Πώς είναι ν’ αφιερώνεις όλη σου τη ζωή σε παιδιά που έχουν ανάγκη;

Πώς είναι ν’ αφιερώνεις όλη σου τη ζωή σε παιδιά που έχουν ανάγκη; Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Πόσες φορές έχεις περάσεις τη μέρα σου βοηθώντας τους συνανθρώπους σου; Κάνοντας πράγματα για τους άλλους, πράγματα που έκαναν λίγο καλύτερη την καθημερινότητά τους, αλλά βελτίωσαν και τη δική σου την αντίληψη για τη ζωή;


Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου δεν έχει απλώς αφιερώσει μερικές τέτοιες μέρες σε άλλους ανθρώπους αλλά ολόκληρη τη ζωή της.
Tο 1996 αποφάσισε να ιδρύσει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», σκοπός του οποίου είναι η οργάνωση προγραμμάτων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αυτισμό ή νοητική υστέρηση.


Το έργο του συλλόγου χωρίζεται σε συγκεκριμένους άξονες: στην έγκαιρη θεραπευτική παρέμβαση, την παράλληλη στήριξη στο σχολείο ή την κατ' οίκον παρέμβαση, στα διάφορα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και στη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης.

 


Μέσα από δεκάδες δράσεις (αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές, club νέων, λέσχες, ημερίδες, πολιτιστικές εκδηλώσεις) ο σύλλογος προσπαθεί να δώσει σε αυτά τα παιδιά τις ικανότητες, τα εφόδια και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να βγουν έξω στην κοινωνία.


Η κ. Γιαννακοπούλου αγωνίζεται καθημερινά ώστε αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να νιώσουν ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Μέχρι σήμερα από τις πόρτες του συλλόγου έχουν περάσει πάνω από 2.000 παιδιά αλλά και οικογένειες.


Η επιμονή της και η ακούραστη αφοσίωσή της -εδώ και τόσα πολλά χρόνια- σε μία δύσκολη, απαιτητική και πολλές φορές επώδυνη δουλειά είναι απλώς η απόδειξη του πόσο δυνατός άνθρωπος είναι. Κάποιες φορές, όμως, ακόμη και αυτή χρειάζεται μία δυνατή λύση.

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» η Ολυμπία Οδός στα Mobility Awards 2021

Επιχειρείν/Market / «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» η Ολυμπία Οδός στα Mobility Awards 2021

Μια ιδιαίτερη διάκριση απέσπασε η Ολυμπία Οδός, καθώς αναδείχθηκε «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» (“Motorway of the year”) στη διοργάνωση Mobility Awards 2021, στο πλαίσιο της οποίας κέρδισε έξι (6) βραβεία.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ