ADVERTORIAL

Η μόδα είναι μια αστείρευτη πηγή μηνυμάτων
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO

 

Η μόδα είναι μια αστείρευτη πηγή μηνυμάτων που συνοδεύουν ξεχωριστά τον καθένα στη καθημερινή του ζωή. Η Νάντια Ράπτη εκφράζει τα δικά της μηνύματα μέσα από την συλλογή ρούχων που δημιουργεί προτείνοντας ένα ξεχωριστό στιλ για την σύγχρονη γυναίκα. Οι δημιουργίες της μπλέκουν το γυναικείο με το ανδρικό, το boho-romantic με το elegant chic και το απλό με το πολυτελές στοιχείο προτείνοντας ρούχα που απευθύνονται σε κάθε ανεξάρτητη γυναίκα που ζει στο τώρα και τολμάει να είναι διαφορετική και αυθεντική. Για την Νάντια το «My Way, My Rules» σημαίνει αυθεντικότητα. Ένα στοιχείο που κυριαρχεί στα καλλυντικά 3ΙΝΑ αφού όλα τα προϊόντα της σειράς αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά της κάθε γυναίκας χωρίς να τα αλλοιώνουν και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή της καθώς τονίζουν την αυθεντική της εικόνα.

 

Μόδα, δημιουργία και σύγχρονος τρόπος ζωής είναι η βάση πάνω στην οποία συναντιέται η Νάντια Ράπτη με τη φιλοσοφία της 3ΙΝΑ.

 

Η μόδα είναι μια αστείρευτη πηγή μηνυμάτων
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO

 

— Νάντια τι είναι η μόδα για σένα;

Η μόδα για εμένα είναι έκφραση δημιουργικότητας. Εκτίθεμαι σε πολλά ερεθίσματα καθημερινά, εμπνέομαι από αυτά και είναι πολύ σημαντικό για εμένα που μπορώ να εκφράσω την δική μου προσωπική αντίληψη για αυτά μέσα από τις δημιουργίες μου. Νιώθω αυθεντική μέσα από την δημιουργία και αυτό με γεμίζει ενέργεια.

 

— Πιστεύεις ότι η μόδα και το στιλ είναι δύο διαφορετικά πράγματα;

Η μόδα αλλάζει όμως το στιλ είναι διαχρονικό. Η μόδα καθορίζεται και αλλάζει από ανθρώπους που οι δημιουργίες τους και η αντίληψη τους είναι τόσο όμορφες και δυνατές που δημιουργούν τάσεις και ακολουθούνται από την πλειοψηφία.  Όμως το στιλ είναι μοναδικό, εκφράζει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου, τις αντιλήψεις του και τη στάση του στη ζωή, είναι ο «αέρας» μιας γυναίκας ή ενός άντρα και η έκφραση της μοναδικότητάς του. Ακόμα και αν επηρεάζεται από την μόδα πάντα περιέχει αυτή τη μικρή προσωπική λεπτομέρεια που το καθιστά μοναδικό.

 

Η μόδα είναι μια αστείρευτη πηγή μηνυμάτων
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO

 

— Όταν περπατάς στο κέντρο της Αθήνας σου αρέσει αυτό που βλέπεις γύρω σου; Πιστεύεις ότι οι γυναίκες στην καθημερινότητά τους προσέχουν τι φοράνε;

Πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες προσέχουν περισσότερο την εμφάνιση τους. Παρατηρώ ότι ασχολούνται με το σώμα τους και τα ρούχα τους περισσότερο από ότι πριν και πιστεύω ότι αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο βαθμό στη μεγάλη έκθεση και στα ερεθίσματα που παίρνουν από τα  social media. Όμως όποιος και να είναι ο λόγος μου αρέσει που βλέπω κάτι τέτοιο. Σαν λαός έχουμε ένα πολύ δυνατό ταμπεραμέντο και είναι ωραίο όταν αυτό εκφράζεται και στην εξωτερική μας εμφάνιση.

 

Η μόδα είναι μια αστείρευτη πηγή μηνυμάτων
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO

 

— Τι είναι αυτό που σε εμπνέει για να δημιουργήσεις την κάθε συλλογή σου; Υπάρχουν στοιχεία που θεωρείς ότι απαγορεύονται στην εμφάνιση μιας γυναίκας;

Η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης μου είναι ο δρόμος. Μου αρέσει να δημιουργώ ρούχα απλά, χωρίς πολύ φασαρία που μπορούν να φορεθούν σε πολλές περιστάσεις και για αυτό ο δρόμος είναι το ιδανικό μέρος. Βλέπω πως κινούνται και συνδυάζονται τα διάφορα στοιχεία της σύγχρονης καθημερινότητας αλλά και ποσό όμορφα συνυπάρχουν αντίθετα στοιχεία αυτής και έτσι δημιουργώ κάτι ενδιαφέρον.

 

Είναι πολύ αυστηρή η λέξη «απαγορεύεται» και επειδή δεν πιστεύω ότι υπάρχουν περιορισμοί στις επιλογές και το προσωπικό στιλ κάποιου δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι συγκεκριμένα, όμως θεωρώ πολύ σημαντικό το να είναι μια γυναίκα βασικά περιποιημένη και καθαρή χωρίς να κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια για τα υπόλοιπα.

 

Η μόδα είναι μια αστείρευτη πηγή μηνυμάτων
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO

 

— Τι θεωρείς ότι κάνει ένα ρούχο μοναδικό; 

Οι λεπτομέρειες του. Μπορεί να είναι σχεδιαστικές, ή στις ραφές ή στο συνδυασμό των υφασμάτων και των χρωμάτων ή ακόμα και στις αντιθέσεις που μπορεί να έχει.

 

— Πιστεύεις ότι το στιλ του καθενός είναι ένα σύνολο μηνυμάτων για το ποιος είσαι;

Το στιλ μπορεί να είναι ένα σύνολο μηνυμάτων για το ποιος είσαι ή το ποιος δεν είσαι. Αν το στιλ είναι αυθεντικό ξεκάθαρα προβάλει πολλά στοιχεία της προσωπικότητας κάποιου και αυτό φαίνεται και στον «αέρα» που έχει αυτό το άτομο. Αν όμως μιμείσαι ένα στιλ τότε σταματάμε να μιλάμε για αυθεντικότητα.    

 

Η μόδα είναι μια αστείρευτη πηγή μηνυμάτων
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO

 

— Τα προϊόντα make up τι ρόλο παίζουν στην καθημερινότητα σου;

Παίζουν σημαντικό ρόλο. Δεν μου αρέσουν οι υπερβολές, αλλά το να περιποιείσαι το πρόσωπό σου είναι βασικό για να δείχνεις όμορφη και υγιής.

 

— Πιστεύεις ότι πρέπει να είναι κομμάτι της γυναίκας η περιποίηση, το make up γενικά η φροντίδα της εικόνα της;

Η περιποίηση δείχνει αγάπη προς τον εαυτό σου και είναι όμορφο να τον φροντίζεις και να αγαπάς αυτό που είσαι, οπότε ναι είναι ένα κομμάτι αρκετά σημαντικό.

 

— Πώς ανακάλυψες τα καλλυντικά 3ΙΝΑ και τι σου αρέσει περισσότερο σε αυτά;

Τα χρησιμοποιήσαμε σε μία επαγγελματική φωτογράφιση και μου άρεσε πολύ το φυσικό αποτέλεσμα που αφήνουν.

 

 

— Πώς θα χαρακτήριζες το προσωπικό σου στιλ και τι σημαίνει για σένα My Way, My Rules;

Η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυθεντικό. My Way, My Rules σημαίνει να είμαι εγώ και όχι κάποια άλλη που είδα κάπου ή θαυμάζω, αλλά εγώ με την διάθεση που ξυπνάω κάθε μέρα και αυτά που θέλω να εκφράσω και να δημιουργήσω.

 

— Όταν δεν εργάζεσαι τι σε χαλαρώνει και ποια είναι τα αγαπημένα σου μέρη μέσα στην πόλη;

Με χαλαρώνει πολύ η γυμναστική. Υπάρχουν πολλά αγαπημένα μέρη αλλά προτιμώ το κέντρο της Αθήνας.

 

 

— Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου με δύο λόγια;

Δεν νομίζω ότι μπορώ να περιγράψω τον εαυτό μου με δύο λέξεις όμως θα πω δυο λέξεις που έχουν μεγάλη αξία για μένα και χαρακτηρίζουν αυτήν την περίοδο της ζωής μου και αυτές είναι η θέληση και η δημιουργικότητα.