ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ωραία λοιπόν, πέστε μου εσείς οι "ευαίσθητοι", αν θα προτιμούσατε η κότα να σφαζόταν και να γινόταν στη σούβλα με σως λεμόνι-μουστάρδα, ή με κάρυ ή και απλούστερα με πατάτες. Στη βόρεια αφρική φτιάχνουν και κουσκους, όπου ανακατεύουν το κοτόπουλο και με βοδινό, ρεβύθια, κολοκύθι και καρρότα και το σερβίρουν απάνω σε πλιγούρι (duh). Ένα απ' τα καλύτερά μου είναι και το coq au vin bourgignon, όπου η κότα μαρινάρεται σε κρασί για μια μέρα με κρεμμύδι καρότο και θυμάρι, κατόπιν μαγειρεύεται στην κατσαρόλα όπου προσθέτεις κατόπιν κρεμμυδάκια στιφάδου, μανιτάρια και μπέικον σε κυβάκια. Λοιπόν διαλέξτε και πάρτε: κοτόπουλο ζωντανό ή με έναν από αυτούς τους τρόπους.
Σχολιάζει ο/η