Η Πολυξένη βγαίνει στις αίθουσες

Η Πολυξένη βγαίνει στις αίθουσες Facebook Twitter
Η ιστορία της Πολυξένης είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία μιας κοπέλας από την Κωνσταντινούπολη που πέθανε άπορη σε ένα ψυχιατρείο.
0

ADVERTORIAL

Άλλη μια αξιόλογη ελληνική πρόταση θα απολαύσουμε τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 14 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την τρίτη ταινία μυθοπλασίας της Δώρας Μασκλαβάνου, που θα μας ταξιδέψει αρκετές δεκαετίες πίσω. Η ταινία μάλιστα ήταν μία από τις τρεις ταινίες μυθοπλασίας που προτάθηκαν από τη δράση «Thessaloniki Goes to Cannes».

Αρωγός στη νέα αυτή κινηματογραφική ταινία είναι η Nova, που ως συμπαραγωγό την πετυχαίνουμε εδώ και 20 χρόνια, σε περισσότερες από 135 ελληνικές παραγωγές. Να σημειώσουμε ότι αν είσαι συνδρομητής της Nova μέσω του προγράμματος επιβράβευσης μπορείς να τη δεις πρώτος και στον κινηματογράφο, πριν την επίσημη διάθεση στις αίθουσες.

Αν κάναμε μια μουσική αναγωγή, θα λέγαμε ότι μετά το Love hurts του Success Story, το  Love Is The Drug του Νίκου Καζαντζάκη, σε αυτήν την ταινία το Can't Buy Me Love θα μπορούσε -αν και εύθυμο σε μία ταινία μελαγχολικής ατμόσφαιρας- να μιλήσει στην πρωταγωνίστρια.

Η ιστορία της Πολυξένης είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία μιας κοπέλας από την Κωνσταντινούπολη που πέθανε άπορη σε ένα ψυχιατρείο. Η ζωή της ξεκίνησε δύσκολα με την ίδια να υιοθετείται το 1955 από ένα ζευγάρι εύπορων και επιφανών Ελλήνων της Πόλης. Το μικρό κορίτσι τότε υποχρεώνεται να αποχωριστεί τον μικρότερο αδελφό της, με αντάλλαγμα μια ζωή σε ένα πλούσιο και υποσχόμενο περιβάλλον.

Το 1980 χάνει τον θετό πατέρα της Μιχαήλ Σεριάδη και μένει μόνη να στηρίξει τη θετή μητέρα της με την οποία συνδέονται βαθιά. Αλλά πλέον, έχει μείνει εκτεθειμένη στους συγγενικούς και όχι μόνο άρπαγες που εποφθαλμιούν την περιουσία της.

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας και η προσωπικότητά της δεν την αφήνουν να γίνει υποχείριο συγγενών, δικηγόρων και μνηστήρων-προικοθήρων λόγω μιας κληρονομιάς που έγινε τελικά βάρος και καταστροφή.

Η ίδια θα αγαπήσει τον Κερέμ, έναν Τούρκο και θα δει σε αυτόν ένα κομμάτι του εαυτού της. Έναν ταπεινό και μόνο άνθρωπο. Αλλά ο έρωτας αυτός είναι καταδικασμένος σε αδιέξοδο που σχεδόν «απαγορευμένος» θα πεθάνει άδοξα.

Η ίδια, θύμα της μοίρας της, φέρει ένα και τη δύναμη του ονόματός της. Πολύ ξένη για τους γύρω, για την ίδια, για τη ζωή της.

Να σημειώσουμε ότι η Nova θα συμμετέχει στις avant premiers δίνοντας στους συνδρομητές την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρώτοι τις νέες ταινίες.

Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Δώρας Μασκλαβάνου

Ηθοποιοί: Κάτια Γκουλιώνη, Ozgur Emre Yildirim, Λυδία Φωτοπούλου, Ακύλλας Καραζήσης.

Δείτε το trailer:

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» η Ολυμπία Οδός στα Mobility Awards 2021

Επιχειρείν/Market / «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» η Ολυμπία Οδός στα Mobility Awards 2021

Μια ιδιαίτερη διάκριση απέσπασε η Ολυμπία Οδός, καθώς αναδείχθηκε «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» (“Motorway of the year”) στη διοργάνωση Mobility Awards 2021, στο πλαίσιο της οποίας κέρδισε έξι (6) βραβεία.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ