Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Στο Μπρονξ η οικογένεια είναι πάνω απ' όλα

Μια κολεκτίβα από skaters τρέχει στους δρόμους της πιο κακόφημης περιοχής της Νέας Υόρκης

«Το φιλμ έχει ως επίκεντρο την οικογένεια και το σθένος που χρειάζεται για να πας κόντρα στο ρεύμα και να σπάσεις τα όρια», αναφέρει ο Jon Gray, ιδρυτής του Ghetto Gastro, μιας κολεκτίβας ακτιβιστών από το Μπρονξ που βρίσκεται πίσω από το συγκεκριμένο πρότζεκτ. 

 

«Η ταινία παρουσιάζει την εποχή που το Μπρονξ αρχίζει να γίνεται γνωστό. Ο λόγος που το κάναμε αυτό είναι για να μπορεί να αισθανθεί κανείς όλες τις "δονήσεις" αυτού του μέρους». Οι βασικοί χαρακτήρες στο «Family Over Everything» είναι η ομάδα «Public Housing Skate», μια κοινότητα από σκέιτερς και πρωτοπόρους στον τομέα του πολιτισμού. 

Οι απειλές που φαίνεται να δέχονται οι πρωταγωνιστές του φιλμ είναι εμπνευσμένες από αληθινές ιστορίες ανθρώπων που έχουν μεγαλώσει στα προάστια του Μπρονξ. 

 

«Το ότι "η οικογένεια είναι πάνω απ'όλα" δεν είναι απλώς μια φράση, είναι τρόπος ζωής», συνεχίζει ο επικεφαλής της ομάδας. «Πρόκειται για μια ιστορία αντίστασης για το πώς χρησιμοποιούμε την εφευρετικότητά μας για την καταπολέμηση της συστηματικής καταπίεσης». 

«Αυτό το πρότζεκτ είναι ένας φόρος τιμής προς τα αγαπημένα μας πρόσωπα, είτε συνδεόμαστε με αυτά με δεσμούς αίματος είτε μέσω κάποιου σκοπού. Έτσι, γιορτάζουμε τη διασπορά και την έννοια του blackness παγκοσμίως». 

 

@Nowness

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή