Τοπιογραφίες: Στο απόμακρο Tsonjil Boldog

Ένα ταξίδι στην Tsonjil Boldog, μια περιοχή της Μογγολίας όπου κυριαρχεί το μνημείο του Τζένγκις Χαν

LIFOTEAM,

Η Λονδρέζα φωτογράφος και καλλιτέχνης Catherine Hyland για το πρότζεκτ της Universal Experience, ταξίδεψε σε απομακρυσμένες περιοχές της Κίνας και της Μογγολίας και κινηματογράφησε τα μνημειώδη θρησκευτικά αγάλματα που υπάρχουν σε εκπληκτικά μικρές και αραιοκατοικημένες πόλεις. Παρακάτω η Hyland μας μιλάει για το τελευταίο μέρος του πρότζεκτ της, το φιλμικό πορτρέτο του ιπταμένου αγάλματος του Τζένγκις Χαν στην επαρχία Töv της Μογγολίας:

 

«Το Tsonjil Boldog αποτελεί μέρος της σειράς μου Universal Experience, που εξετάζει τη φύση τόσο των τοπίων όσο και των μνημείων που βρίσκονται διάσπαρτα σε ολόκληρη την Κίνα και τη Μογγολία.

 

»Το βίντεο εστιάζει στο 40 μέτρων ύψους έφιππο άγαλμα του ιδρυτή της Μογγολικής Αυτοκρατορίας τυλιγμένο σε 250 τόνους λαμπερού ανοξείδωτου χάλυβα. Είναι το τελευταίο μιας σειράς μνημείων που ανεγέρθηκαν στη Μογγολία μετά την πτώση του κομμουνισμού, εδώ και 20 χρόνια περίπου. 

 

»Γνωρίζοντας την επιθυμία του Χαν να κατακτήσει και να κυριαρχήσει, ήθελα να δείξω τους αντίθετους τρόπους με τους οποίους διαχειριζόμαστε ψυχολογικά ένα τοπίο στο οποίο είμαστε ταυτόχρονα μέρος του αλλά και ξένοι προς αυτό. »

 

©Nowness

 

Nowness