ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Και κάτι ακόμα θα ήθελα παρακαλώ να συμπληρώσω στο σχόλιό μου προς αυτό το ανώνυμο των 09:16:
Καλό θα είναι να αποφεύγουμε να μπλέκουμε τον φεμινισμό σε τέτοια θέματα γιατί τέτοιες δηλώσεις γίνονται βούτυρο στο ψωμί όσων αμφισβητούν την σημαντικότητά του.
Όσοι άνθρωποι πιστεύουν πως ο φεμινισμός είναι εδώ για τέτοια θέματα για να λύσει το ποιός θα μιλάει και θα προσεγγίζει πρώτος με το πρόσχημα της ισότητας είναι βαθιά νυχτωμένοι και ακούσια ή εκούσια παραπλανημένοι.
Η στήριξη του φεμινισμού είναι σημαντική και απαραίτητη για πολλούς άλλους λόγους ιδιαιτέρως σημαντικούς.
Επίσης αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με τις δυσκολίες που υπάρχουν στις ανθρώπινες σχέσεις οφείλουμε να είμαστε αντικειμενικοί και με τα δύο φύλα.
Ναι, οι άνδρες είναι προνομιούχοι σε πολλά θέματα σε σχέση με τις γυναίκες, υπάρχουν πολλά βήματα ακόμα ώστε να επιτευχθεί η ισότητα σε πολλά ζητήματα, πρέπει επιτέλους να δώσουμε ένα διαφορετικό νόημα στη λέξη ανδρισμός αν θέλουμε να προχωρήσουμε σωστά.
Η εποχή όμως από μόνη της δεν ευνοεί περισσότερο τους άνδρες για να κάνουν σχέση όπως λέει το σχόλιο. Ούτε τις γυναίκε τις ευνοεί. Δεν είναι θέμα εποχής.
Άνδρες άνεργοι πώς να κάνουν σχέση; Εδώ δεν βρίσκουν ούτε για κάτι περιστασιακό, για λίγη εφήμερη τρυφερότητα και αγάπη.
Ναι, η ανεργία δεν είναι αφροδισιακή, συμφωνώ. Εδώ κάποιοι θα πουν πως πρέπει να βρουν πρώτα δουλειά και μετά να ψάξουν για τον έρωτα και πώς τολμάνε και σκέφτονται τον έρωτα όταν δεν έχουν λεφτά και δουλειά και τέτοια. Άρα καταρρίπτεται το επιχείρημα ότι η εποχή ευνοεί τους άνδρες για να κάνουν σχέση, η εποχή από μόνη της δεν ευνοεί τίποτα.
Άνδρες χαμηλόμισθοι με τον βασικό μισθό. Κάποιοι παίρνουμε κάτω από τον βασικό μισθό, για πολλούς και διάφορους λόγους, μην το αναλύσουμε τώρα.
Ας πούμε όμως ότι παίρνουν κάποιοι τον βασικό μισθό.
Ευνοεί λοιπόν η εποχή αυτούς τους άνδρες για μακροχρόνια σχέση; Ή και περιστασιακή;
Σε καμία περίπτωση.
Η ομορφιά τους (όσων είναι εμφανίσιμοι) τους ευνοεί-αν συμβαίνει κι αυτό- επειδή γίνονται πόλος έλξης.
Δεν έχεις μέσο μεταφοράς, είσαι άχρηστος, τελείωσε, σε φτύνει στα μούτρα η εποχή, θεωρείσαι αποτυχημένος.
Δεν είναι ότι στο λένε οι γυναίκες, στο λέει η κοινωνία γενικότερα με τη στάση της απέναντί σου.
Αν τύχει και αντιπαθείς εκ γενετής την οδήγηση όπως εγώ; Ακόμα χειρότερα, εκτός από αποτυχημένος θεωρείσαι και περίεργος, ο τύπος με τις παραξενιές.
Όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου και ερωτικών προτιμήσεων και οικονομικής κατάστασης έχουν προβλήματα και μπορεί να δυσκολεύονται στη σύναψη ερωτικών σχέσεων.
Αλλά αν δυσκολεύεται ο εργαζόμενος σε εταιρεία που παίρνει 1500 ευρώ (και παραπάνω) και σκέφτεται ότι δεν του δίνει το bonus το πεντακοσάρικο που του έταξε ο διευθυντής επειδή αποφάσισε περικοπές, σκεφτείτε πόσο ακατόρθωτο είναι για τον χαμηλόμισθο ή τον άνεργο που υπολογίζει τα έξοδά του ίσα-ίσα για να βγει.
Εδώ θα προταθεί η λύση αλλαγής δουλειάς, να ψάξει κάτι καλύτερο.
Αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί μπορεί να φύγεις από μια δουλειά για να βρεις κάτι καλύτερο και να μείνεις ξεκρέμαστος μετά για αρκετό καιρό.
Άρα δεν ευνοεί η εποχή.
Σε έναν ιδανικό κόσμο όπου η συνειδητή επιλογή της αντιπαραγωγικότητας και η ουσιαστική ελευθερία δεν θα θεωρούνταν θανάσιμα αμαρτήματα και όπου ο μικροαστισμός δεν θα αποτελούσε την κυρίαρχη νοοτροπία των ανθρώπων, τότε ναι θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για εύνοια.
Μέχρι τότε πίσσα και βαθύ σκοτάδι, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές.
Τι ευνοεί τους ανθρώπους και κάνουν σχέσεις πατρά τα αρνητικά τους στοιχεία ή τις ελλείψεις τους;
Αρχικά η εμφάνιση, στη συνέχεια για τη διατήρηση της σχέσης ο καλός χαρακτήρας και το θάρρος-θράσος που έχουν στην διεκδίκηση και η ικανότητα πειθούς που έχουν η οποία συνήθως παρουσιάζει skills που σε καμία περίπτωση δεν έχουν στην πραγματικότητα, το λεγόμενο στάχτη στα μάτια.
Πολλές δυσκολίες υπάρχουν και για τις άνεργες ή άεργες γυναίκες και τις χαμηλόμισθες που βρίσκουν κάποιον που τις εκμεταλλεύεται επειδή θεωρεί πως εκείνη τού ανήκει και τους προσφέρει υλικά αγαθά με αντάλλαγμα την αδιαμαρτύρητη διαθεσιμότητά τους.
Ουσιαστική ελευθερία δεν υπάρχει για κανέναν άνθρωπο.
Αυτά αν θέλουμε να βάλουμε λίγο ρεαλισμό στη ζωή μας.

Σχολιάζει ο/η