0
LIFO PICKS

Το σπίτι ενός αρχιτέκτονα στην Καλιφόρνια αντλεί έμπνευση από όλο τον κόσμο

Σε μικρή απόσταση από τον Ειρηνικό Ωκεανό, στη Βενετία της Καλιφόρνιας, βρίσκεται το 700 Palms, ένα εκπληκτικό και άνετο σπίτι 500 τ. μ.

Με την πρώτη ματιά, πρόκειται για ένα σύγχρονο και χαλαρωτικό διώροφο σπίτι με πολλά παράθυρα και πρώτες ύλες όπως μέταλλο και σκυρόδεμα. Μια πιο προσεκτική ματιά όμως, κυρίως στις μικρές λεπτομέρειες, αποκαλύπτει κάτι αρχέγονο για το σπίτι που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Steven Ehrlich του EYRC Architects για τον ίδιο και τη σύζυγό του, συγγραφέα Nancy Griffin.

Το σπίτι του Steven συνοψίζει τις αρχιτεκτονικές εμπειρίες του από τη δουλειά του σε όλο τον κόσμο. Έχει επιρροές από την εποχή που δούλευε ως ασκούμενος αρχιτέκτονας στο Μαρακές, ως εκπαιδευτής αρχιτεκτονικής στη Νιγηρία τη δεκαετία του 1970 και από τη συμμετοχή του σε ένα έργο στο Τόκιο τη δεκαετία του 1980.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τη βασική φιλοσοφία του συγκεκριμένου σχεδιασμού ως «πολυπολιτισμικό μοντερνισμό». Είναι η πρακτική της χρήσης αρχιτεκτονικών επιρροών και παραδόσεων από όλο τον κόσμο και της προσαρμογής τους σε ένα πιο μοντέρνο στυλ σχεδίασης.

 

Πηγή: HouzzTV

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ