Upfront Initiative: Η πρωτοβουλία για μια κοινωνία συμπερίληψης και ποικιλομορφίας

Upfront Initiative: Η πρωτοβουλία για μια κοινωνία συμπερίληψης και ποικιλομορφίας Facebook Twitter
0

Η πρωτοβουλία UPFRONT είναι μια σύμπραξη οργανισμών και των ηγετικών στελεχών τους οι οποίοι δεσμεύονται να αξιοποιήσουν την προσωπική και συλλογική τους ισχύ για να οικοδομήσουν δίκαια εργασιακά περιβάλλοντα για επαγγελματίες που υπο-εκπροσωπούνται λόγω των διακρίσεων. 

Ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις εκδηλώνονται με την τρέχουσα κοινωνική, οικονομική και πολιτική στέρηση δικαιωμάτων ιστορικά περιθωριοποιημένων και μειονοτικών ομάδων αλλά και με την έλλειψη ευκαιριών, το χαμηλότερο κοινωνικοοικονομικό status, την υψηλότερη ανεργία και τον φυλετικά άνισο καταμερισμό πλούτου.

Ενώ απαιτείται μια ολοκληρωμένη και ολιστική στρατηγική «Ποικιλομορφίας, Ισότητας και Ενσωμάτωσης», υπάρχουν πολλοί που αποτυγχάνουν να θίξουν και να αντιμετωπίσουν κανόνες και πρακτικές που βασίζονται σε συγκεκριμένα ιστορικά μοτίβα αποκλεισμού, περιθωριοποίησης και άνισης μεταχείρισης.

Ο Στόχος

Για να σχεδιάσουν δίκαιους εργασιακούς χώρους, οι επιχειρήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν τους αποκλεισμούς σε συστημικό επίπεδο – θίγοντας και αντιμετωπίζοντας τα πάντα, από τους δομικούς και κοινωνικούς μηχανισμούς των ίδιων των οργανισμών τους μέχρι τον ρόλο που διαδραματίζουν στις κοινότητες μέσα στις οποίες λειτουργούν αλλά και γενικότερα στην οικονομία.

Η Πρωτοβουλία UPFRONT διαμορφώθηκε έτσι ώστε να καταστήσει λειτουργικές και να συντονίσει τις δεσμεύσεις για την εξάλειψη του ρατσισμού στο χώρο εργασίας και να θέσει νέα παγκόσμια πρότυπα για την ισότητα στις επιχειρήσεις. Παρέχει επίσης μια πλατφόρμα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να υποστηρίξουν συλλογικά την ανάγκη για συμπεριληπτικές πολιτικές.

Η πρωτοβουλία ξεκινά από τη LIFO, τον πιο σύγχρονο και επιδραστικό εκδότη στην Ελλάδα, και την Tsomokos, το κορυφαίο agency εταιρικής επικοινωνίας. Και οι δύο πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να προσφέρουν κοινωνική αξία παράλληλα με την οικονομική αξία και ότι είναι σε θέση να ηγηθούν της προόδου - αποδεικνύοντας ότι οι ανοιχτοί και χωρίς αποκλεισμούς χώροι εργασίας είναι καλοί για τις επιχειρήσεις, καλοί για τους εργαζομένους και καλοί για τις οικονομίες μέσα στις οποίες λειτουργούν. Στοχεύουμε στην αντιμετώπιση των αποκλεισμών, των προκαταλήψεων και των διακρίσεων που σχετίζονται με τη φυλή, το φύλο, την αναπηρία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και όλες τις άλλες μορφές ανθρώπινης ποικιλομορφίας.

Μια Ολιστική και Ολοκληρωμένη Προσέγγιση για τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα, την Ένταξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Upfront Initiative: Η πρωτοβουλία για μια κοινωνία συμπερίληψης και ποικιλομορφίας Facebook Twitter

Οι δράσεις του πρώτου Upfront Initiative:

Ετήσιο συνέδριο - Web Talks και Podcast - Ειδικό τεύχος Lifo και προβολή στο Lifo.gr - Πάνελ συζήτησης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

*Oι ημερομηνίες και τα πρώτα ονόματα συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν σύντομα.

For partnership opportunities click here

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 26.10.2021

Επιχειρείν
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM
Το Ελληνικό Μάρμαρο - Η ανάδειξη ενός υλικού διαχρονικής αξίας και ομορφιάς

Επιχειρείν / Το Ελληνικό Μάρμαρο - Η ανάδειξη ενός υλικού διαχρονικής αξίας και ομορφιάς

Μια ημερίδα με θέμα την προβολή και την ανάδειξη του ελληνικού μαρμάρου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης με την υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής. 
THE LIFO TEAM
 Η Teleperformance Greece, η DIMAND Real Estate Development και η Barphone ενώνουν τις δυνάμεις τους και δωρίζουν 4 οχήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα 

Επιχειρείν / Η Teleperformance Greece, η DIMAND Real Estate Development και η Barphone ενώνουν τις δυνάμεις τους και δωρίζουν 4 οχήματα στο Πυροσβεστικό Σώμα 

Η Teleperformance Greece μαζί με την DIMAND και την Barphone, προχώρησαν στη δωρεά 4 οχημάτων SUVs, με στόχο την ουσιαστική στήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ