Αλήθειες και μύθοι για την αγορά χρυσού

Αλήθειες και μύθοι για την αγορά χρυσού Facebook Twitter
0

Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο, από πότε υπάρχει και ποια είναι η ιστορία του;

 

Το Αθηναϊκόν ενεχυροδανειστήριο λειτουργεί από το 1981 πάντα στην ίδια διεύθυνση, Αγίου Κωνσταντίνου 2, στον 2ο όροφο, στην Πλατεία Ομόνοιας. Φιλοσοφία του ιδρυτή του, ήταν πρωταρχικά η βοήθεια σε όσους είχαν ανάγκη και έπειτα ερχόταν το εμπορικό κέρδος.

Ο τρόπος λειτουργίας του, με βάση τις αρχές και τα πιστεύω του ιδιοκτήτη, το έκαναν γρήγορα να ξεχωρίσει και με τα χρόνια να είναι το πρώτο σε ευχαριστημένους πελάτες.

Τα χρόνια εκείνα, η συνήθεις εικόνα των ενεχυροδανειστηρίων ήταν μικρά υπόγεια ή ισόγεια καταστήματα με περίεργες «φιγούρες», όπου κατά το κοινό λεγόμενο οι άνθρωποι «σκότωναν» τα τιμαλφή τους ή τα άφηναν ενέχυρο σε ευτελείς τιμές.

Το Αθηναϊκόν ήταν πάντα ανοιχτό, φωτεινό, ξεκάθαρο και με εντελώς διαφορετική νοοτροπία.

Υπήρξε μεγάλη άνθιση των ενεχυροδανειστηρίων, λόγω κρίσης, και ξαφνικά είδαμε να κλείνει το ένα μετά το άλλο γιατί έχει συμβεί αυτό;

 

Από το 2009, λόγω της οικονομικής κρίσης, ήταν εμφανές ότι η Ελλάδα μετά τον κατακλυσμό των οικονομικών μέτρων, περικοπών, κλπ., θα πουλούσε τον χρυσό της. Άρχισαν λοιπόν, να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια μαγαζιά «αγοράς χρυσού» και «δάνεια ενέχυρα» παντού. Σε κάθε περιοχή, σε κάθε γειτονιά, σε όλη την Ελλάδα, τα πιο πολλά από αυτά χωρίς κρατική άδεια.

Έτσι άνθρωποι άσχετοι με το αντικείμενο της συγκεκριμένης δουλειάς και μοναδικό σκοπό να μαζέψουν τα χρυσαφικά του κόσμου άνοιξαν καταστήματα. Από τότε άρχισε ένας ασταμάτητος και αθέμιτος ανταγωνισμός στην αγορά χρυσού. Όπως ήταν φυσικό με τον καιρό αυτό ξεφούσκωσε, πολλά από τα μαγαζιά αγοράς χρυσού έκλεισαν από μόνα τους είτε έκλεισαν ύστερα από καταγγελίες πελατών.

Πως καθορίζονται οι τιμές στο ενέχυρο και στην αγορά χρυσού και τι σημαίνει αγοράζω σε τιμή κοσμήματος;

 

Οι τιμές στην αγορά χρυσού αλλάζουν σχεδόν καθημερινά με βάση τις παγκόσμιες τιμές του χρηματιστηρίου του χρυσού. Από εκεί και πέρα, την τιμή καθορίζουν τα καράτια του κοσμήματος, ο αριθμός και το είδος των πολύτιμων λίθων (εάν υπάρχουν), εάν είναι επώνυμο - για παράδειγμα κάποιου διεθνούς οίκου όπως Cartier, Van Cleef, Chopard, Bulgari, κλπ. Όλα τα παραπάνω προστίθενται στην τελική τιμή.

Όπως είναι φυσικό, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσει κάποιος σε «τιμή βιτρίνας» ένα μεταχειρισμένο ή παλιό κόσμημα. Ο μόνος λόγος για τον οποίον αγοράζεται το κόσμημα, είναι για να λιώσει και να πουληθεί σαν μέταλλο.

Το Αθηναϊκόν ενεχυροδανειστήριο θα αγοράσει σε τιμές κοσμήματος κάποια επώνυμα κοσμήματα και επώνυμα ρολόγια. Εκεί συνυπολογίζεται η φίρμα, η σπανιότητα, η τεχνική και πολλά άλλα πράγματα που μπορεί να ανεβάσουν την αξία του συγκεκριμένου αντικειμένου. Το να λέμε λοιπόν πως κάποιος αγοράζει σε τιμή κοσμήματος είναι απλά ένας μύθος.


Πως κατάφερε το Αθηναϊκόν ενεχυροδανειστήριο να επιβιώσει;

Το Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο παρόλο το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην αγορά, κατάφερε όχι απλά να επιβιώσει, αλλά και να αποκτήσει καινούργιους πελάτες, κυρίως μέσω της ιστοσελίδας του.

Γιατί κάποιος να διαλέξει το Αθηναϊκόν ενεχυροδανειστήριο;

 

Ο λόγος που μας επιλέγει κανείς δεν είναι ένας, αλλά πολλοί. Η νέα γενιά του Αθηναϊκού ενεχυροδανειστήριου έχει φρέσκες ιδέες, την ίδια όμως φιλοσοφία. Εστίαση στον επαγγελματισμό,  στην τιμιότητα, στην εχεμύθεια και κυρίως στην ειλικρίνεια.

Δεκάδες πελάτες μας εμπιστεύονται χρόνια για αγορά, για πώληση και για ανταλλαγή των κοσμημάτων ή των ρολογιών τους.

Η ομάδα του γραφείου ενημερώνεται καθημερινά για τα νέα μοντέλα, τα καινούργια brands και μπορεί να δώσει ακριβή εκτίμηση για πληθώρα αντικειμένων. Από ένα απλό κόσμημα, ως ένα πανάκριβο ρολόι υψηλής ωρολογοποιίας ή ένα επώνυμο κόσμημα με πολύτιμες πέτρες υψηλής αξίας.

Τι ακριβώς είναι η σύμβαση ενεχύρου που έχουμε ακούσει;

 

Η σύμβαση ενεχύρου είναι ένα αναλυτικό επίσημο συμβόλαιο που αναφέρονται λεπτομερώς τα καράτια, το είδος, η ποσότητα και γενικότερα τα χαρακτηριστικά των προϊόντων που ενεχυριάζονται.

Επίσης, αναγράφεται το ποσό που παίρνει ο πελάτης και το ποσό που οφείλει να επιστρέψει μετά από ένα μήνα. Αυτό φυσικά μπορεί να παραταθεί για όσο ο πελάτης το χρειάζεται και η επιβάρυνση να μειώνεται με βάση πάντα την χρονική περίοδο και το ποσό.

Ποια είναι τα προϊόντα που αγοράζετε;

 

Αγοράζουμε κοσμήματα, χρυσά νομίσματα, λίρες, επώνυμα ρολόγια, πολύτιμες πέτρες, καθώς και κάποια επώνυμα αντικείμενα όπως Cristofle, τσάντες Hermes, Chanel, Louis Vuitton, κλπ.

Πρέπει να οριστεί ραντεβού για να σας επισκεφτεί κάποιος;

 

Δεν χρειάζεται να κλείσουμε ραντεβού, απλά να μας τηλεφωνήσει νωρίτερα για να μας ενημερώσει σχετικά με το αντικείμενο, ώστε να βρίσκεται στο γραφείο κάποιος ανάλογος εκτιμητής.

Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο

www.ενεχυροδανειστηριο.gr

Αγίου Κωνσταντίνου 2, 2ος όροφος, Πλατεία Ομόνοιας

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105221418 – 2105226236 – 2105226493

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» η Ολυμπία Οδός στα Mobility Awards 2021

Επιχειρείν/Market / «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» η Ολυμπία Οδός στα Mobility Awards 2021

Μια ιδιαίτερη διάκριση απέσπασε η Ολυμπία Οδός, καθώς αναδείχθηκε «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» (“Motorway of the year”) στη διοργάνωση Mobility Awards 2021, στο πλαίσιο της οποίας κέρδισε έξι (6) βραβεία.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ