμο.

Θυμάρι

(37.69°Ν, 23.94°Ε)

Βοτσαλάκι, χρυσαφένια άμμος, γαλαζοπράσινα νερά και έντονη μυρωδιά από θυμάρι συνδυάζονται αρμονικά σε μια μικρή, ήρεμη παραλία 50 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα. Λίγο μετά την Παλαιά Φώκαια και κάμποσες ταβέρνες στον ομώνυμο οικισμό θα συναντήσετε αυτή την «εξωτική» παραλία. Πάρκινγκ και εύκολη πρόσβαση την καθιστούν ιδανικό προορισμό για οικογένειες και μεγάλες παρέες.

Όλες οι παραλίες της Αττικής που πρέπει να ξέρεις (και με συντεταγμένες gps) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ζούμπερι - Νέα Μάκρη

(38.07°Ν, 23.99°Ε)

Ιδανική για όσους απολαμβάνουν το καλό φαγητό δίπλα στα κύματα. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν δύο ψαροταβέρνες, το «Ακρογιάλι» και «Ο Ζούμπερης». Επιλέξτε την για χαλαρές οικογενειακές στιγμές και φρέσκα ψάρια δίπλα στην άμμο.

Μάτι

(38.05 Ν, 23.99 Ε)

Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Νέας Μάκρης, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το κέντρο της περιοχής. Την επιλέγουν κυρίως οικογένειες, αν και δεν είναι οργανωμένη και δεν διαθέτει πάρκινγκ. Παραμένει, ωστόσο, μια ασφαλής επιλογή για κολύμπι στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Κόκκινο Λιμανάκι

(38.03°Ν, 24.00°Ε)

Η πιο χαρακτηριστική παραλία της Ραφήνας απέχει περίπου 29 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Ως επί το πλείστον είναι αμμουδερή, εκτός από κάποια σημεία που έχουν βότσαλο. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν ταβέρνες αλλά και μια καφετέρια με μοναδική θέα.

Βάρκιζα

(37.82°Ν, 23.80°Ε) – Γαλάζια Σημαία 2018

Μπορεί να μη διακρίνεται για τη φυσική της ομορφιά ή τα καταγάλανα νερά της, αλλά αποτελεί πάντα μια καλή λύση για όσους ψάχνουν για μια γρήγορη απόδραση δροσιάς. Στα συν οι πολλές επιλογές για φαγητό. Εστιατόρια, ταβέρνες και ψητοπωλεία απέχουν μόλις μερικά μέτρα. Σε κοντινή απόσταση, μάλιστα, πάνω στη λεωφόρο Βάρης - Βαρκίζης και Πρεβέζης, βρίσκονται και τα περίφημα Βλάχικα, όπου μπορείτε να απολαύσετε άφθονο κρέας.

Όλες οι παραλίες της Αττικής που πρέπει να ξέρεις (και με συντεταγμένες gps) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Παραλίες για θαλάσσια σπορ

Παραλία Λούτσας - Γαλάζια Σημαία 2018

(37.87°Ν, 24.01°Ε)

Σύμφωνοι, η θάλασσά της δεν βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με αυτές άλλων πιο απομακρυσμένων και εξωτικών παραλιών, όμως, λόγω των δυνατών ανέμων, ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ, όπως το surf ή το windsurfing, κυρίως από έμπειρους αθλητές. Μετά από κάθε μπάνιο μπορεί να δοκιμάσετε φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες που βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής.

Παραλία Αγίου Νικολάου

(37.99°Ν, 24.02°Ε)

Στη συγκεκριμένη παραλία μπορείτε να πάτε με την οικογένειά σας και να επιδοθείτε σε διάφορες δραστηριότητες, αφού η άπλα και η ηρεμία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα θαλάσσια σπορ, όπως το windsurfing, το καγιάκ και η ιστιοπλοΐα. Α! Για τους αρχάριους παραδίδονται μαθήματα από έμπειρους δασκάλους.

Yabanaki - Γαλάζια Σημαία 2018

(37.82°Ν, 23.80°Ε) - Γαλάζια Σημαία

Η οργανωμένη παραλία της Βάρκιζας (έχει είσοδο) ενδείκνυται για διάφορα θαλάσσια σπορ όπως το σκι και το σερφ, ενώ για τις παρέες υπάρχει και η γνωστή σε όλους μας «μπανάνα». Κατά μήκος του Yabanaki θα βρείτε διάφορα μέρη για φαγητό, καφέ και ποτό. Το βράδυ, μάλιστα, το beach bar σερβίρει μοναδικά κοκτέιλ.

Όλες οι παραλίες της Αττικής που πρέπει να ξέρεις (και με συντεταγμένες gps) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Σαρωνίδα

(37.75°Ν, 23.91°Ε)

Η γνωστή παραλία της ομώνυμης παραλιακής συνοικίας είναι για όλους. Τις καθημερινές είναι σχετικά ήσυχα, ενώ τα Σαββατοκύριακα ο κόσμος αυξάνεται. Εκεί μπορείτε να χαλαρώσετε, να απολαύσετε τον ήλιο και τις βουτιές στη θάλασσα. Αν σας αρέσουν τα θάλασσια σπορ, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τον Ναυταθλητικό Όμιλο Σαρωνίδας όπου θα βρείτε προγράμματα για πιλάτες, γιόγκα, αεροβική, μέχρι και μαθήματα κολύμβησης.

Άγιος Κοσμάς

(37.89°Ν, 23.72°Ε)

Λίγα μόλις μέτρα από τη λεωφόρο Ποσειδώνος και πολύ κοντά στον αστικό ιστό, προσφέρεται για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα. Η αμμουδερή παραλία είναι πόλος έλξης για όσους λατρεύουν τα σπορ, καθώς διαθέτει μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις. Στο beach bar πραγματοποιούνται επίσης τουρνουά και προπονήσεις από επαγγελματίες. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με αρκετούς τρόπους, από αυτοκίνητο, μέχρι λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τραμ.

Παραλίες που θυμίζουν νησιά

Αγία Μαρίνα - Αλθέα

(37.81°Ν, 23.85°Ε)

Μια απροσδόκητη όαση στον δρόμο για τον Μαραθώνα. Λίγο μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας θα συναντήσετε την ταμπέλα «Οικισμός Άλθεας». Στρίψτε δεξιά και ευχηθείτε να βρείτε κάπου να παρκάρετε. Μόλις κατέβετε τα σκαλάκια, θα νιώσετε ότι έχετε φτάσει στον «παράδεισο». Ο κολπίσκος με τα ιδιαιτέρως καθαρά νερά, τις σπηλιές και τη χρυσή αμμουδιά σε κάνουν να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι 40 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Θα πρέπει να έχεις εφοδιαστεί με φαγώσιμα και νερό πριν φτάσεις εκεί, καθώς είναι αρκετά απομονωμένα.

Όλες οι παραλίες της Αττικής που πρέπει να ξέρεις (και με συντεταγμένες gps) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

«Ερωτοσπηλιά»

(37.89°Ν, 24.03°Ε)

Αυτός ο κολπίσκος μοιάζει ξεκάθαρα με εξωτικό νησί και αυτός είναι ο λόγος που είναι ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς της Αττικής. Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου βορειοδυτικά από το Πόρτο Ράφτη, είναι προσβάσιμη μόνο με Ι.Χ. Διασχίστε τον στενό χωματόδρομο, παρκάρετε όπου μπορείτε και βρείτε κενό για να απλώσετε την πετσέτα σας. Διαθέτει ομπρέλες, λίγες ξαπλώστρες και μια μικρή ξύλινη καντίνα με σάντουιτς και ροφήματα. Βότσαλο, καθαρά νερά και ψηλά βράχια για βουτιές συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Ψάθα

(38.11°Ν, 23.22°Ε)

Βρίσκεται στον Κορινθιακό Κόλπο, στην κατεύθυνση προς Μέγαρα, και απέχει περίπου μιάμιση ώρα με το αμάξι από την Αθήνα. Η καθαρή παραλία, τα κρυστάλλινα νερά και η καταπράσινη βλάστηση την κάνουν να μοιάζει με νησάκι του Αιγαίου. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά η περιοχή διαθέτει πλήθος επιλογών για καλό φαγητό και ποτό. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός. Ειδικά τα Σαββατοκύριακα μαζεύει πολύ κόσμο.

Λιμανάκια

(37.80°Ν, 23.79°Ε)

Τα Λιμανάκια θυμίζουν νησί. Από τη μία τα γαλαζοπράσινα νερά, που σου επιτρέπουν να βλέπεις τον βυθό της θάλασσας, και από την άλλη η βραχώδης παραλία, ξεχνάς πως βρίσκεσαι μόλις 30 λεπτά (με αυτοκίνητο) από το κέντρο της Αθήνας. Στην παραλία βρίσκεται και ένα μικρό, ξύλινο beach bar. Εκεί μπορείτε να πιείτε ένα αναψυκτικό ή να φάτε κάτι ελαφρύ. Η απέναντι πλευρά της παραλίας φημίζεται για τις βουτιές από μεγάλα ύψη. Οι περισσότεροι επισκέπτες της είναι νεαρής ηλικίας και μαθητές. Υπάρχει πρόσβαση και με λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Όλες οι παραλίες της Αττικής που πρέπει να ξέρεις (και με συντεταγμένες gps) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Παραλία Σχινιά

(38.15°Ν, 24.00°Ε) - Γαλάζια Σημαία 2018

Μπάνιο δίπλα σε πευκοδάσος είχατε φανταστεί ποτέ; Κι όμως, στην παραλία του Σχοινιά μπορείτε να κάνετε μπάνιο και πικνίκ κάτω από τον φυσικό ίσκιο των πεύκων. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, γι' αυτό πρέπει να φέρετε μαζί τον δικό σας εξοπλισμό. Η θάλασσα είναι ρηχή και τα νερά κρυστάλλινα.

Λεγραινά

(37.67°Ν, 23.99°Ε)

Βρίσκεται περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο από το κέντρο της Αθήνας. Η παραλία έχει άμμο και τα νερά της είναι καταγάλανα. Συνηθίζουν να την επισκέπτονται γυμνιστές. Μετά το μπάνιο μπορείτε να φάτε κάτι στις κοντινές καντίνες και στις ταβέρνες με το φρέσκο ψάρι.

Όλες οι παραλίες της Αττικής που πρέπει να ξέρεις (και με συντεταγμένες gps) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Oργανωμένες με beach bar

Άλιμος - Ακτή του Ήλιου

(37.91°Ν, 23.72°Ε)

Στην παραλιακή, επάνω στη λεωφόρο Ποσειδώνος, βρίσκεται ένας από τους πιο κοντινούς προορισμούς για κολύμπι, ηλιοθεραπεία και διασκέδαση. Μόλις 7,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, η «Ακτή του Ήλιου» θεωρείται μία από τις πιο καλά οργανωμένες παραλίες. Καφετέριες, αναψυκτήρια, εστιατόρια, αποδυτήρια, τουαλέτες, γήπεδο βόλεϊ, παιδική χαρά, ναυαγοσώστες μέχρι και πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών. Είναι ιδιωτική και έχει είσοδο, ενώ οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα ενοικίασης κανό ή θαλάσσιου ποδηλάτου για τους φαν των θαλάσσιων σπορ.

Σχίνος Αλεποχώρι

(38.06°Ν, 23.13°Ε)

Ο γραφικός κολπίσκος του Σχίνου έγινε γνωστός κυρίως λόγω του beach bar που βρίσκεται εκεί. Το Cariocas είναι διάσημο για το sound system που διαθέτει και θεωρείται ένα από τα καλύτερα beach bars στην Αττική. Φεστιβάλ, μουσικές βραδιές, πάρτι, προσελκύουν πλήθος κόσμου, προκαλώντας το αδιαχώρητο στην ακτή. Η παραλία έχει βότσαλο, καθαρά νερά και πανέμορφο βυθό. Στο beach bar θα βρείτε καφέ, ποτό και φαΐ. Διαθέτει επίσης σανίδες και έτσι, κάνοντας κουπί (κάμποση ώρα), να φτάσετε σε μια τεράστια, απομονωμένη σπηλιά με νερά που μαγεύουν. Ο χώρος διαθέτει πάρκινγκ, ενώ, αν πεινάσεις πολύ, μπορείς να επισκεφτείς τις ψαροταβέρνες που βρίσκονται δίπλα ακριβώς και σερβίρουν εξαιρετικές γαρίδες σαγανάκι.

Όλες οι παραλίες της Αττικής που πρέπει να ξέρεις (και με συντεταγμένες gps) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Πεύκο

(37.77°Ν, 23.90°Ε)

Θα τη βρείτε στον δρόμο για Σαρωνίδα. Προορίζεται κυρίως για οικογένειες, μια και διαθέτει μεγάλη αμμουδιά. Στην παραλία υπάρχει το beach bar «Heaven», όπου θα βρεις σίγουρα κάτι να πιεις και να χαλαρώσεις. Οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν. Το καλοκαίρι στην παραλία υπάρχει και ναυαγοσώστης.

Μαύρο λιθάρι

(37.74°Ν, 23.90°Ε) - Γαλάζια Σημαία 2018

Μία από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς παραλίες της Αττικής σε περιμένει στην Ανάβυσσο. Το beach bar διαθέτει δωρεάν ξαπλώστρες και μαξιλάρες, όπου μπορείς να χαλαρώσεις και να πιεις ένα ποτό. Επίσης, διοργανώνει μουσικές βραδιές και DJ sets με διάσημους παραγωγούς, γεγονός που έχει μετατρέψει το Μαύρο Λιθάρι σε πόλο έλξης για το νεανικό κυρίως κοινό. Μην το προτιμήσετε αν δεν σας αρέσει ο συνωστισμός.

Αστέρας Βουλιαγμένης

(37.81°Ν, 23.77°Ε) - Γαλάζια Σημαία 2018

Η πλαζ του Αστέρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εκεί θα βρείτε καθαρά νερά, εστιατόρια, ντους, γήπεδα beach volley και αρκετούς επωνύμους, αφού πρόκειται σίγουρα για το πιο κοσμικό μέρος της αθηναικής Ριβιέρας. Η είσοδος στην παραλία δεν είναι δωρεάν και ποικίλλει ανάλογα με τη μέρα και την ηλικία. Διαθέτει, φυσικά, ξαπλώστες και μεγάλο χώρο για πάρκινγκ.

Όλες οι παραλίες της Αττικής που πρέπει να ξέρεις (και με συντεταγμένες gps) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Χάρακας

(37.67°Ν, 23.97°Ε)

Πέρα από μαγιό και βατραχοπέδιλα, θα χρειαστείς σίγουρα μεταφορικό μέσο για τη συγκεκριμένη παραλία που βρίσκεται στην κατεύθυνση της Αθηνών-Σουνίου. Η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη, αλλά τόσο γραφική που θα σας αποζημιώσει. Όταν πια φτάσεις και πατήσεις την ξανθιά άμμο της τεράστιας παραλίας, θα νιώσεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί. Πριν ή μετά τη βουτιά στα πεντακάθαρα γαλανά νερά μπορείς να πιεις ένα δροσερό κοκτέιλ ή ότι άλλο επιθυμείς σε κάποιο από τα beach bars που υπάρχουν εκεί. Καλό είναι να συνδυάσεις την επίσκεψη στον Χάρακα με μια ολοήμερη εκδρομή. Μπορείς να παίξεις ρακέτες, beach volley ή να διαβάσεις ήσυχα το βιβλίο σου, καθώς περιμένεις να θαυμάσεις το ειδυλιακό ηλιοβασίλεμα. Στην επιστροφή επιβάλλεται στάση σε μία από τις ψαροταβέρνες στα Λεγραινά.

Αυλάκι

(37.87°Ν, 24.04°Ε) - Γαλάζια Σημαία 2018

Νότια από το Πόρτο Ράφτη, μόλις 38 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας βρίσκεται η ομώνυμη οργανωμένη πλαζ. Η αμμουδερή παραλία προσελκύει πλήθος λουόμενων, καθώς συνδυάζει καθαρά νερά, φύση και ωραίο κλίμα. Το beach bar παρέχει όλα τα κομφόρ για ένα απολαυστικό μπάνιο, αν και τις ώρες αιχμής γίνεται το αδιαχώρητο.

Όλες οι παραλίες της Αττικής που πρέπει να ξέρεις (και με συντεταγμένες gps) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Παραλίες σε αρχαιολογικούς χώρους

Λίμνη Βουλιαγμένης

(37.81Ν, 23.79°Ε)

Αν δεν σας αρκούν τα καθαρά νερά και το πράσινο τοπίο, μπορείτε να επισκεφτείτε τη Λίμνη Βουλιαγμένης και παράλληλα τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται δίπλα της. Το αρχαιολογικό στοιχείο συνδέεται άμεσα με την παραλία, καθώς ονομάζεται και Λίμνη Ηραίου, λόγω του ναού της Ήρας που βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου. Διαθέτει παραλία με άμμο, έχει μήκος δύο χιλιόμετρα και πλάτος 1 χιλιόμετρο. Αποτελεί, ουσιαστικά, λιμνοθάλασσα και επικοινωνεί με τον Κορινθιακό Κόλπο μέσω ενός στενός περάσματος. Σύμφωνα με τον θρύλο, θεωρείται ιερή γιατί κρατάει τα νερά από τον ναό που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα.

Σούνιο

(37.65°Ν, 24.02°Ε)

Είχατε φανταστεί ποτέ θα μπορούσατε να κάνετε μπάνιο με θέα έναν αρχαιολογικό ναό; Στην παραλία του Σουνίου μπορείτε να δείτε ακριβώς από πάνω σας τον περίφημο Ναό του Ποσειδώνα. Η παραλία βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το ξενοδοχείο Aeagean Βeach. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε τα ροφήματα από το μπαρ της παραλίας, ενώ διατίθεται και δημόσια ντουζιέρα. Οι ξαπλώστρες είναι προς ενοικίαση και τα νερά είναι καθαρά. Προτιμήστε να την επισκεφτείτε καθημερινή, γιατί τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο.

Όλες οι παραλίες της Αττικής που πρέπει να ξέρεις (και με συντεταγμένες gps) Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
Αθήνα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ