Ολοκληρώθηκε το 19ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO στην Dijon της Γαλλίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO στην πόλη Dijon της Γαλλίας στις 14-15-16 Οκτωβρίου 2022 Facebook Twitter
0

Η Διπλωματία της Ελληνικής Γαστρονομίας ήταν το σημείο αναφοράς στο συνέδριο με μεγάλη ποικιλία προϊόντων Ελλάδος, που δημιούργησαν οι Αρχιμάγειρες του ACROPOLIS Chef’s Club of Attica, και παρουσιάστηκε στο περίπτερο στο οποίο επισκέφθηκαν και δοκίμασαν πάνω από 600 σύνεδροι, επισκέπτες και καλεσμένοι της CEUCO όπως γύρος, κεμπάπ, σουβλάκι, ελαιόλαδο, τραχανά, γλυκά κουταλιού, φακές, ρεβίθια, φασόλια, ελιές, γραβιέρες διάφορες, φέτα, κρασιά, χυλοπίτες, ρίγανη, πίτες κλπ.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO στην πόλη Dijon της Γαλλίας στις 14-15-16 Οκτωβρίου 2022 Facebook Twitter

Στο συνέδριο της CEUCO ειπώθηκαν προβληματισμοί αλλά και απορίες περί των αυξήσεων στην παγκόσμια κλίμακα του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα αλλά παράλληλα για την ποιότητα, την ποικιλία και την προώθηση του Γαστρονομικού και Οινικού Τουρισμού της Ευρώπης και ιδιαίτερα για την απλή βιολογική ανάγκη των τουριστών για το που θα γευματίσουν σωστά και ποιοτικά, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της CEUCO κ. Carlos Martin Cosme.

Η ομιλία του Αντιπροέδρου της CEUCO κ. Κ. Μουζάκη τοποθετήθηκε με το ότι οι βασικοί στόχοι για να μυηθεί στην κουλτούρα και στην παράδοση ο κάθε πολίτης της ΕΕ μέσα από τις γεύσεις της Ευρώπης, είναι η διατήρηση και προώθηση των ιστορικών, πολιτιστικών και ποιοτικών διαστάσεων της τοπικής γαστρονομίας ενθαρρύνοντας την οικονομική ανάπτυξη και τη ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ελληνική αποστολή, παρουσίασε την ελληνική κουζίνα μέσα από τα μοναδικά προϊόντα της. Η Megas Yeeros, κυριάρχησε στο τραπέζι παρουσιάζοντας τον εκλεκτό της Γύρο Χοιρινό, το παραδοσιακό Κεμπάπ με Φέτα, το ανώτερο ποιότητας Χοιρινό Σουβλάκι αλλά και το Premium Mega Souvlaki Κοτόπουλο.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO στην πόλη Dijon της Γαλλίας στις 14-15-16 Οκτωβρίου 2022 Facebook Twitter
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO στην πόλη Dijon της Γαλλίας στις 14-15-16 Οκτωβρίου 2022 Facebook Twitter
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO στην πόλη Dijon της Γαλλίας στις 14-15-16 Οκτωβρίου 2022 Facebook Twitter
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO στην πόλη Dijon της Γαλλίας στις 14-15-16 Οκτωβρίου 2022 Facebook Twitter

Η Megas Yeeros, με στόχο να θέσει νέους κανόνες στον χώρο παρασκευασμάτων κρέατος και με σύγχρονο όραμα προσφέρει εκλεκτά προϊόντα που θα βρίσκουν τη θέση τους στο πιάτο του κάθε λάτρη της ελληνικής κουζίνας αλλά και του καλού φαγητού εν γένει.

Για την άρτια διεξαγωγή του συνεδρίου συνεργάστηκαν, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικού κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, ο Γενικός Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, Στη πόλη Dijon παρευρέθηκαν και στήριξαν το συνέδριο η ελληνική αποστολή, αλλά και η Αντιδήμαρχος Πειραιά Τουρισμού κα Ζαρακέλη

Market news
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βιολάντα ετοιμάζει μια μοναδική γιορτή για να κάνει την Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου ακόμα πιο ξεχωριστή

Market news / Η Βιολάντα ετοιμάζει μια μοναδική γιορτή για να κάνει την Παγκόσμια Ημέρα Μπισκότου ακόμα πιο ξεχωριστή

Μοιραστείτε τις αγαπημένες σας στιγμές απόλαυσης με τα Μπισκότα Βιολάντα και διεκδικήστε υπέροχα δώρα που θα κάνουν την καθημερινότητά σας ακόμα πιο γλυκιά.
THE LIFO TEAM
Το NBG Pay tom διαθέσιμο με 100% επιδότηση μέσω του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές – Β’ Φάση»

Market news / Το NBG Pay tom διαθέσιμο με 100% επιδότηση μέσω του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές – Β’ Φάση»

Η NBG Pay και ο Όμιλος EPSILONNET διευρύνουν την πρόσβαση των επαγγελματιών σε ολοκληρωμένες λύσεις ψηφιακών πληρωμών, προσφέροντας το NBG Pay tom με μηδενικό κόστος απόκτησης.
THE LIFO TEAM
Η Σύμπλευση ΑΜΚΕ (+πλευση) ολοκλήρωσε τη φθινοπωρινή αποστολή στο Καστελόριζο

Market news / Η Σύμπλευση ΑΜΚΕ (+πλευση) ολοκλήρωσε τη φθινοπωρινή αποστολή στο Καστελόριζο

Περισσότεροι από 120 κάτοικοι προσήλθαν στα ιατρεία για δωρεάν ιατρικές και μικροβιολογικές εξετάσεις σε πάνω από 20 ειδικότητες, πραγματοποιώντας συνολικά περίπου 190 εξετάσεις
THE LIFO TEAM