Ειναι ενα ευαισθητο θεμα της κακοποιησης αυτο που εθιξες των γυναικων ναι, των παιδιων θυματα σε κακοποιητικους γαμους/σχεσεις και των ανδρων φυσικα που κακοποιουνται απο τις γυναικες τους. Οι γονεις μπορει να κακοποιουνται και απο τα ιδια τα παιδια τους, ξερω περιπτωσεις γονιων ηλικιωμενων μεν που περνανε ασχημα με λεκτικη και σωματικη βια επειδη τα παιδια υποχρεωθηκαν /εξαναγκαστηκαν να τους κοιταξουν. Δεν ειναι μονο τα παιδια αμοιρα ευθυνων. Ο καθενας εχει τις ευθυνες του. Και ως γονιος και ως συζυγος/συντροφος και ως παιδι.
Το γιατι μενει κανεις σε ενα τετοιο περιβαλλον ή γιατι φερεται ετσι ενω θα περιμενε κανεις να φερθει διαφορετικα, θα πρεπει να το βλεπουμε ξεχωριστα σε καθε περιπτωση. Ξεχωριστα γιατι αλλες οι συνθηκες αλλα τα προσωπα, δεν αντιδρουν ολοι το ιδιο δεν συμπεριφερονται το ιδιο. Για ολους αυτους τους λογους λοιπον.
Στην περιπτωση της κακοποιητικης συμπεριφορας γυναικα προς ανδρα, ενας ανδρας δυσκολα το παραδεχεται στον εαυτο του ποσο μαλλον σε εναν τριτο σε εναν ειδικο. Οτι ειναι θυμα κακοποιητικης συμπεριφορας. Γιατι γενιες ανδρων γαλουχηθηκαν με το προνομιο να ειναι ισχυρες να πει τι λοιπον? Οτι επεσε θυμα? Αυτοματα εσωτερικα χανει και την υπερηφανεια του και τον ανδρισμο του γιαυτο και πολλοι δεν μιλανε ανοιχτα.
Αλλοι γιατι φοβουνται. Αλλοι γιατι δεν εχουν ενα ερεισμα να φυγουν και να αντιδρασουν αναλογα.
Θελω να πω ειναι πολλοι οι λογοι και οι συμπεριφορες δεν τελειωνει σε μια και μονη αιτιολογηση.
Ειναι και να δουν και τα ιδια τα λαθη τους αν θες τις λαθος συμπεριφορες τους οποτε αν τα παραβλεπουν ολα αυτα, μετα πως θα φυγουν οταν κατι δεν ειναι κακοποιητικο για εκεινους?

Σχολιάζει ο/η