Στηρίζοντας την αειφόρο αλιεία

Στηρίζοντας την αειφόρο αλιεία Facebook Twitter
0


 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας δεσμευόμαστε στη Lidl Hellas για τη συμβολή μας στη συνεχή βελτίωση των πρακτικών αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, επιβεβαιώνοντας έτσι την πίστη μας στις αρχές της βιωσιμότητας και της προστασίας του παγκόσμιου θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Βασικοί μας στόχοι είναι η προστασία της βιοποικιλότητας, η μείωση της υπεραλίευσης και της θαλάσσιας ρύπανσης καθώς και η προστασία των ανθρώπων και των εργασιακών τους δικαιωμάτων κατά την παραγωγή και επεξεργασία αλιευτικών προϊόντων.

Για το σκοπό αυτό στηρίζουμε διακεκριμένες διεθνείς οργανώσεις, όπως:
— Το Marine Stewardship Council (MSC) το οποίο προωθεί την αειφόρο αλιεία και τη βιώσιμη διαχείριση των αλιευτικών ζωνών
— Το Aquaculture Stewardship Council (ASC) το οποίο προάγει την υπεύθυνη και βιώσιμη ιχθυοκαλλιέργεια και οστρακοκαλλιέργεια.

Επιλέγουμε ψάρια, μαλάκια και οστρακόδερμα τα οποία αλιεύονται με βιώσιμες μεθόδους μειώνοντας στο ελάχιστο τα παρεμπίπτοντα αλιεύματα, σεβόμενοι με τον τρόπο αυτό το περιβάλλον. Διασφαλίζουμε συνεργασίες που εξασφαλίζουν τη διαφάνεια στην προέλευση των αλιευμάτων διαχωρίζοντας ταυτόχρονα τη θέση μας από την παράνομη και λαθραία αλιεία (ΙUU fishing).

Στα καταστήματά μας διαθέτουμε ποικιλία προϊόντων που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις:

— Κονσέρβες τόνου, στη μεγάλη πλειοψηφία τους πιστοποιημένες κατά Dolphin-Safe
— Ψαροκροκέτες από φιλέτο μπακαλιάρου, πιστοποιημένες κατά MSC
— Κονσέρβες άγριου σολομού, στο σύνολό τους πιστοποιημένες κατά MSC
— Κονσέρβες ρέγγας, στο σύνολό τους πιστοποιημένες κατά MSC.
— Φιλέτα λευκού τόνου, πιστοποιημένα κατά MSC
— Κατεψυγμένος σολομός φιλέτο, πιστοποιημένος κατά MSC

Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στον καταναλωτή ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία περιβαλλοντικά υπεύθυνων επιλογών, γιατί στη Lidl λειτουργούμε σε όλους τους τομείς της επιχειρηματική μας καθημερινότητας με υπευθυνότητα και σεβασμό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://www.lidl-hellas.gr/el/aeiforos-alieia-msc.htm

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΧΑΝ & ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Ανακηρύχθηκαν οι νικητές του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης σε 13 Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Market news / ΤΕΧΑΝ & ΦΟΔΣΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Οι νικητές του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης

Μαθητές από 200 σχολικά τμήματα των 13 Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχαν ενεργά στον διαγωνισμό της ΤΕΧΑΝ δείχνοντας τον δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
THE LIFO TEAM