Καραούλης: «Με οδηγό τη ΔΑΕΜ η υλοποίηση του προγράμματος του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα

Καραούλης: «Με οδηγό τη ΔΑΕΜ η υλοποίηση του προγράμματος του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα Facebook Twitter
0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τοπική ανάπτυξη, η ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων στις σύγχρονες πόλεις,  η καινοτομία, η ψηφιακή διακυβέρνηση και ο ρόλος των Δημοτικών Αναπτυξιακών Οργανισμών στις προκλήσεις του σήμερα,  απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη και θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών του Συνεδρίου που διοργανώνει η Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ Α.Ε) στις 4 και 5 Οκτωβρίου, στο Σεράφειο, υλοποιώντας το όραμα της Δημοτική Αρχής του Χάρη Δούκα για μια προσιτή κοινωνική κατοικία, την ενίσχυση του πρασίνου στον αστικό ιστό, τη βιώσιμη διαχείριση των αστικών ροών (καθαριότητα και ανακύκλωση), την καινοτομία και την ενεργειακή δημοκρατία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ, Λάζαρος Καραούλης σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση αναφέρθηκε διεξοδικά στις νέες προκλήσεις του σήμερα, στον ρόλο της εταιρίας  και των Δημοτικών Αναπτυξιακών Οργανισμών μπροστά στις μελλοντικές προοπτικές.

«Η ΔΑΕΜ έχει ηγετική θέση στην καρδιά της πρωτεύουσας  και στην υλοποίηση του οράματος του Δημάρχου Αθηναίου Χάρη Δούκα. Γι αυτό, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε στο Συνέδριό μας Διευθύνοντες Συμβούλους μεγάλων εταιρειών της εγχώριας αγοράς, Δημάρχους, αιρετούς, καθηγητές Πανεπιστημίων και στελέχη ευρωπαϊκών Δημοτικών Αναπτυξιακών Οργανισμών, ώστε να δούμε επιτυχημένα παραδείγματα και καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ισπανία, την Αυστρία καθώς και σε άλλες χώρες».

Στο διήμερο Συνέδριο της ΔΑΕΜ θα παραστούν εκπρόσωποι πολυεθνικών κολοσσών όπως η Google, η Μicrosoft και η Cisco θα μιλήσουν για τις εξελίξεις στην τεχνολογία αιχμής (τα Big Data και τη βασική αρχιτεκτονική τους, την αξία και τις πιθανές περιπτώσεις χρήσης) ανταλλάσσοντας γνώσεις και προτάσεις  σχετικά με την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Ο επικεφαλής της ΔΑΕΜ τόνισε τις επιδόσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη συνεισφορά της κεντρικής κυβέρνησης.

«Η κεντρική εξουσία είναι αλληλένδετη με την Αυτοδιοίκηση. Αν δεν δοθεί κάποιο πρόγραμμα, αν δεν πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις και δεν χρηματοδοτηθούν σχετικά προγράμματα, οι Δήμοι δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, με δεδομένη την έλλειψη πόρων» είπε χαρακτηριστικά.

Επιχειρείν
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε χρόνια GRIPP-SNF: Απολογισμός και επόμενα βήματα του προγράμματος

Επιχειρείν / Πέντε χρόνια GRIPP-SNF: Απολογισμός και επόμενα βήματα του προγράμματος

Ολοκληρώθηκε η πιλοτική φάση του Πανελλήνιου Προγράμματος για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και της Μικροβιακής αντοχής (GRIPP-SNF), που υλοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), καταγράφοντας σημαντική μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων.
THE LIFO TEAM
DIMAND: Παρουσίαση του Masterplan για την ανάπλαση της ιστορικής ζυθοποιίας ΦΙΞ, με την υπογραφή των Foster + Partners 

Επιχειρείν / DIMAND: Παρουσίαση του Masterplan για την ανάπλαση της ιστορικής ζυθοποιίας ΦΙΞ, με την υπογραφή των Foster + Partners 

Περισσότεροι από 400 καλεσμένοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ανάμεσα στους οποίους στελέχη της κυβέρνησης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς της πόλης και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και του Τύπου.
THE LIFO TEAM
Η LAMDA Development υπογράφει στρατηγική συνεργασία με την COSMOTE TELEKOM για την παροχή Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών στο The Ellinikon

Επιχειρείν / Η LAMDA Development υπογράφει στρατηγική συνεργασία με την COSMOTE TELEKOM για την παροχή Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσιών στο The Ellinikon

Στην πρώτη «έξυπνη» πόλη στην Ευρώπη που σχεδιάζεται εξ ολοκλήρου από την αρχή, κάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες θα απολαμβάνουν πρότυπες και καινοτόμες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες εντός της ανάπτυξης.
THE LIFO TEAM
Ετήσια Δημοσιογραφική Εκδήλωση για τη Lidl Ελλάς με τίτλο «Καλύτερη Ποιότητα Ζωής»

Επιχειρείν / Ετήσια Δημοσιογραφική Εκδήλωση για τη Lidl Ελλάς με τίτλο «Καλύτερη Ποιότητα Ζωής»

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης, η εταιρεία παρουσίασε τη στρατηγική της και τη συνολική επίδραση των δραστηριοτήτων της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.
THE LIFO TEAM