Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Zhang Enli: Ένας από τους κορυφαίους εννοιολογικούς καλλιτέχνες της Κίνας στην Γκαλερία Μποργκέζε στη Ρώμη

Αντικείμενα που θεωρούνται ασήμαντα αποτελούν το επίκεντρο της δουλειάς του

Το έργο «Birdcage, a temporary shelter» είναι η τελευταία προσθήκη του Zhang Enli-ενός κορυφαίου καλλιτέχνη στην σύγχρονη Κινέζικη τέχνη. Το πρότζεκτ του, το οποίο μοιράζεται ανάμεσα σε διαφορετικές ζώνες της ιστορικής Πινακοθήκης Borgese, έχει ως κεντρικό του άξονα έναν διακοσμημένο ξύλινο κύβο. Ο Enli αισθητά καμουφλάρει το πλαίσιο με ένα συνονθύλευμα ζωγραφισμένων με έντονα χρώματα δέντρων, κάνοντας την κατασκευή να καταλαμβάνει μια ανέντιμη επέκταση του κήπου στον οποίο βρίσκεται.


«Η προσοχή του Enli στρέφεται σε αντικείμενα που θεωρούνται ασήμαντα».


Χτίζοντας μια καριέρα διασταυρώνοντας τον χώρο με την τέχνη, ο Enli βρίσκει διαφορετικούς τρόπους για να ξεφύγει το έργο του από τα δεσμά των δύο διαστάσεων. Το «Space Painting» του Enli ήταν ένας πίνακας 9000 τετραγωνικών ποδιών ζωγραφισμένος με νερομπογιές, που απλώθηκε στο πάτωμα και στους τοίχους του Ινστιτούτου Σύγχρονης Τέχνης στο Λονδίνο το 2013. Ο καλλιτέχνης επισημαίνει πως «οι χώροι από μόνοι τους μερικές φορές έχουν απήχηση ως έργα τέχνης» και πως η προσοχή του στρέφεται σε παραμελημένα αντικείμενα, όπως είναι ο καμβάς, το δωμάτιο ή ένα πινέλο.


«Αυτή η μελέτη του αφηρημένου συνόλου είναι επίσης εμφανής στην χρήση απλών μέσων, όπως είναι το χαρτί, το ξύλο και η αυτοκόλλητη ταινία. Για την τωρινή έκθεση στην Ρώμη, η Πινακοθήκη Borghese έχει γεμίσει με μεγαλειώδεις ζωγραφισμένους πύργους από χαρτόκουτα. Αυτά τα «3D έργα» ενθαρρύνουν το κοινό να εξετάσει την αλληλεπίδραση της τέχνης με τον χώρο που τα περιβάλλει.

 

Το πρότζεκτ του, «Birdcage, a temporary shelter», θα παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη Borghese μέχρι τις 7 Ιουλίου 2019.

@Nowness

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή