ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Είμαι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερός σου και σε καταλαβαίνω. Δεν ξέρω πόσες ευκαιρίες σου έχουν δοθεί για σύναψη φιλικών ή ερωτικών σχέσεων, γιατί είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, παίζει σημαντικότατο ρόλο. Ίσως να προσπέρασες κι εσύ αρκετές ευκαιρίες ή να μην τις κατάλαβες όταν ήρθαν στο δρόμο σου. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο σού είναι δύσκολο να κάνεις φιλικές κι ερωτικές σχέσεις, εννοώ αν είναι κάποια φάση (έστω και μακροχρόνια) που περνάς, αν δηλαδή κάποτε ήσουν εξωστρεφής και μετά οδηγήθηκες στην εσωστρέφεια.
Σχετικά με το ότι δεν έχεις δουλειά, σε έναν δίκαιο μη καταναλωτικό αδηφάγα κόσμο δεν θα έπρεπε να αποτελεί εμπόδιο στη δημιουργία ούτε φιλικών ούτε ερωτικών σχέσεων. Αλλά δυστυχώς πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις επιταγές της κοινωνίας κι αυτό είναι πολύ άσχημο και ψυχοφθόρο. Εδώ ακόμα και άνθρωποι που είχαν φιλικές ή ερωτικές σχέσεις, ξέρεις πόσα παραδείγματα τέτοιων σχέσεων χάλασαν την περίοδο της κρίσης (και πιο πριν ακόμα) επειδή υπήρξε απόλυση ή κάποιο επαγγελματικό πρόβλημα τέλος πάντων;
Σε έναν ιδανικό (για μένα αλλά ευτυχώς και για άλλους αν λάβω υπ' όψιν κάποιες συζητήσεις που έχω κάνει) κόσμο θα ζούσαμε όπως έλεγε σε μια δήλωσή του για τους ήρωες των ταινιών του ο καλύτερος -με διαφορά- σκηνοθέτης που πέρασε από την Ελλάδα, ο Νίκος Νικολαϊδης:
«Οι ήρωές μου δεν είναι ποτέ εύθραυστοι και ουδέποτε συντρίβονται. Απλώς επιλέγουν την αυτοδιάθεση, την αντιπαραγωγικότητα και τη μη κατανάλωση αγαθών και ιδεών.» Ν.Ν.
Ζούμε όμως σε μια άλλης μορφής κοινωνία οπότε θα σου πρότεινα την άμεση αναζήτηση εργασίας σε περίπτωση που δεν έχεις κάποια οικονομική καβάντζα ή τη δυνατότητα για δανεισμό από άλλους, έστω μια μίνιμουμ οικονομική εξασφάλιση δηλαδή.
Η δουλειά είναι το σημαντικότερο πράγμα στις μέρες μας, είναι θέμα επιβίωσης κι από εκεί να ξεκινήσεις.
Από εκεί και πέρα αν δυσκολευόσουν πάντα στη δημιουργία σχέσεων, μάθε να αγαπάς τη μοναξιά σου, να φροντίζεις και να αγαπάςω τον εαυτό σου. Έστω και μόνη. Καλό θα ήταν να κάνεις και κάποιες προσπάθειες προσέγγισης ατόμων αν μπορείς. Και να βρεις κάποιο χόμπι ή δραστηριότητα που να σου αρέσει ώστε αυτή σου η ενασχόληση να επισκιάζει τις ελλείψεις της ζωής σου.
Όπως και να 'χει, καλή δύναμη κι αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Σου στέλνω κι ένα τραγουδάκι ταιριαστό με την περίσταση:

https://youtu.be/Cy-Y0FF-zV4

Σχολιάζει ο/η