0
NOWNESS

Πώς η εμμονική προσκόλλησή μας στις ηλεκτρονικές συσκευές τελικά μπορεί να μας αποσυνδέσει από τους άλλους

Η Νίκολα Γουόνγκ, σε μία πολύ καλογυρισμένη ταινία, εξετάζει τις συνέπειες της προσκόλλησής μας στις ηλεκτρονικές συσκευές

Η Λονδρέζα συγγραφέας και σκηνοθέτης λέει σχετικά με την τελευταία μικρού μήκους ταινίας της:

"Η ταινία εξετάζει την εμμονή μας με τις ηλεκτρονικές συσκευές που υπόσχονται σιωπηλά πως είναι η διέξοδός μας για καινούργιες επαφές, ωστόσο τελικά προκαλούν μία θανατηφόρα αποσύνδεσή μας από τον υπόλοιπο κόμσο.

Καθώς βρισκόμουν σε μία ειδυλλιακή παραλία στο Σαν Σεμπαστιάν βρέθηκα να παρατηρώ μία ομάδα εικοσάχρονων Ευρωπαίων που η προσκόλλησή τους στις συσκευές τους, τους έκανε να αγνοούν την ομορφιά που υπήρχε γύρω τους.

Η ιστορία του Skinship, που διαδραματίζεται στο κοντινό μέλλον, φιλοδοξεί να ερευνήσει τις πιθανές συνέπειες στη ζωή των ανθρώπων που έχουν απορροφηθεί από την επικοινωνία της οθόνης τόσο πολύ ώστε είναι ανίκανοι να αγγίξουν και να επικοινωνήσουν ακόμα και με τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους.

Η ιστορία ξετυλίγεται γύρω από τη Μελ, μια υπάλληλο γραφείου η οποία καταφεύγει σε μία ταλαντούχα "θεραπεύτρια αφής" ώστε να εκπληρώσει την ανάγκη της για σαρκική επαφή και να βοηθηθεί στο να θυμηθεί το άγγιγμα- όχι της οθόνης αλλά των ανθρώπων."

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ