0
NOWNESS

Η Αρκτική θητεία του σπουδαίου κινέζου καλλιτέχνη Yang Fudong

Παρ' όλη την απομακρυσμένη του τοποθεσία, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, το γραφικό νησάκι Sandhornøy στη βόρεια Νορβηγία είναι τελευταία μια αναπτυσσόμενη πολιτιστική πρωτεύουσα μια και είναι η έδρα για το ανερχόμενο φεστιβάλ SALT. Μια μοναδική πολιτιστική πλατφόρμα που ενώνει τέχνη, αρχιτεκτονική, μουσική και φαγητό μέσα σε εκπληκτικά Αρκτικά τοπία, το SALT περιλαμβάνει στις τάξεις του και τον διάσημο Κινέζο καλλιτέχνη Yang Fudong.


Το The Light That I Feel, ένα αφηρημένο, βωβό, ασπρόμαυρο φιλμ που προβάλλεται πάνω σε μια σειρά εξωτερικών κατασκευών σχεδιασμένων από τον Φινλανδό αρχιτέκτονα Sami Rintala και γυρίστηκε ειδικά για την έκθεση αυτή, αποδεικνύει γιατί ο Fudong είναι στην εμπροσθοφυλακή των Κινέζων avant-garde κινηματογραφιστών.


Γυρισμένο στο Sandhornøy στη διάρκεια ενός μήνα πέρσι το καλοκαίρι, στο φιλμ συμμετέχουν τοπικοί χορευτές και ηθοποιοί που ερμηνεύουν στο σύνθετο και μαγευτικό σκηνικό για το οποία είναι διάσημη η περιοχή – ένας τόπος όπου δραματικοί ορεινοί όγκοι συναντούν τεράστιες εκτάσεις θάλασσας.


«Ο Fudong συνηθίζει να δουλεύει σε ένα πολύ Κινεζικό περιεχόμενο και πλαίσιο αναφοράς και έτσι η γλώσσα του προσφέρει μια πολύ διαφορετική οπτικοποίηση των Νορβηγικών τοπίων,» λέει η επιμελητής και συνιδρυτής του SALT Helga-Marie Nordby. «Το γεγονός ότι επέλεξε να αναπαράγει αυτά τα πολύχρωμα τοπία σε άσπρο και μαύρο, είναι πολύ ασυνήθιστο και έτσι οι ντόπιοι χάρηκαν πολύ σκεπτόμενοι, «Α, είναι εδώ αλλά όχι και ακριβώς εδώ.»

©Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ