ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αρχικά να σου ευχηθώ να βρεθεί κάποιος που επιθυμείς να σου μιλήσει αν όντως ισχύει αυτό που λες. Να σου συμβεί αυτό το καλό και σύντομα μάλιστα, αύριο-μεθαύριο.
Από εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω αν απλώς εννοείς ότι δεν σου μιλούν στο δρόμο κι αυτό σε ξενερώνει ή αν είσαι ερωτικά παντέρημη.
Δηλαδή εντάξει μπορεί να μη σου συμβαίνει στο δρόμο ή σε μια έξοδο με τις φίλες σου αλλά υποθέτω πως σε κάποιο μαγαζί ή όπου συχνάζεις τέλος πάντων θα σου συμβαίνει. Ακόμα κι αν δεν καταλήγει σε μακροχρόνια σχέση, κάποιες έστω εφήμερες περιπετειούλες έχεις.
Αν δεν έχεις και υποθέτω λάθος, συγνώμη.
Αλλά αυτό βλέπω εγώ έξω που βγαίνω. Ας πούμε προχτές την Πέμπτη το βράδυ στο Τριανόν στο φεστιβάλ ταινιών που είχε πολύ κόσμο και γινόταν χαμός, όταν δεν διάβαζα καθόμουν έτσι και παρατηρούσα. Ήμουν ο μοναδικός ολομόναχος στο πλήθος. Ο μοναδικός. Κάτι που δεν μου συμβαίνει πρώτη φορά και μου συμβαίνει σε διάφορους χώρους. Και καθόμουν και σκεφτόμουν πόσες και πόσοι άραγε απ' αυτούς τους ανθρώπους θα μπαίνουν εδώ μέσα ή σε άλλες στήλες ή στα προωπικά τους social και θα γράφουν πόση μοναξιά ζουν και δεν έχουν κανέναν και δεν έχουν φίλους και φίλες και δεν τους/τις φλερτάρει κανένας και διάφορα τέτοια. Σκέφτηκα ότι μπορεί ακόμα και την ίδια μέρα, λίγη ώρα πριν έρθουν στο φεστιβάλ μπορεί να έγραψαν στο ίντερνετ πόσο μόνοι νιώθουν κι ότι θα περάσουν ένα μοναχικό βράδυ Πέμπτης γιατί κανένας δεν τους καταλαβαίνει και δεν έχουν παρέες και σχέσεις κτλ... Και μετά ντύθηκαν και ήρθαν στο φεστιβάλ με σχέσεις ή με φίλους ή συναντήθηκαν εκεί όπως είδα ότι συνέβη με κάποιους κι όλα καλά. Κι εγώ ήμουν ο μόνος, σαν τη μύγα μες στο (σοκολατούχο) γάλα.
Το ίδιο θα είμαι και θα σκέφτομαι και σήμερα εκεί που θα πάω και αύριο εκεί που θα πάω και τη Δευτέρα που θα πάω κάπου αλλού κι ούτω καθεξής.
Δεν λέω ότι είμαι ο μοναδικός μόνος, πολλοί άνθρωποι υπάρχουν που δεν τους μιλάει κανείς και περνούν απαρατήρητοι ανεξαρτήτως φύλου αλλά τι να το κάνω; Μιλάω με βάση αυτά που βλέπω και δεν είμαι κλεισμένος στο καβούκι μου και στο σπίτι μου.
Επίσης δεν παίζει ρόλο η εμφάνιση πάντα όσον αφορά την προσέγγιση, εσύ καλά κάνεις κι είσαι περιποιημένη και κομψή όπως γράφεις αλλά υπάρχουν απεριποίητες με μαλλιά κότσο και ντυμένες απλά κι είναι πολύ φιλικές και μπορεί να μιλήσουν πρώτες ή να δώσουν το πράσινο φως άμεσα χωρίς υπεκφυγές.
Δηλαδή τι να το κάνει ο άλλος αν είσαι ευδιάθετη και αισιόδοξη και απλά μιλάς με τις φίλες σου ή σκρολάρεις στο κινητό όταν βγαίνεις μόνη σου;
Να 'ρθει ο άλλος να σε αποσπάσει από το κινητό, να σου πει ότι του αρέσεις, να σου ζητήσει τηλέφωνο ή λόγω μόδας σήμερα να σου πει να του δώσεις τα social σου να μιλάτε οχτώ χιλιάδες χρόνια από εκεί. Και; Ποιό το νόημα; Επίσης υπάρχουμε κι εμείς που δεν έχουμε social και τρώμε άκυρο και μόνο που το ξεστομίζουμε.
Αν σου συνέβαινε, θα το έκραζες, θα έγραφες πως βγαίνεις με τις φίλες σου και είστε χαρούμενες και συζητάτε ωραία και ξαφνικά έρχεται ένας ''πέφτουλας'' να σας χαλάσει τη διάθεση.
Και να σε πλησιάει κάποιος και να σου μιλήσει είναι πιθανόν να μη σου αρέσει εμφανισιακά, κάτι δεκτό και κατανοητό. Ο πανέμορφος και η πανέμορφη όμως θα είναι σε ένα κλαμπάκι ή σε ένα εστιατόριο ή διακοπές στη Χονολουλού, συνήθως αν έρθει κάποιος να σου μιλήσει και ψάχνει συντροφιά στο δρόμο δεν θα αρέσει εμφανισιακά γιατί δεν θα έχει ανάγκη να ψάξει για κάποια στο δρόμο ή εκείπ ου κάθεσαι με τις φίλες σου εσύ, έχει ήδη έτοιμο πρόγραμμα και ξέρει πού να πάει και με ποιές να βρεθεί.
Καλή τύχη πάντως, να σου συμβεί ό,τι επιθυμείς.

Σχολιάζει ο/η