Upfront Initiative: Η πρωτοβουλία για μια κοινωνία συμπερίληψης και ποικιλομορφίας

Upfront Initiative: Η πρωτοβουλία για μια κοινωνία συμπερίληψης και ποικιλομορφίας Facebook Twitter
0

Η πρωτοβουλία UPFRONT είναι μια σύμπραξη οργανισμών και των ηγετικών στελεχών τους οι οποίοι δεσμεύονται να αξιοποιήσουν την προσωπική και συλλογική τους ισχύ για να οικοδομήσουν δίκαια εργασιακά περιβάλλοντα για επαγγελματίες που υπο-εκπροσωπούνται λόγω των διακρίσεων. 

Ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις εκδηλώνονται με την τρέχουσα κοινωνική, οικονομική και πολιτική στέρηση δικαιωμάτων ιστορικά περιθωριοποιημένων και μειονοτικών ομάδων αλλά και με την έλλειψη ευκαιριών, το χαμηλότερο κοινωνικοοικονομικό status, την υψηλότερη ανεργία και τον φυλετικά άνισο καταμερισμό πλούτου.

Ενώ απαιτείται μια ολοκληρωμένη και ολιστική στρατηγική «Ποικιλομορφίας, Ισότητας και Ενσωμάτωσης», υπάρχουν πολλοί που αποτυγχάνουν να θίξουν και να αντιμετωπίσουν κανόνες και πρακτικές που βασίζονται σε συγκεκριμένα ιστορικά μοτίβα αποκλεισμού, περιθωριοποίησης και άνισης μεταχείρισης.

Ο Στόχος

Για να σχεδιάσουν δίκαιους εργασιακούς χώρους, οι επιχειρήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν τους αποκλεισμούς σε συστημικό επίπεδο – θίγοντας και αντιμετωπίζοντας τα πάντα, από τους δομικούς και κοινωνικούς μηχανισμούς των ίδιων των οργανισμών τους μέχρι τον ρόλο που διαδραματίζουν στις κοινότητες μέσα στις οποίες λειτουργούν αλλά και γενικότερα στην οικονομία.

Η Πρωτοβουλία UPFRONT διαμορφώθηκε έτσι ώστε να καταστήσει λειτουργικές και να συντονίσει τις δεσμεύσεις για την εξάλειψη του ρατσισμού στο χώρο εργασίας και να θέσει νέα παγκόσμια πρότυπα για την ισότητα στις επιχειρήσεις. Παρέχει επίσης μια πλατφόρμα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να υποστηρίξουν συλλογικά την ανάγκη για συμπεριληπτικές πολιτικές.

Η πρωτοβουλία ξεκινά από τη LIFO, τον πιο σύγχρονο και επιδραστικό εκδότη στην Ελλάδα, και την Tsomokos, το κορυφαίο agency εταιρικής επικοινωνίας. Και οι δύο πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να προσφέρουν κοινωνική αξία παράλληλα με την οικονομική αξία και ότι είναι σε θέση να ηγηθούν της προόδου - αποδεικνύοντας ότι οι ανοιχτοί και χωρίς αποκλεισμούς χώροι εργασίας είναι καλοί για τις επιχειρήσεις, καλοί για τους εργαζομένους και καλοί για τις οικονομίες μέσα στις οποίες λειτουργούν. Στοχεύουμε στην αντιμετώπιση των αποκλεισμών, των προκαταλήψεων και των διακρίσεων που σχετίζονται με τη φυλή, το φύλο, την αναπηρία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και όλες τις άλλες μορφές ανθρώπινης ποικιλομορφίας.

Μια Ολιστική και Ολοκληρωμένη Προσέγγιση για τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα, την Ένταξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Upfront Initiative: Η πρωτοβουλία για μια κοινωνία συμπερίληψης και ποικιλομορφίας Facebook Twitter

Οι δράσεις του πρώτου Upfront Initiative:

Ετήσιο συνέδριο - Web Talks και Podcast - Ειδικό τεύχος Lifo και προβολή στο Lifo.gr - Πάνελ συζήτησης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

*Oι ημερομηνίες και τα πρώτα ονόματα συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν σύντομα.

For partnership opportunities click here

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 26.10.2021

Επιχειρείν
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωτσόβολος και Ομάδα Αιγαίου ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να φτάσει η Τεχνολογία παντού

Επιχειρείν / Κωτσόβολος και Ομάδα Αιγαίου ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να φτάσει η Τεχνολογία παντού

Προϊόντα τεχνολογίας για 660 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων των μικρών και ακριτικών νησιών έφθασαν από την Κωτσόβολος, στο πλαίσιο του 31ου Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου.
THE LIFO TEAM
Όμιλος ΔΕΗ: Προσθέτει φωτοβολταϊκό πάρκο 88 MW στο χαρτοφυλάκιο της Βουλγαρίας

Επιχειρείν / Όμιλος ΔΕΗ: Προσθέτει φωτοβολταϊκό πάρκο 88 MW στο χαρτοφυλάκιο της Βουλγαρίας

Ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει το πράσινο χαρτοφυλάκιο του με τη συμφωνία για παραλαβή με την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας του υπό κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 88 MW στο χωριό Βεντράρε στην περιοχή, Κάρλοβο, της κεντρικής Βουλγαρίας.
THE LIFO TEAM
Νέα έρευνα της Mastercard: Οι κυβερνοεπιθέσεις απειλούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη

Επιχειρείν / Νέα έρευνα της Mastercard: Οι κυβερνοεπιθέσεις απειλούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη

1 στους 4 ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει γίνει στόχος για απατεώνες ενώ ζει με το φόβο πως μία επίθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε οριστικό κλείσιμο της επιχείρησής του.
THE LIFO TEAM
Το The Macallan και το Cirque du Soleil δημιούργησαν μαζί την 4η έκδοση της συλλογής The Macallan Harmony - Vibrant Oak

Επιχειρείν / Το The Macallan και το Cirque du Soleil δημιούργησαν μαζί την 4η έκδοση της συλλογής The Macallan Harmony - Vibrant Oak

Μια δημιουργική συνέργεια που αναδεικνύει τη μοναδική ιστορία του The Macallan και τη διαχρονική σύνδεσή του με το ξύλο δρυός με έναν συναρπαστικό, ευφάνταστο και καινοτόμο τρόπο.
THE LIFO TEAM
Η ΠΕΔΜΕΔΕ ECO και ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Περιβάλλον

Επιχειρείν / Η ΠΕΔΜΕΔΕ ECO και ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Περιβάλλον

Στο πλαίσιο της δράσης φυτεύτηκαν περισσότερα από 70 δέντρα, απολύτως συμβατά με την χλωρίδα της περιοχής, δίνοντας μία ανάσα πρασίνου στην καθημερινότητα των κατοίκων.
THE LIFO TEAM
Mastercard Fintech Forum 2025: Η Αθήνα στο επίκεντρο της Fintech καινοτομίας

Επιχειρείν / Mastercard Fintech Forum 2025: Η Αθήνα στο επίκεντρο της Fintech καινοτομίας

Η Nominis είναι η fintech εταιρεία που ξεχώρισε στη φετινή διοργάνωση της Αθήνας και θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στον τελικό του Βερολίνου, όπου θα διαγωνιστεί με τις νικήτριες των άλλων Fintech events που διοργανώνει η Mastercard.
THE LIFO TEAM