0
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΝOWNESS

Μια τσιμεντένια σπηλιά στο Μεξικό που είναι μαζί σπίτι και γραφείο: ένα αρχιτεκτονικό θαύμα

Η κατοικία του καλλιτέχνη Pedro Reyes και της σχεδιάστριας μόδας Carla Fernandez στην πόλη του Μεξικού, είναι ένα ρευστό αρχιτεκτονικό πρότζεκτ. Τα τοιχώματα διαχωρίζουν τον τεράστιο χώρο σε διακριτά τμήματα, τα οποία με τα χρόνια, έχουν εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται τόσο τις απαιτήσεις ενός ατελιέ όσο και στις ανάγκες και την άνεση ενός οικογενειακού σπιτιού.


Η φοβερή όψη του χώρου αντισταθμίζεται από τα έντονα χρώματα των υφασμάτων της Fernandez και την γλυπτική δουλειά του Reyes. Ένα μεγαλοπρεπές γλυπτό του κεφαλιού του Vladimir Lenin, μια χειροποίητη ξύλινη καρέκλα στην γωνία, και φτυάρια κατασκευασμένα από «λιωμένα όπλα», τα οποία κρέμονται στους τοίχους, κοσμούν το σπίτι. Προχωρώντας από τα τεχνητά αντικείμενα στα φυσικά, το κυρίως μπάνιο θυμίζει έναν αρχαίο γεωλογικό χώρο με μια σμιλεμένη ηφαιστειακή πέτρα σε λεκάνη και μια φυσική πισίνα για μπανιέρα. Καθ' όλη την έκταση του σπιτιού, το φυσικό φως σπάει την μονοτονία του γκρι χρώματος ενώ οι μεγάλοι κάκτοι και οι φοίνικες προσδίδουν την αίσθηση του υπαίθριου χώρου.

Μια τσιμεντένια σπηλιά στο Μεξικό που είναι μαζί σπίτι και γραφείο: ένα αρχιτεκτονικό θαύμα Facebook Twitter


Το σπίτι τους είναι κάτι περισσότερο από ένας απλώς χώρος κατοικίας, είναι μια αντανάκλαση της αφοσίωσης τους να συνεργαστούν με την ομάδα. Το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής του σπιτιού ανέλαβαν τοπικοί μάστορες και ο χώρος είναι επίσης γεμάτος από τους μάστορες της γειτονιάς, οι οποίοι εργάζονται πάνω στα νέα πρότζεκτ του Reyes.

Το όραμα του Reyes επεκτείνεται πέρα από τα υλικά και τα γλυπτά – και κυρίως το έργο του «People's United Nations» κάλεσε 193 εθελοντές να βρουν λύσεις για πραγματικές και φανταστικές γεωπολιτικές συγκρούσεις χρησιμοποιώντας την ψυχολογία και το θέατρο.


Εν τω μεταξύ, η Fernandez, με την επώνυμη ετικέτα μόδας της, συνεργάζεται με κοινότητες της περιοχής προκειμένου να προωθήσει παραδοσιακές τεχνικές και πρότυπα ύφανσης σε παγκόσμιο ακροατήριο. Καθώς το ζευγάρι αναζητά συνεχώς νέες συνεργασίες και ευκαιρίες για ανταλλαγή γνώσεων, επισκέπτονται λέκτορες του MIT προγράμματος.

Η δουλειά του ζευγαριού, όπως ακριβώς και η σπηλιά-σπίτι τους, αποτελεί αποτέλεσμα της τοπικής συνεργασίας και έναν εορτασμό της πλούσιας κληρονομιάς του Μεξικού.

@Nowness

Μια τσιμεντένια σπηλιά στο Μεξικό που είναι μαζί σπίτι και γραφείο: ένα αρχιτεκτονικό θαύμα Facebook Twitter
Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ