Start up Live Athens #3- “Sustainable Entrepreneurship”

Start up Live Athens #3- “Sustainable Entrepreneurship” Facebook Twitter
0


Το Startup Live Athens είναι ένα τριήμερο event επιχειρηματικότητας, το οποίο διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στις 7 με 9 Ιουνίου και θα φιλοξενηθεί στο ALBA Graduate Business School, at the American College of Greece. Ώριμες ιδέες, στο στάδιο της ανάπτυξης ή της υλοποίησης έρχονται να βρουν ομάδα και, με τις συμβουλές και την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων, να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο. Τελικός σκοπός, να διαγωνιστούν και να διεκδικήσουν βραβεία που θα τις υποστηρίξουν στο ξεκίνημά τους, όπως συμμετοχή στο Pioneers Festival, ένα απο τα μεγαλύτερα συνέδρια επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη.

Φέτος, με θέμα τη ‘’Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα’’, στοχεύει σε τομείς όπου η χώρα έχει ανάγκη, αλλά και πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η αγροτική παραγωγή, τομείς όπου υπάρχει “χώρος” για επιχειρηματική δράση αλλά και τομείς-κλειδιά για την οικονομική ανάπτηξη της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι εξαιρετικά πλούσια από πόρους και υπάρχει σίγουρα εύφορο έδαφος για δημιουργία. Το θέμα είναι αν οι εργάτες αυτού του εδάφους είναι αρκετά εργατικοί, αρκετά προσαρμοστικοί και αρκετά τολμηροί να επενδύσουν σε μια ιδέα ή να την αφήσουν με τη φράση “Το είχα σκεφτεί και εγώ αυτό κάποτε”.

”Ιδέες που μπορούν να είναι βιώσιμες. Ιδέες φρέσκες, που μπορούν να ανταποκριθούν στα σημερινά δεδομένα και να δώσουν λύσεις” αυτό ψάχνει η ομάδα του StartUp Live Athens #3, που θέλει να ενώσει διαφορετικές δυνάμεις και να φέρει κοντά ανθρώπους με διαφορετικά χαρακτηριστικά και υπόβαθρο. Γι’ αυτό, εκτός των άλλων βραβείων που εξασφάλισε για τις νικήτριες ομάδες, θα υπάρξει το ειδικό βραβείο “Λίλιαν Βουδούρη”, ποσό 3000 ευρώ για την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα στον τομέα του πολιτισμού, από το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη. "Με το νέο πλαίσιο δράσεων θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε από την δική μας πλευρά στην προβολή μιας διαφορετικής εικόνας της χώρας μας, τόσο στο εσωτερικό - γιατί και αυτό είναι πια σημαντικό - όσο και στο εξωτερικό - γιατί ίσως αυτό να είναι πια σημαντικότερο" δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κος Γιάννης Παλαιοκρασάς και προσθέτει "στις δράσεις που θα ενισχύσουμε εντάσσονται και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς πιστεύουμε απόλυτα ότι πολλές από τις λύσεις στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας μας θα διαμορφωθούν μέσα από την επιχειρηματικότητα και τις καινοτόμες ιδέες. Για το λόγο αυτό γινόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια του Startup Live Athens".

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου επιχειρηματικότητας έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο παίζουν οι μέντορες, επιχειρηματίες με πολλές γνώσεις και εμπειρίες που θα στηρίξουν τις ομάδες στα πρώτα τους αυτά βήματα. Ένας από αυτούς είναι και ο Δημήτρης Πρωτοψάλτου. Ο Δημήτρης είανι Βεροιώτης.

 Απο τον 1996 έζησε εκτός Ελλάδας. 4 χρόνια για σπουδές στο UMIST, στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, 11 χρόνια στην Ελβετία με τη βάση του στη Γενεύη, εργάστηκε στην έρευνα πληροφορικής, στο MIRALab του Πανεπιστημίου της Γενευης και ίδρυσε την εταιρεία Digital Humans. Απο το 1997 είναι συνεργάτης/εθελοντής εξ'αποστάσεως της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας. Το 2009, δημιουργεί το κοινωνικό δίκτυο futurelibrary.gr και σχεδιάζει την στρατηγική επικοινωνίας και τεχνολογίας της βιβλιοθήκης της Βέροιας. Το 2010 το βραβείο ATLA απο το ίδρυμα Bill & Melinda Gates απελευθέρωνει πολύ ενέργεια. Το 2011 αφήνει την Ελβετία και επιστρέφει μόνιμα στην Ελλάδα. Συνιδρυτής του οργανισμού Future Library, μια πρωτοβουλια του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με στόχο να υποστηριχθεί ένα βιώσιμο δίκτυο Δημόσιων / Δημοτικών Βιβλιοθηκών που θα συνδεθούν το 2015 με την Εθνική Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού. Σημερά στο πρόγραμμα του Future Library συμμετέχουν 117 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες.

Άλλοι μέντορες που έχουν ήδη ανακοινωθεί είναι η Άντρεα Σολωμονίδου, συνιδρύτρια της Cubik-S και Incubo Strategies, ο Αλέξης Κομσέλης, διευθυντής του AHEAD, Alba Hub for Enterprise and Development, η Πετρούλα Καραγιάννη, συνιδρύτρια του δικτύου για την εκπαίδευση Gnosis, ο Θωμάς Δούζης, συνιδρυτής της Έργον, ο Philipp Brinkmann, ιδρυτής και CEO της Travelplanet24, η Κωνσταντίνα Τσοέρερ, σινιδρύτρια της 180o Unlocking Social Potential και ο Florian Kapitza, συνιδρυτής της Aiducation, ενώ οι  κριτές που θα αναδείξουν τις νικήτριες ομάδες είναι ο Μανώλης Γεωργάτσος, ο οποίος διαχειρίζεται τις διαδικασίες επιλογής και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους επιλεγμένους επιχειρηματίες της Endeavor Greece, η Αλεξάνδρα Χολή, ιδρύτρια της Metavallon και ο Νίκος Μυλωνόπουλος, αντιπρύτανης στο ALBA Graduate Business School.

Το Startup Live Athens #3 στηρίζει φέτος η Μεταβάλλον,  ενας Ελληνικός ΜΚΟ που παρέχει σε early stage επιχειρηματίες την υποστήριξη για να αναπτύξουν το εγχείρημά τους και να βγουν στην αγορά, που εκτός από την υποστήριξη του event, θα είναι ακόμα πιο ενεργά παρόν με κριτή την ιδρύτρια της Μεταβάλλον, Αλεξάνδρα Χολή. Σημαντικός συνεργάτης και υποστηρικτής και η εταιρεία Travelplanet24, της οποίας ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Philipp Brinkmann θα είναι στην ομάδα των μεντόρων.

Για εγγραφές: http://startuplive.in/athens/3/registration/

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» η Ολυμπία Οδός στα Mobility Awards 2021

Επιχειρείν/Market / «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» η Ολυμπία Οδός στα Mobility Awards 2021

Μια ιδιαίτερη διάκριση απέσπασε η Ολυμπία Οδός, καθώς αναδείχθηκε «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» (“Motorway of the year”) στη διοργάνωση Mobility Awards 2021, στο πλαίσιο της οποίας κέρδισε έξι (6) βραβεία.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ