0
LIFO PICKS

Γιατί γνωρίζουμε τόσο λίγα για τους ζάμπλουτους της Γερμανίας;

Οι πλούσιοι στη Γερμανία δεν ήταν ποτέ τόσο καλά όπως είναι σήμερα και ο πλούτος δεν ήταν ποτέ τόσο άνισα κατανεμημένος όσο είναι αυτή τη στιγμή. Αλλά ποιοι είναι αυτοί οι υπερπλούσιοι; Πώς ζουν; Και τι γνώμη έχουν για τη χώρα τους; Αυτό το ντοκιμαντέρ της Deutche Welle ρίχνει φως στον διακριτικό κόσμο τους.

Το ένα τοις εκατό των Γερμανών κατέχουν πάνω από το ένα τέταρτο του πλούτου της χώρας, ενώ οι μισοί από τους πολίτες δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο. Ωστόσο, ενώ τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σε καθημερινή βάση την αυξανόμενη φτώχεια στη χώρα, λίγα στοιχεία βρίσκουν το φως της δημοσιότητας για αυτούς τους υπερπλούσιους μια και κρατούν ένα πολύ χαμηλό προφίλ ώστε να μπορούν να περπατούν στους δρόμους χωρίς να τους αναγνωρίζουν.

Το "Manager Magazin" αναφέρει ότι το 2018 καταγράφηκαν περίπου 200 δισεκατομμυριούχοι που ζούσαν στη Γερμανία ενώ αυτό το νούμερο ολοένα και αυξάνεται.

Το ντοκιμαντέρ "Top of the World" τελικά θέτει το εξής ερώτημα: γιατί οι πλούσιοι Γερμανοί είναι τόσο απρόθυμοι να μιλήσουν για τον πλούτο τους; Ο δημιουργός του βυθίζεται στον διακριτικό κόσμο τους και συναντά τους οικονομικούς τους συμβούλους και δισεκατομμυριούχους όπως ο «βασιλιάς των φαρμάκων» Ντερκ Ρόσμαν και τον διάδοχο μιας μεγάλης εταιρεία ταχυδρομικών αποστολών, τον Μάικλ Ότο, καθώς και αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες όπως ο Ράινερ Σάλερ.

Οι ίδιοι μιλούν για τις έγνοιες τους τους σχετικά με την περιουσία τους και τη δικαιοσύνη, το πώς απέκτησαν τα πλούτη τους και τον φόβο που τους προκαλούν όσοι τους φθονούν.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ