0
LIFO PICKS

Oι αμαζόνες του Μαρόκου

Οι γυναίκες καταλαμβάνουν το Fantasia, ένα ιππικό γεγονός που κυριαρχείται από άντρες στο Μαρόκο. Μία φορά τον χρόνο, οι αναβάτες στη Médiouna, κοντά στην Καζαμπλάνκα, γιορτάζουν τις αρχαίες πολεμικές τέχνες των προγόνων τους. Τώρα, οι Μαροκινές γυναίκες αλλάζουν τους κανόνες.

Είναι σαν ένα όνειρο από τις «Χίλιες και μια νύχτες»: Το Fantasia, επίσης γνωστό και ως «Game of Powder», βρίσκεται σε εξέλιξη. Περισσότεροι από 500 αναβάτες συμμετέχουν στον παραδοσιακό διαγωνισμό, στον οποίο μέχρι πρότινος κυριαρχούσαν μόνον άνδρες. Όμως η μαροκινή κοινωνία αλλάζει.

Η Afrae Ben Bih είναι 25 ετών. Ζει κοντά στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, το Ραμπάτ. Ο πατέρας της την έμαθε να ιππεύει όταν ήταν παιδί. Ήταν τότε που ανακάλυψε το πάθος της για το Fantasia και μετά από πολλή σκληρή δουλειά και υποστήριξη από τους γονείς της η Afrae κατάφερε, στα 18 της χρόνια, να ιδρύσει την πρώτη γυναικεία ιππική ομάδα και να έρθει αντιμέτωπη με τους επικριτές της.

Μόνο μερικές από τις πρώτες γυναίκες που μπήκαν στην ομάδα παρέμειναν σε αυτή, επειδή παντρεύτηκαν. Ωστόσο η Afrae δεν το έβαλε κάτω. Χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναπτύξει επαφές και να δημιουργήσει μια νέα ομάδα.

Η Sanaa El Mustache είναι μία από τις λίγες γυναίκες της ομάδας που δεν προέρχονται από οικογένεια αναβατών που συνεχίζουν μια ιππική παράδοση. Για πολύ καιρό κρατούσε το πάθος της μυστικό από τους γονείς της.

Αυτό το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την ομάδα της Afrae καθώς ετοιμάζεται να συμμετάσχει σε ένα Fantasia. Οι οικογένειες, οι φίλοι, τα μέλη της ομάδας και οι άνδρες μιλούν εκφέροντας την άποψή τους καθώς η ταινία μεταφέρει τους θεατές σε αυτή την τελετουργική γιορτή.

Πηγή: DW Documentary

Lifo Picks

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ