@ Fedora,Πρέπει να ζεστάνεις πρώτα το νερό που θα βάλεις στο κάτω μέρος της μόκας, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βάζεις στο φίλτρο τον καφέ, που καλύτερα να είναι σχετικά χοντροκομμένος, χωρίς να τον πατάς όπως στις μηχανές, απλά βάζεις όσο χωράει άνετα το φίλτρο για να γεμίσει και βιδώνεις το πάνω μέρος. Τον βράζεις σε όσο χαμηλότερη φωτιά γίνεται και τον παρακολουθείς. Όταν βγει ο καφές, μόλις το χρώμα του αρχίσει να ξανθίζει, κατεβάζεις γρήγορα τη μόκα από τη φωτιά και την κρυώνεις αμέσως με μια βρεγμένη πετσέτα που θα έχεις βάλει στην κατάψυξη πριν ξεκινήσεις όλη αυτή τη διαδικασία, για να σταματήσεις το βρασμό και να μην βγάλει άλλο καφέ, γιατί θα αραιώσει πολύ, και από ένα σημείο και μετά ο καφές θα μυρίσει καμένο.Είναι αρκετά πιο εύκολο από όσο ακούγεται. :-)
Σχολιάζει ο/η